Lite prylar, lite text och alltid bilder

Självporträtt sedan urminnes tider (åtminstone sedan 2005) - IV

Här skrevs att det där synnerligen korta modet med "selfies" skulle dött ut i och med att herrarna Rheborgh och Schyffert gjort ett nytt avsnitt. För mig har det aldrig börjat, så här följer fler i spåren på tidigare inlägg!

Självporträtt? Nja, kanske inte men det är ju ändå jag :) (Juni 2011)

Det var också lite tjafs om ordet "selfie" som blev utnämnt till årets ENGELSKA ord av Oxford Dictionaries, och genast började det klagas på att det svenska språket utmärglas av engelska influenser. Ett tips - årets engelska ord betyder inte med nödvändighet att vi svenskar måste använda det ...

Det gamla vanliga badrummet i maj 2011

I en kommentar till FS notis om "selfies" skrevs det att jag och redaktör Fröderberg tagit likadana självporträtt, men det har vi nog inte. Måhända har vi båda lite mer mage än nödvändigt och skägg, men det är nog enda likheten (ber Magnus om ursäkt om magkommentaren redan nu så slipper jag sedan).

En annan spegel i augusti 2012

För mig är som sagt det här med självporträtt inget nytt, och trots att de ibland är gjorda med systemkameror kan man nog kalla dem "selfies", eftersom det är relativt enkla avporträtteringar av mig själv som är gjorda för att spridas i sociala medier (som Fotosidan.se).

I trädgården i augusti 2012

Ni som följt det här börjar säkert bli less, och ni har säkert konstaterat att forumvärden ser galnare och galnare ut för varje bild. Det är tyvärr en konsekvens av modereringen i forumen - det går inte att hantera utan att man ser ut så efteråt ...

Ett träsktroll från oktober 2012

Nädå, fullt så illa är det kanske inte, men det är inte utan att jag ibland funderar på vad jag gav mig in på när jag gick med på att moderera forumen (frivilligt). Det kanske trots allt är så som Wolfgang skrev som en kommentar till tidigare inlägg att jag är självcentrerad och vill synas.

En trött och sur en i december 2012

Om det nu är så, hoppas jag att jag inte upplevs som allt för dryg. Ni som är ledsna på mitt bloggande, eller som har synpunkter på min moderering är välkomna att banka på mig antingen under lördagseftermiddagen eller söndagen på Fotomässan - jag är ännu inte helt säker på vilken dag jag är där, men de senaste dagarnas bloggande torde hjälpa er att känna igen mig :)

Inlagt 2013-11-22 19:38 | Läst 12499 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Självporträttet i trädgården blev ju riktigt bra. Associerar till skådisen John Goodman. Han har bl a spelat Fred Flinta :).
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-22 20:04
Inte så likt tycker jag, men lika puffiga kinder :)
Näst sista är bäst! En obetalbar min...
Bara du inte går och både rakar och klipper dig så att ingen känner igen dig....
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-27 20:02
Det är rätt kul att göra sånt när folk anar det minst (raka och klippa sig alltså) :)
Ja du har en härlig förmåga att ändra skepnad, riktigt roliga bilder! Hälsn, LO
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-27 20:03
Jag träffar mina danska kollegor någon gång om året, och senast fick jag just en kommentar om hur jag gått från rakad skalle till långhårig skägglurk :)
2013-11-26 02:11   Jenny
Läser ikapp lite i efterhand – men jag måste säga att jag tycker att din selfie-samling är fantastiskt imponerande! Och vad gäller att vara självcentrerad... Sådana påhopp kontrar du med att "samtiden är självcentrerad" och att du därmed möjligen är modern. Häpp!

Och ingen har kommenterat din Ernst-Hugo Järegård-min på en av bilderna i det här inlägget?! (Nej, jag tänker inte säga vilket jag menar – det är ju sååå uppenbart!)
Svar från Anders F. Eriksson 2013-11-27 20:01
Jag förstår vad du menar med Ernst-Hugo :)