...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Duggregn

I dag trotsade jag en tjock grå himmel och duggregn. Efter en jobbvecka så var behovet stort att få komma ut i naturen med kameran. Så det var bara att blunda för vädret och dra iväg till skogs, till naturresevatet där några ser till att  fåglarna får mat.

Som vanlig är det mitt 70-200 som får sitta på då det är dåligt ljus. Närbilder känns inte så viktigt och det går ju att beskära, vilket jag gjort med vissa bilder. Visst blir det lite brusigt med min D500 men det är som det är. 

Sista bilden ( trädkryparen ) drog jag upp till 6400 iso för att testa, de övriga höll jag mig till 800-1000.

Inga bilder man hoppar högt över att ha fångat, men det var härliga timmar i alla fall där i skogen, och det var det viktigaste i dag.

Go´natt !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-02-05 00:07 | Läst 4856 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det blev ändå mycket fina bilder här, trots väder och höga ISO.. Det blir så extra fint med miljön runt omkring! Riktig skog.. Svartmesar ser jag aldrig här, och inte Tofsmes.. det är för lite med barrträd här! Vilken tur att du gick ut!
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-02-05 09:34
Tack Jan ! ( läs mitt inlägg längre ner på sidan )
Ja, detta är ju naturreservatet här i närheten som jag brukar besöka. Lite vitt kvar på backen som kanske ljusade upp det lite. Både svart o tofsmesar är väldigt orädda men väldigt kvicka, sitter inte stilla långa stunder
ing-marie
Modigt att ge dig ut och dra in i skogens mörker med fåglar i blicken! Själv har jag tyvärr inget ljusstarkt objektiv över 90mm, men har börjat inse behovet.
Det blev trevliga bilder, föll för tofsmesen.
Brännvidden gör att man verkligen kan se miljön, men framför allt hur svårt det kan vara att upptäcka fågeln. De smälter in i omgivningen, dock inte alla.
Svar från imse 59 2017-02-05 09:39
Tack Stefan ! Jag har samlat på mig en del objektiv, dock inga "västingar" men detta Nikon 70-200 är min stora favorit.
Jag gillar att få med miljön, men visst är det kul att kunna få en fin närbild ibland. När jag väl fått det en gång så känns det inte lika viktigt längre.
( läs även mitt inlägg längre ner här, en liten ursäkt )
ing-marie
Du är verkligen en baddare på att fånga fåglar, att bara gå ut i skogen utan gömslen och andra förberedelser är modigt. Kanske har du en bättre skog än jag, annars vet jag inte vad det kan bero på........? Alltså, seriöst, väldigt fint!/ Björn T
Svar från imse 59 2017-02-05 09:42
Tack Björn ! Hoppas du gillar mina bilder trots att jag omedvetet "lurades" här, det var inte meningen. Men bloggar man mitt i natten så är man kanske inte så klar i knoppen. Får skylla på det :-)
Läs mitt inlägg som jag skrivit här nedan !
ing-marie
Både svart och tofsmes är knepiga att fota. Du har verkligen lyckats här. En skogspromenad bjuder alltid på någon överraskning. mvh Johan
Svar från imse 59 2017-02-05 09:44
Tack Johan !
Trots att dom är här för att äta så är det inta alltid det enklaste. Dom är väldigt orädda, men så otroligt kvicka, sitter sällan stilla.
( läs mitt inlägg här nedan )
ing-marie
Hej,
Du har en fin förmåga att hitta dina vänner i skogen. Du får dem i bild i rätt miljö.
Ha det bra
Bob och Ninni
Svar från imse 59 2017-02-05 09:46
Tack Bob !
Här är inte så svårt att hitta dom, det svåraste är väl då att få till en bild då jag tycker att miljön "duger".
( Läs mitt inlägg här under )
ing-marie
Nu skäms jag ! Denna skog är ett naturreservat och här är det några fågelvänner som matar. Jag skulle aldrig få dessa på bild annars, utan det är maten som lockar.
