Lite prylar, lite text och alltid bilder

Nattfoto i midsommartid är inte det lättaste ...

Jag gillar att fotografera på natten och i mörker, men så här års är det inte det lättaste eftersom det är ljust nästan hela tiden. Detta går dock att utnyttja genom att ta gryningsbilder mitt i natten, och nu inatt gav jag mig ut för att jaga lite dimma i landskapet.

Hågadalen 02:05

Jag startade ganska nära hemmaplan i Hågadalen, och redan strax efter klockan två på morgonen började det ljusna. Det var dock dimmigt så det förslog, men på många håll var det lite för mycket av det goda, och helt jämngrå bilder är ju inte så kul.

Samma Hågadal kl. 02.07 (alltså bara lite annan vinkel)

Jag åkte en vända ner på byn för att se om där fanns någon fin dimma vid Fyrisån, men så var tyvärr inte fallet. I stället gav jag mig iväg till ett vackert kärr väster om stan; ett kärr där min tidigare kollega Henrik tillbringat mycket tid och tagit massor av fina bilder - Dalkarlskärret.

Väl på plats möttes jag av en syn vi tyvärr ser allt för ofta nu för tiden. En sönderkörd bil som lämnats åt sitt öde. Jag konstaterade att polisen markerat att bilen redan var kontrollerad (det satt gulröd tejp på vänstra backspegeln), men tyvärr lär den bli stående ett tag - det brukar ta tid innan skrothögarna forslas bort.

Parkeringen vid Dalkarlskärret kl. 02:46

Nåväl, där fanns i alla fall dimma och ett vackert gryningsljus :)

Dalkarlskärret kl. 02:49

Jag tyckte att bryggan i bilden ovan skulle göra sig utmärkt i bild, men det var inte helt lätt att få en bra bild med lång slutartid där eftersom det var en flytande brygga. Efter ett par försök blev det ändå rätt bra tycker jag.

Dalkarlskärret kl. 02:53 från samma brygga

Efter detta körde jag omkring lite planlöst runt utkanterna av Uppsala, men hittade inget som direkt inspirerade mig att fotografera. Jag såg många rådjur och ett par rävfamiljer, men de var alla för långt borta och för skygga för att låta sig fotograferas, så jag gav mig så småningom hemåt.  Väl hemma i trädgården avslutade jag med en panoramabild från baksidan av tomten.

Hemmavid kl. 03:59

Vid den tiden var det så pass ljust att bilden lika gärna skulle kunna tagits nästan när som helst under dagen.

Totalt blev det inte mer än femton exponeringar (och bilden från trädgården består av fyra stycken sammansatta höjdbilder). Inga fantastiska bilder, men jag är ändå nöjd med utflykten och frisk luft är alltid trevligt :)

Ha det gott!

Inlagt 2015-06-21 09:28 | Läst 17099 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Stämningsfullt, framför allt de från kärret!
Ha det fortsatt fint i både sol och dimma!
Svar från Anders Eriksson 2015-06-24 17:46
Tack Ewa! Sol och dimma är rätt så mysigt :)
Väldigt fina naturbilder med morgondimman som en slöja! Riktigt vackert!
Ha det fint!
Svar från Anders Eriksson 2015-06-24 17:46
Tack Mikael!
Tycker du fånga sommarnattsstämningen fint i bilderna Anders.
-affe
Svar från Anders Eriksson 2015-06-24 17:46
Det var snällt av dig Affe - du kan ju det där med nattbilder :)
Vackert och stämningsfullt
Första bilden gillar jag mest
Svar från Anders Eriksson 2015-06-24 17:47
Tack Bengt! Du var uppenbarligen inte ensam om det, då bilden kom med i Flickr Explore och fick över 7000 tittar och 300 favoriter på ett dygn eller så :) https://flic.kr/p/uEXeVH
Du fick till det fint på nattfotona helt klart! Synd att man måste kämpa mitt i natten för det men någon gång kan det vara värt det! Allt gott!
Svar från Anders Eriksson 2015-06-24 17:48
Har man ingen dygnsrytm är det hur lätt som helst ;)
DanneWest 2015-06-25 12:48
Jo så är det såklart!
Underbara och stämningsfulla bilder! =)
Ha det så gott!
Svar från Anders Eriksson 2015-06-24 17:48
Tack för det, Heléne :)