...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Smålom Knuthöjdsmossen

Då har jag äntligen redigerat bilderna från mossen. ( efter mycket strul med datorn, som fortfarande lever sitt eget liv efter två besök, sammanlagt 7 veckor hos HP support. Behåller den under semestern sen får den åka iväg igen ) 

I år var det nog mitt sjätte besök vid mossen. Ibland får man det där vädret man drömmer om och ibland inte. Spänningen är stor när man vandrar ut på mossen. I år verkade det bli perfekt, lite lagom kyligt och så lite sol på det.

 

Det blev många bilder, visar ett gäng i denna blogg. Bortsett från den första bilden som är fotad kl 3.45 så är alla övriga bilder fotade inom 17 min mellan 4.30 - 4.47 .

När man får se hur ljuset kommer krypandes mellan stammarna så önskar man ju att någon fågel kommer simmandes  där solen träffar vattenytan.

Och i år hände det !

Det var flera smålomar i den här pölen så en del bråk uppstod ( till min stora glädje :-) ) 

Men det var lite svårt att se vad som verkligen hände då det rätt starkt motljus stundtals. Men det var bara att låta kameran gå varm, ljuset förändras bara man flyttar sökaren en liten bit så det blir lite olika nyanser på bilderna.

Lugnt en liten stund

Sen var det dag för lite fight igen.

Det var den stunden det, kommer kanske en till blogg på övriga bilder framöver.

Skall kanske tillägga att vi bokade boende på Herrgården i Hällefors ca 4 veckor innan, så med tanke på det så hade vi verkligen fullträff med vädret.