Jag nämnde detta ställe i bloggen jag skrev förra veckan så jag tänkte inte på att skriva det här.
http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/na-jag-har-inte-slutat-fota.htm
Hoppas ni inte känner er lurade. ( skall lägga till det i texten )
Ing-Marie
Bob Bovin 2017-02-05 10:33
Ha, ha ingen känner sig lurad. Naturreservat är viktiga platser och ger ofta bättre kontakt med djuren. De blir inte så rädda för oss där.
Ha en fin söndag
Bob
ehrsa 2017-02-05 10:47
Vill nog påstå att man kan hitta dessa fåglar utan att det behöver vara ett naturreservat med ev. fågelmatning! Det har i alla fall jag gjort förr när jag rörde mig mer i 'riktiga' skogen än nu för tiden.. Tofsmes hör man ju alltid redan på långt håll med dess speciella läte, likaså flera andra mesarter när dom kommer i sina 'meståg' under höst och vinter, gärna då också ihop med Kungsfåglar. Ibland har dom arterna också kommit mycket nära, av nyfikenhet eller slump det vet jag inte.. Dina arter här skulle lika gärna kunna vara tagna om man har turen att hamna i ett 'meståg'.. det är fantastiskt när så sker! Men dom försvinner ofta lika fort som dom kom.. Och som sagt, väldigt fina bilder!
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-02-05 11:23
Ja, visst kan man det, inte behöver det vara ett naturreservat, men det är ju klart enklare när det finns matning , det var väl det jag tänkte att jag "lurat" er på :-) Var nyss ut och fyllde på mina matare och då kom svartmesen även hit och var hungrig :-)
Även om det är ett naturreservat gäller det ju att ha förmågan att se fåglarna.
Jag har gått i många skogar utan att fånga något på sensorn.
Fina miljöbilder tycker jag.
Svar från imse 59 2017-02-05 22:26
Tack Bengt !
Ibland måste men verkligen anstränga sig för att få dom på bild, men här är det sällan problem. Alltid är det några som är i farten.
ing-marie
Jag tycker du fick till väldigt mysiga skogsbilder trots det dåliga vädret. Jag har skämtat med min sambo om att det är "ISO 3000 väder" när han har tyckt att vi skulle gå ut och leta efter sidensvansar de senaste två helgerna. Även om vi hittade sidensvansarna har jag inte publicerat bilderna ännu...
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2017-02-05 22:28
Tack Lena !
Det var väl ett passande svar att ge.
Vill gärna se dina svansar !
ing-marie
Är lite sen med minakommentarer men trots mörker och duggregn så blev resultatet desto bättre. Din kamera behandlar nog bruset på ett föredömligt sätt för det märks inte något jag kan se. Bilderna på tofsmesen är kanonbra, men pippin som kryper i barken har kamouflerat sig bra.
Ha det gott/Stig
Svar från imse 59 2017-02-05 22:30
Tack så mycket, det var gött att höra !
Trädkryparn skulle man aldrig få syn på om den bara satt stilla, den smälter verkligen in i sina stammar
ing-marie
Snyggt, gråväder är ju härligt när det går att få till sådana här möten. Jag har varit lite försiktig med att dra upp ISO-värdet men du har lyckats utmärkt (kanske beror lite på objektivet) skall ut och testa i morgon.
Mvh / Hans
Svar från imse 59 2017-02-05 22:32
Tack Hans !
Sällan jag gör det, men måste våga mera. Vissa bilder går ju bra att brusreducera och vissa kan bli "konstnärligt" vackra om man drar rejält i reglaget.
ing-marie
Hej på dig!
Det var ett tag sedan jag kollade dina bloggar. Fina bilder som vanligt och bra trots högt iso. Lillkungen blev ju fin fin.
Märks inget brus när jag tittar på bilderna här. Men lite trött på "höggt iso väder" börjar man bli. Tur det har vänt och att solen står allt högre på himlen. :)
/Lena