Lite prylar, lite text och alltid bilder

Nostalgin var bättre förr!

Det skrivs mycket i bloggar och annat om att det är viktigt att dokumentera vardagslivet. Jag håller med om det till fullo, men har för de mesta varit väldigt dålig på att göra det. 1984 var första året jag började intressera mig för fotografering på allvar, och just det året dokumenterade jag rätt mycket. Jag gick första året på gymnasiet, och det var sista året min skola höll till mitt i stan (vi flyttade ut till ett trist 70-talsbygge året efter).

Lina

Fredrik

Lundellska

Bosse och Bengt

Andreas m.fl.

Jag på ett tak

Rektor Aarflot visar gamla studenter runt

Det här var väl inte så jättebra bilder eller så, men det är kul att de finns kvar och jag försöker bevara dem för eftervärlden. De är en dokumentation av min vardag :)

Ha det!

Inlagt 2016-01-28 16:42 | Läst 8689 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vadå "inte så jättebra bilder "? Det är inget fel på dom tycker jag. Huvudsaken du har sparat dom och vardagsbilder är helt klart de bilderna som blir något värda i förlängningen. Vem minns en solnedgång om 50 år? Det kommer alltid nya...

mv Tommy
Svar från Anders F. Eriksson 2016-01-28 17:06
Jag tycker nog egentligen sista bilden är den enda som är riktigt bra, men resten (och en del till) finns på min Flickr för allt framtid (eller så länge den tjänsten finns) :)
tomazon 2016-01-28 23:30
Nr två och fyra är mycket bättre än den sista. Man kommer närmare där...
Ganska betecknande rätt-på-foto av den unge nybörjaren som ännu inte är "belastad" av diverse kringliga funderingar runt fotografin. Utmärkt, och personligt värdefullt!
Svar från Anders F. Eriksson 2016-01-28 17:09
Ja, det var inte lätt att vara ung :) Nu är det inte lätt att bli gammal ...
syntax 2016-01-28 18:41
Min gamla mormor brukade säga: "Förr var jag ung och vacker, nu är jag bara vacker".
Bilden av lärarrummet är underbar. Alla grejor som hipsters vill ha i dag, när de var vanliga moderna vardagsförmål. Ett riktigt tidsdokument!
Det är godbitar allihopa skulle jag säga!/ Björn T