  // Ing-Marie

Inlagt 2020-07-20 13:36 | Läst 3342 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Oj, magiskt vackert! Ett riktigt 'önskeljus'! Jasså, datorn måste iväg igen.. Jag har köpt nån slags förlängd garanti/service till min strejkande HP där jag har nån kod för att få fri telefonsupport med HP, där man via den troligen kan avgöra om det är något som behöver repareras hos HP.. ska ta tag i det framöver.. beroende på svar så avgör jag om HP eller min lokala datarep. affär inom gångavstånd får försöka fixa den.. vi får se? Nu har jag min Imac som mer än väl sköter mitt dagliga surfande..
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-07-20 15:33
Tack Jan !
I dag har jag åter suttit en halvtimme med "min" support William som jag pratade med första ggn.
Han kopplade upp sig i min dator och det slutade med att han sa: Vad har du gjort för illa som skall behöva uppleva det här.
Både moderkort och skärm är bytt och ändå fungerar den inte.
Får skicka in den en tredje gång men jag kommer att vänta tills semestern är över. Jag kan ju använda den, efter att jag hållit på att joxa med den ett bra tag så brukar jag få fart på skärmen.
ehrsa 2020-07-20 16:34
Usch! Verkligen irriterande.. Ibland tror jag att 'vi' (hobby)fotografer förbiser detta med datorn i våran 'komplexa' hobby, att fotografera! Man bara kör på och tror att datorn alltid finns där, men så enkelt är det inte! Den är ju verkligen en komplex maskin i sammanhanget för att få fram en bild över huvud taget, och utan krångel! Vi tänker nog mer på att köpa kameror och objektiv för dyra pengar, men köper ingen ny dator förrän den vi har är sönder.. dålig framförhållning helt enkelt.. säger jag utan att minnas hur gammal din dator är, om du nu nämnt det? Samtidigt så var ju min senaste HP bara drygt ett år innan den gick sönder.. jag hade ju framförhållning tycker jag, men det hjälpte inte.. hmm, vet inte hur man ska agera.. Hoppas det löser sig med din dator!
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-07-20 19:07
Ligger mycket i det du skriver. Den fyller tre år i september, men började krångla lite smått redan i våras. Lite längre bör den hålla. Tyckte dryga 12.000 var jättedyrt men rätt billigt jämfört med kamerorna.
Lena Holm 2020-07-20 21:12
Jag kör stationär dator hemma för all bildbearbetning etc och har bara en enkel bärbar som mest fungerar som ett media att spara bilder på då vi är ute och reser. Den har LR men inte så mycket mer. Men jag har ju också IT support hemma som "bygger om och bygger till" när det behövs. De bärbara datorerna slits dock på ett annat sätt just för att de är med på resan. Livslängden på mitt jobb är ca 3 år på en bärbar PC. Mac datorerna lever längre men de kostar oftast dubbelt så mycket.
Hälsningar Lena
Bilder med mycket känsla...vackert och stämningsfullt!
Mvh Micke
Svar från imse 59 2020-07-20 15:34
Tack så mycket !
Det var härliga dagar vi fick där nere.
ing-marie
Snyggt och stämningsfullt! mvh Lasse P.
Svar från imse 59 2020-07-20 16:05
Tack så mycket Lasse !
Ing-Marie
Väldigt fint ljus och fin serie bilder
Hade inte lika bra tur när vi var där
Svar från imse 59 2020-07-20 16:06
Tack så mycket !
Måste säga att vi hade stor tur med tanke på att vi bokat boende på herrgården ca 4 veckor före
Ing-Marie
Så vackert och sådant fint ljus. Det är ju inte garanterat att blir sådant bara för man går upp tidigt så man behöver lite tur också. Otroligt vackert alltihop
Svar från imse 59 2020-07-20 16:07
Tack så mycket Peter !
Med tanke på att vi beställde boende på Herrgården där ca 4 veckor innan så kan man säga att vi hade stor tur.
ing-marie
Grymt härlig morgonstämning i dessa bilder med lagom dimma. Fint både med lugnt simmande lommar och kul med de som fajtas.
Hälsningar, Bjarne
Svar från imse 59 2020-07-21 00:17
Tack så mycket Bjarne !
Det var lyckat att det hände något "just där"
ing-marie
Hej Ing-Marie och ett riktigt stort grattis till så vackra bilder:)
Ja, vad säger man. Lite som en miljonvinst bara att få se såna bilder. Kan bara gissa hur det känns på "rätt" sida om kameran. Det känns som om du lyckades förvalta den morgonen riktigt väl.
Morgonstund har guld i mun sägs det. Tycker nog att du har bevisat det med en sån bildsvit:)
M.v.h.
//Morgan
Svar från imse 59 2020-07-21 00:19
Tack så mycket för fina rader.
Ja, du kan tro att det var en härlig stund. Nästan så man blev andfådd innan allt var över just där och då :-)
ing-marie
Otroligt vilka bilder! Får nästan rysningar när jag tittar på dem. Så bra är de.
Verkligen en fullträff ditt besök.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2020-07-21 00:23
Tusen tack Johnny !
Ja, här hade vi verkligen tur !
Det blev nästan jobbigt :-) vi var tre pers som stod just här under den här tiden och jag tror att vi alla suckade när allt var över. Det blir nästan så man håller andan och bara fotar.
ing-marie
Oj så fantastiskt fint med smålommarna i det ljuset. Det har aldrig stämt så bra för mej. Vi ska försöka hitta en lämplig dag att åka dit med min systerdotter som är på besök. Hon fick se dina bilder och tyckte de var jättefina.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2020-07-21 00:26
Tack Lena !
Plötsligt händer det, jag hade en enorm tur här. Så du kan tro att jag var nöjd. Har ju fotat dom i guldljus tidigare men det var i en annan pöl och inte lika livfullt.
Hoppas ni kan pricka in en fin morgon.
Det var 2+2 ungar som jag såg i år, hoppas dom klarar sig.
ing-marie
Det var bland de finaste bilderna jag sett!! Tala om fantastiskt ljus och så fågeln där, fåglarna, ja även utan de med fåglarna, wow!

Stort Grattis Ing-Marie :))
Svar från imse 59 2020-07-21 00:29
Tusen tack Jocke !
Gissa om jag blev glad när jag såg att smålomarna var på väg mot ljuset, var rädd ett tag att dom skulle vända om. Men i stället så bjöd dom även på lite show . Blev väldigt nöjd med våra dagar där i år.
ing-marie
Grymma bilder och ryslig tur med vädret just den morgonen..Gillar bäst bild 6 i andra gruppen, tycker den förmedlar lugnet och stämningen på mossen..
Mvh/Gunte..