Lite prylar, lite text och alltid bilder

Självporträtt sedan urminnes tider (åtminstone sedan 2005) - III

Det här är en fortsättning på det förra inlägget, och det är inte slut i och med detta heller (så snart är ni nog less på att se mig om ni inte redan är det). Kör det här inlägget idag trots att jag redan postat ett tidigare, för att bli klar med serien innan fotomässan (för då måste jag förstås blogga om den) :)

2008 tog jag många bilder (har 3024 bilder från det året i mitt Lightroombibliotek), och många av dem var självporträtt av skiftande stuk och kvalitet.

Vet inte om detta är ett riktigt självporträtt, men jag är ju där i alla fall (Augusti 2008)

Det är nog för mig som för många andra hobbyfotografer, det där att fotograferandet går i vågor. Ibland tar jag massor av bilder och ibland går det långa perioder som nästan är helt fotofria. Jag kan tycka att det är ganska skönt att slippa vara tvungen att göra bra bilder, som jag var när jag arbetade som fotograf en gång i forntiden :)

Har man en kraftig vidvinkel ska den missbrukas ofta och mycket :) (Augusti 2008)

Nya prylar gör oftast att jag fotograferar mer, men inte nödvändigtvis bättre. I de här exemplen från augusti 2008 är det ganska uppenbart att jag skaffat en ny skojig vidvinkel som måste användas till allt, vare sig det passar eller inte ...

Nja, kanske inte min vackraste min (Augusti 2008)

Något man kan konstatera är att min frisyr och ansiktsbehåring varierar friskt och ofta i mina självporträtt - åtminstone i dessa lite äldre bilder. Jag har länge haft problem med eksem i hårbotten, och lösningen på det var för mig tidigare att raka av allt hår.

Den här bilden är såå fel på såå många sätt. (Tre dagar senare än den förra bilden från augusti 2008)

Nu har jag slutat skala skallen, och har i stället testat att använda schampo innehåller så få allergiframkallande ämnen som möjligt. Framför allt är det ämnena limonen och linalool som ska undvikas (tror jag). Det är naturliga ämnen, men de kan orsaka allergier när de oxiderar tydligen. Hittills tycker jag det fungerat bra :)

I september 2008 försökte jag mig på att se seriös ut eller nåt ...

Nu är ju inte det här någon blogg om skönhet och kroppsvård, vilket nog framgår av modellens utseende, så åter till det där med fotograferandet. Jag fick en kommentar till det förra inlägget där skribenten tyckte sig inte vara så självcentrerad, så han tar inga självporträtt annat än i nödfall. Är man självcentrerad för att man gör självporträtt?

Enda bilden från 2009 blir en sån där fånig en med jättestor kamera som täcker ansiktet

Jag vet inte riktigt vad han menade med självcentrerad (om han ser det som något positivt eller negativt), men jag tycker inte att jag är det trots att jag tar många självporträtt. Det finns ett mycket bra skäl för mig att ägna mig just åt detta självporträtterande, och det är att jag alltid har en villig modell som inte pustar och stönar när det ska fotograferas.

En stulen bildidé från juni 2011

Mina barn har ledsnat på att agera modeller, och tíll och med kattjäveln ser för det mesta sur ut när kameran tas fram. Den enda som inte protesterar mot att fotograferas är jag själv, så därför blir det en hel del såna bilder.

Ni kanske märker att det var ett hopp från 2009 till 2011, och det beror helt enkelt på att jag tog få bilder under 2010, och inget av dem var ett självporträtt. Så kan det bli ibland :)

Fortsättning följer :)

P.S. Såg just att det här blev blogginlägg nummer 200, så grattis till mig :)

Inlagt 2013-11-19 18:50 | Läst 14166 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som vanligt en härlig mix av självporträtt! Önskar att jag kunde fota mig själv med samma humor men jag får väl jobba på det lite grann! =)
STORT grattis till 200!!