...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Frustrerande väntan

Efter att ha varit utan dator i 4 veckor så var jag så glad över att äntligen få tillbaka den. Men det varade inte länge innan felet kom tillbaka. Lämnade in den 1/7 , ( kan följa rep.)  d. 7/7 kom den till Norge (!) i dag står det att dom väntar på tillgänglig reparatör, hoppas att hen inte har gått på semester !  Så nu sitter jag här och har laddat in PS på den gamla seeeeeega datorn. Och det känns nästan omöjligt att få fram någon bild, allt bara strular. 

Förra veckan så blev det ett besök vid knuthöjdsmossen och jag fick den där underbara morgonen som man drömmer om. Så ni kan tro att jag är sugen på att sätta fart med redigeringen. Har i alla fall kunnat lägga över bilderna på den externa så det känns lugnt så i alla fall.

Så det får bli två mobilbilder och en av dom tre som jag lyckats "framkalla" . Men det kommer nog en blogg med ett gäng bilder framöver bara datorn hittar hem hit igen. 

På återseende !

// Ing-Marie

Inlagt 2020-07-15 18:33 | Läst 2585 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tråkigt när det skall hålla på å krångla med tekniken =/
Också när du har bilder som dessa, förstår att du vill kunna redigera klart nu :)

Mobilfotona var ju jättefina här men den sista, wow :) Vilken bild!
Svar från imse 59 2020-07-15 19:24
Tack så mycket Jocke !
Tålamod är väl inte min starka sida, men det är bara att gilla läget 😊
Ing-Marie
Sista bilden är ju hur härlig som helst, såsom man vill ha det. Det är kanske en storlom? Fina de övriga två också, härlig miljö.

Vad var det för problem med datorn, inte kul
Svar från imse 59 2020-07-15 19:30
Tack så mycket Peter !
Detta är I smålomarnas rike, hade turen att dom ( för en gångs skull ) behagade att röra sig just i det guldgula ljuset.
Det är skärmen som lever sitt eget liv, förblir svart emellanåt t.ex när strömsparläget slår på eller när jag skall starta upp den. Första svängen bytte dom moderkort men det hjälpte ju inte. Så nu hoppas jag dom förstår vad som skall göras och att den kommer att funka igen.
Ing-Marie
pdahlen 2020-07-15 20:07
Strömsparläge har jag också haft problem med på några datorer. Ibland har de gått ner i strömsparläge fastän man jobbar och jag har för mig att det var svårt att starta upp den också. Jag har ofta tagit bort läget så att den inte går ner
Svar från imse 59 2020-07-15 23:32
Så änge det var bild på skärmen så var det inga problem, då slocknade den aldrig, men man vill ju inte ha den på hur länge som helst.
pdahlen 2020-07-16 13:38
Tror jag haft problem med strömsparläge på samtliga de tre senaste datorer, antingen hänger de sig, där hittade jag en work around, att gå till aktivitetshanteraren och välja log out för då kunde jag starta om den. Eller så stängdes den ner mitt i en process tex när den flyttade filer från en disk till en annan, jo det har varit de flesta problem. Konstigt nog kan det hända att den går fastän jag har angett att den aldrig ska göra det, har liksom gett upp. Som sagt jag försöker minimera den genom att stänga av sparläge och istället stänga av datorn själv när jag inte använder den. Men förhoppningsvis så fungerar den efter nästa reparation, fast man är ju lite pessimistisk
Wow den sista bilden! Ser verkligen fram emot dina bilder från mossen. Jättetråkigt att din dator strular fortfarande. Hoppas det löser sig snarast.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2020-07-15 23:34
Tack så mycket Johnny !
Ja, nu är det bara att hålla tummarna.
ing-marie
Den sista bilden är ju helt magisk. Precis så som man vill ha det. Jag konstaterade på SMHI att förra veckan skulle man har åkt till mossen. Det var flera mornar som hade fin potential men jag jobbade ju så det gick inte. Ser fram emot fler bilder. Jag är glad som har eget "IT-stöd" hemma. Det inte Fredrik kan fixa är så trasigt att det måste bytas ut.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2020-07-15 23:42
Tack så mycket Lena !
Vi hade väldig tur med tanke på att vi bokade boende i två nätter på Hellefors herrgård flera veckor i förväg.
Var glad åt ditt IT-stöd :-) Vi har en kille här i stan som har en firma och är jätteduktig, men när det måste bytas vissa delar så får han inte beställa dom från HP. Han var inne på att byta skärm, det kunde han beställa men han vågade inte chansa om det inte skulle vara det. Nu när dom bytt moderkort och felet inte blev bättre så tror jag lite på att han var inne på rätt spår från början men det kunde vi ju inte veta.
ing-marie
Ja det där är ett höjdarställe. Trist med väntan å datorstrul teknik ska bara fungera.
Vackra foton sp får vi snart se mer
Svar från imse 59 2020-07-15 23:43
Tack så mycket !
Ja, så jobbigt när saker och ting inte fungerar.
ing-marie
Gillar första bilden och så förstås tredje bilden, så fin!

Tvåan är en sån bild som jag själv ofta strävar efter att ta, stark wow-känsla, men nu då jag ser den ihop med de övriga så är det ju där poesin finns.
Svar från imse 59 2020-07-15 23:44
Tack så mycket Måns för dina trevliga rader !
ing-marie
Ja, inte är det kul när datorn krånglar.. min senaste drygt året gamla HP ligger och väntar på att jag ska tag i att fixa den, lämna till HP eller till min lokala datafixar firma en bit bort..det är ju semestertider så jag väntar nog lite.. Den hade jag inte ens hunnit ladda in bildredigeringsprogram på innan den slocknade efter bara 1 år och ett par månader.. Nu gläds jag åt min nya Imac med högupplöst 21, 5 tums 4K skärm, din sista bild blev väldigt fin där!
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-07-15 23:47
Tack Jan !
Tycker ju datorn fungerar så bra till mina ändamål och den är ju inte så gammal så nu hoppas jag att den skall funka. Så tråkigt när prylar inte håller längre än vad dom gör .
ing-marie
Helt suverän sista bild! Hälsningar/ Björn
Den sista är ju så speciell som man bara önskar sig..jätteläcker.
Nu får dina bilder ligga och gotta till sig lite extra och då känns dom säkert ännu bättre när det blir dags.
Med vänlig hälsning/Gunte..