Lite prylar, lite text och alltid bilder

Skamlöst plagiat (fast inte lika bra)

Jag hoppas LO gillar, eller åtminstone står ut med, detta fullständigt skamlösa plagiat av hans bild (trots att den inte är lika bra eftersom den inte är "äkta"). Om inte, är det bara att säga till så tar jag bort den :)

Jag postade en bild av en gitarr, inspirerad av LO's bilder med bland annat gitarrer, och då postade LO ännu fler dylika. När jag då såg att jag inte var helt olik hans blueskompis kunde jag helt enkelt inte låta bli. Ni kan se LO's originalbild i hans blogg

Och min bleka kopia ser ut så här (jag är definitivt sämre på gitarr) :D

Ha det gott!

Inlagt 2016-02-07 03:22 | Läst 8799 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hehe, ja ni är lite runda o goa bägge två, denna guran var inte lika fräck dock, men kul ändå! LO
Svar från Anders Eriksson 2016-02-07 09:14
Jag tänkte först använda sonens elgura, men tänkte att det får vara nån måtta på plagiat så jag använde min egen gamla Seagull :)
Svar från Anders Eriksson 2016-02-07 09:16
Nu vill jag se dig plagiera någon av mina bilder ;)
Kan man stjäla ett motiv ? Det är frågan jag ställer mig. För många år sedan vann jag en fototävling. " järnrikets själ ". Det mest hedersamma var nog att det var naturfotografen Hilding Mickelsson som tog ut bilden.
Efter en tid ville turistbyrån se och eventuellt köpa några bilder av mig. Jag visade bilder men dom hörde aldrig av sig. När jag senare kom till brukshandeln såg jag flera vykort som jag kände igen. Är det mina bilder ? Nej då, man hade bara snappat upp var jag tagit mina bilder och själva tagit ganska exakt lika bilder och sedan gjort egna vykort. Det blev kanske billigare så.
Sten
Svar från Anders Eriksson 2016-02-07 09:30
Svår fråga. I det här fallet är det ju uppenbarligen inte samma motiv, bara en liknande komposition och efterbehandling, och det är nog svårt att göra något åt. Har du fotograferat något som vem som helst också kan fotografera, blir det också svårt tror jag. Etiskt är det förstås inte ok, men jag tror inte det finns så mycket att göra åt det juridiskt ...
Sten Björklund 2016-02-07 09:47
Blev bara lite snopen när jag såg bilderna. Lite fult gjort, men brydde mig inte särskilt mycket.
Sten
Plagiat eller inspiration.
Här är det uppenbarligen en idé och densamma efter behandling som tenderar plagiat eller snara imitation.
Jag inspireras av många av medlemmarna här på FS och bland andra LO. Jag mener att detta är också en av de bästa sakerna med att vara här.
Hälsningar från Erik / DK
PS: Jag har en plan för att plagiera din idé att ha din MC med på bild på dina ture. Bara vänta och se :-)
Svar från Anders Eriksson 2016-02-07 13:05
I just det här fallet är det ett rent plagiat. Jag satt med min ipad och studerade noga för att få till ungefär samma vinklar och ljus :)

Plagiera gärna mina bilder - jag tycker själv det var jättekul att försöka återskapa någon annans bild, även om det aldrig kan bli exakt likadant. Här råkade jag ha ungefär samma tjocklek, frisyr och skäggväxt som LO's gitarrist, så det underlättade.
Ett plagiat som är både kul och inspirerande. Ni är ju faktiskt lite lika :-)
Hälsningar Lena
Svar från Anders Eriksson 2016-02-07 18:51
Jag har lite funderingar på en plagiatutmaning - får se om jag kommer på något vettigt :)
Lena Holm 2016-02-07 20:09
Jag är med på en plagiatutmaning! Det kan bli riktigt spännande och tänk så många som kan tycka till om det ämnet :-)
Hälsningar Lena