Lite prylar, lite text och alltid bilder

Nu får det ta mig tusan vara nog med vädersvammel!

I mitt förra inlägg skrev jag om hur bra det är att ta till väder i allehanda sammanhang, men nu får det räcka! Alla mina Facebookkontakter, diverse bloggare och inte minst den samlade presskåren tycks inte ha något bättre för sig än att kommentera att det minsann var snöstorm, inställd kollektivtrafik och snudd på världens undergång i Mälardalen i förrgår och nu är det vår.

Lite bibliotek, lite hus och lite torn (som såg lite annorlunda ut i förrgår)

Varje år är det likadant, vädret ska ältas till förbannelse i bloggar, på Facebook och till och med i tryckta papperstidningar och etermedia. Det är ju inte direkt så att vi kan göra något åt det! Nä, lägg ner det där väderdaltandet och återgå till att diskutera något väsentligt, som t.ex. att det var bättre förr för både fotografer och vanligt löst folk!

Jättestor maskin som äter upp Åhléns

Idag när vi hade ätit en god och närande lunch på restaurang Edenbergs Steak (förstår inte varför de bytte namn när det är samma personal och mat) tyckte vi att det var ett så fantastiskt skönt väder att vi tog en liten extrapromenad runt Åhlénshuset där tårtpapperfasaden ska bort, baksidan ska erättas med annat och alla Uppsalas gnällspikar beklagar sig om hur fint och annorlunda den där fasaden är/snart var.

Också jättarna Glufs-Glufs tar helg

Men hallå! En del av er gnällspikar var säkert med och klagade redan när det eländigt hemska huset uppfördes, och det har ju inte blivit bättre av att alla dessa hål måste täckas med hönsnät och förses med spikar så att inte duvjävlarna kan sitta där och bajsa sönder fasaden. Enligt uppgift är det inte ens samma fasad nu som när huset uppfördes (den var ännu ömtåligare). Och nu ska det klagas när det byggs om? Det känns nästan t.o.m. vettigare att klaga på eller skriva om vädret om man ska hålla på så.

Nybron

När jag lägger upp mina Uppsalabilder på Facebook (i en grupp om just Uppsala) är det garanterat folk som klagar. Antingen postas det för få bilder, för nya bilder eller för många bilder. Alldeles nyss fick jag följande kommentar från en av gnällspikarna: " Lägg ner A. F. E.. alla dina bilder är redan tagna. och komentarerna ger inget nobelpris i år heller." Vad tror ni, ska jag lägga ner min fotografering för att andra har tagit liknande bilder? Gissar att han som skrev kommentaren är missnöjd med den alltför tidiga våren, även om det nu var sluttjatat om det där jävla vädret. Jag har dock inga planer på att gå honom till mötes och lägga ner ...

Güntherska

När man går runt och fotograferar så här dagen efter ett av årtiondets värsta snöbomber (det var UNT som lanserade uttrycket - inte jag) funderar man på hur tanken är med en uteservering, men det var säkerligen fullt med folk där på lunchen, och det är svårt att tänka sig att där var två decimeter snö igår vid samma tid när man ser den här bilden. Det har dock med väder att göra, och det skulle ju inte det här inlägget handla om ...

Hotell Uplandia

Fast nu är det ju så att man får skriva om nästan vad som helst, både här på Fotosidan, på Facebook, på Twitter eller i andra sociala medier (om man inte råkar bo i Turkiet där de på nåt sätt lyckats stänga av Twitter). Man får tycka bra eller illa om det andra skriver, men det är ju bra att vara medveten om att det man själv tycker och skriver kan komma att censureras. Det är få sociala medier som är demokratier, och det gäller också Fotosidan. Skriver man saker här som bryter mot de regler som satts upp av ägarna kan det tas bort (jag har fått en hel del inlägg borttagna ur forumen under åren). Postar man en bild av en tutte på Facebook så har de robotar som hittar inlägget utan att någon ens behöver rapportera det, och bilden försvinner.

Censur finns i sociala medier, och det lär inte försvinna. Trollen finns också och försvinner garanterat inte. Det är fortfarande så att de där med allmänt tillgängliga diskussioner inte kan ersätta diskussioner ansikte mot ansikte, och det är något många skulle behöva inse. Det är mycket lättare att skriva något man aldrig skulle säga om man sitter och tittar mottagaren i ögonen ...

Gamla Torget

Avslutningsbilden får bli en som garanterat tagits förr, men just den här är från idag och det har aldrig sett ut precis så tidigare.

Ha en fortsatt trevlig helg :)

Inlagt 2014-03-21 22:23 | Läst 14225 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
2014-03-21 22:58   Yvonne
Så bra skrivet...
Tack för ett gott skratt! Sitter fortfarande med ett leende på läpparna!
En ur samma grupp...
"Gillar" hade jag klickat på Facebook!