...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

P(h)il Grön-Berg

Ja, så skulle väl någon kunna heta. Men här handlar det om finkar. Pil, Grön och Bergfink satt tillsammans i dag. Satte mig på baksidan i solen när jag kom hem från jobbet. Hajade till när jag såg en nyanländ gäst vid matningen. Bergfinken var tillbaka. Så kul att få se denna vackra fågel igen. I våras var det ett helt gäng här och de stannade några veckor inför sin färd norrut.

Såg bara en i dag, men förhoppningsvis så kommer dennes kompisar också hit och hoppas dom inte har alltför bråttom söderut.

Några bilder blev det innan solen förvann och mörkret kom.

 Detta är lite test med min konverter 1,7, ( har inte testat den så mycket ännu ) här med Nikon 70-200 )

Förstora.

Kanske blir det fler bilder i morgon, vem vet.

Trevlig helg !

  // Ing-Marie

Inlagt 2015-09-25 22:12 | Läst 3451 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hmm, har du redan monterat upp din matning i trädgården? Jag tänkte vänta några veckor till, om jag nu kan hålla mig:) Jag fick 'skäll' häromdagen av en 'riktig' skådare. Han sa till mig att nu är det dags att jag skaffar mig riktigt foder om jag vill ha några nya arter i trädgården. Din titel påminner om någon som skiljt sig och gift om sig ett antal gånger:) Bergfinken är trevlig. Fina bilder Ing-Marie.
Svar från imse 59 2015-09-25 23:26
Men Ingemar, det vet du väl, att jag har matat hela sommaren :-)
Men det är första året och jag tänker göra detsamma nästa år. Så rogivande att sitta och titta på dom även om det nästan "bara" är talgoxar, pilfinkar o grönfinkar mitt i sommaren.
Så nu skall det bli spännande och se om det blir lite flera arter när hösten kommer.
Vad var " riktigt foder " i hans mening ?
Tack för dina rader !
Ing-Marie
Ingemar Svensson 2015-09-26 00:34
Hmm, borde jag skämmas nu:) Mitt minne är oroväckande kort! Jordnötter Ing-Marie, det är jordnötter och inget annat som duger. Det säger i alla fall de 'stora' pojkarna, de som kan det här med fåglar. Under de få år som jag haft matning i min trädgård så har jag bara använt vanlig fågelblandning som det heter, och lite solrosfrön. Förra vintern så använde jag enbart solrosfrön, och vips fick jag fler arter på besök. Men som skrivet, det skall tydligen vara jordnötter säger de som kan detta. Jordnötter är ju betydligt dyrare än det andra fodret, men jag får nog kosta på mig detta denna vinter och testa.
Svar från imse 59 2015-09-26 09:47
Nää, du behöver inte skämmas, du läser ju en hel del bloggar kan jag tro, inte lätt att hålla reda på allt :-)
Jag kör med blandning, solrosfrön och nötter. Dom har bra pris på nötter på ÖoB. Men köpte 5 kg skalade nötter på Granngården, där kostade de 250.- lite saftigt. Så av dom blir det ransonering :-)
Ingemar Svensson 2015-09-26 10:03
Jag tror mig veta nu att jag möjligen kan köpa en 25-kilosäck med nötter för 600 kr, den får jag testa i så fall.
Oj vad trevligt med Bergfink! Tycker dom är väldigt vackra, och eftersom jag ser dom så sällan så känns dom 'exklusiva' för mig! Ett tecken på att vi går mot höstligare tider.. Sista bilden blev ju väldigt fin, riktigt vackert!
Hälsn!
Svar från imse 59 2015-09-26 09:52
Tack Jan !
Bergfinkarna är verkligen vackra att se på, glad över att den har hittat hit igen. Och det är ju lite speciellt med fåglar som bara stannar ett tag för att sedan fortsätta sin resa åt olika väderstreck beroende på vilken årstid det är.Väntar nu på att flera skall anlända.
ing-marie
Vilken vacker bergfink du fångat. De har vi sett i trädgården ett fåtal gånger. Nu var det ett tag sedan. Vi har också satt upp lite matning sedan ett par veckor, bl a jordnötter. Tofsmesen är redan en stadig gäst, förutom talgoxar och blåmesar förstås. Såg en rödhake vid frukosten i morse men jag hade ingen kamera redo.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2015-09-26 09:55
Tack Lena !
Det är en vacker fågel. Tofsmesen är väl för härlig, den har jag aldrig haft som gäst trots att jag har små skogsdungar inpå knuten. Rödhakarna hinner jag knappt få på bild även om kameran skulle vara redo.
ing-marie
Se är då kanske de dyker upp vid mitt fågelbord nästa vecka, ka hålla utkik. Jag matar också nästan hela sommaren, annars får jag skäll av hckspetten och ekorren river nästn altanen om han inte får påfyllning.
Fina bilder fick du på höstgästerna.
Svar från imse 59 2015-09-26 23:13
Tack !
Oj, då är det bäst att mata förstår jag :-)
Hoppas dom tittar förbi hos dig också
Ing-Marie