Lite prylar, lite text och alltid bilder

Snökaos och rivningschock i centrala Uppsala!

Vädret måste väl ändå vara alla kvällsblaskors rubriksättares favorit. Helt oavsett vilket väder som faktiskt råder går det garanterat kombinera med kaos, chock eller rekord. Förra veckan eller så var det rekordvärme i stora delar av landet och nu råder snökaos i bland annat Stockholm och Uppsala.

Lunchrusningen på Stora Torget var lite avslagen i dagens snöyra

Vädret är bra att ta till som diskussionsämne i alla väder (pun intended), och också som ursäkt varför något inte fungerar, varför tider inte kunde passas eller varför den där hemläxan som skulle vara klar idag inte är klar, för att nämna några exempel. Vi ska alltså vara tacksamma för att vi har det väder vi har - tänk så trist och besvärligt det vore om vi bodde någonstans där det är 350 soldagar per år.

Kyrkan syns fortfarande, så det kan inte vara såå farligt

Ibland, som idag, önskar jag dock att mina förfäder valt att bosätta sig på sydligare breddgrader. Hur tänkte de egentligen när de vandrat norrut i åratal och kom till den karga och kalla skogen och sa "Ja jävlar, här ska jag bo!"?

Någon gång under vandringen borde de insett att det inte blir bättre och helt enkelt vänt om, men inte mina förfäder inte, de knallade på. Man ska inte tala illa om de döda, men ibland är det svårt att låta bli ...

Bit för bit tuggar helvetesmaskinerna i sig delar av Åhlénshuset

Framåt kvällningen insåg jag att det kanske skulle varit en bra idé att lämna kontoret tidigare, och när jag kom fram till busstorget såg jag "min" buss åka iväg. Det var ju inga problem, eftersom skyltningen visade att det var 9 minuter till nästa buss. Tyvärr blev det ingen nästa buss (trots att minuterna på skylten tickade ner och ersattes av nya siffror), och efter ett tag valde jag att knalla iväg till centralen och ställa mig i den snabbt växande taxikön.

Så småningom lyckades jag få dela taxi med tre andra och kom hem, där jag konstaterade att Upplands Lokaltrafik var ganska pessimistiska angående den fortsatta busstrafiken ...

Om och när trafiken kan återupptas???

Det var allt för idag. Vi får se om jag lyckas ta mig någonstans i morgon :)

Inlagt 2014-03-19 22:23 | Läst 14124 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul tankar om det svenska vädret. men det är bara att gilla läget :) Men jag gillar den sista bilden! // Sören
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-19 22:40
Skärmdumpen från ul.se? ;)
Hampus_6 2014-03-19 22:46
hmmm...nja, menade nog inte den ;)
Härligt att se ett gammalt Åhlenshus malas sönder, dom brukar se för jävliga ut! Fin bild dessutom! Hils, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-19 22:40
Åhléns i Uppsala är inget undantag, men ändå är det många som klagar över att det ska få nytt utseende :)
Idag var det ingen bra dag att åka buss, och rent hemsk att åka bil med sommardäck... Sista bilden visar kaos och oväder mycket bra.
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2014-03-19 22:54
Ska man vara noga var det nog t.o.m väldigt olagligt att köra med sommardäck :)
Dagens väder var nog inte till något trafikslags fördel... Just stadsbussarna blev självlösande för min del trots att aktuell buss börjat gå igen när jag kom med mitt försenade tåg. Jag missade den då jag hjälpte en kines med det där med tåg och obegripliga biljettsystem. Det slutade dessutom med att jag fick köpa biljetten mot kontant betalning. UL:s automat (sista SJ-tåget hade gått) ville tydligen ha ett Visa med västerländska tecken på...

För övrigt var det otroligt halt på en del ställen, särskilt på alla oplogade trottoarer. Packad blötsnö som fryser är finfint...
Det var mysigt att gå i det vädret med lungsäcksinflammation vill jag lova.
Gillar den sista bilden, uttrycksfull. Dessutom riktigt svensk, både färg- och vädermässigt.//Göran
Sista bilden blir min favvo idag! Den var grymt bra!
Sista bilden är väl den som visar vad vi hade för väder enligt tidningsrubrikerna: snöbomb...! Var det inte förresten du som nämnde det på FB?
Själv tillhör jag dem som skulle ha velat behålla fasaden på Åhlénshuset. Är rätt säker på att när den nya glasfasaden kommer upp så börjar det så sakteliga gå upp för många att tårtpappersfasaden hade ett värde som ett minne om det tidevarv när huset kom till. Dessutom tror jag att glasfasaden kommer passar ganska dåligt i denna miljö med ett flertal gamla hus kring Stora torget.
Här en artikel om hur det har resonerats kring värdet att behålla tårtpappret: http://www.unt.se/inc/print/tartpapper-att-bevara-1053139-default.aspx
Jag tror att jag skulle stå ut med 365 soldagar per år. Ifall det regnar på nätterna, så att vegetationen inte torkar bort. Men jag kanske har fel. Jag har aldrig prövat. Politikerna jobbar på för att få oss att avstå från den egna bilen i vardagslivet till förmån för kommunala färdmedel. Bara vi inte prioriterar service och bekvämlighet. Själv han jag bli ganska led på kommunaltrafiken när jag bodde i Stockholm. Sedan flyttade jag till Nyköping, men åkte till Stockholm ibland för att jobba. Jag brukade åka tåg, men det vara samma problem där. Inställda tåg, förseningar och ingen ordentlig information. Jag är i princip positiv till kollektivtrafik, men den måste skötas på ett annat sätt än idag för att riktigt vinna mitt hjärta.