...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Flower power

Har inte fullt så bråttom ut att fota vårblommor nu som jag hade i början av mitt fotograferande. Dels för att det finns massor av dom i gamla mappar och så har vi det där med bekvämligheten. Nu åker jag bara iväg om jag verkligen känner för det. Så det blev några sista minutenbilder på sipporna. 

I veckan blev det besök hos dom vackra skogsstjärnorna, en favorit. Första kvällen var det rätt kyligt och jag såg inte en enda mygg. Så i går gjorde jag ett till besök. Men då hade det regnat en hel del så det vimlade av dom där ettriga sakerna. Så det blev inte många bilder förrän jag var tvungen att ge upp. Kanske lika bra det, för vad skall man ha alla bilder till och kan man inte njuta av situationen så är det väl ingen ide att stanna. 

Några skogsvioler fick också vara med på bild.

Men gillar ju verkligen dom här stjärnorna, så kanske kan det bli flera besök, dom växer ju bara runt knuten.

Go kväll ! 

// Ing-Marie

Inlagt 2022-06-02 22:59 | Läst 1548 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Så vackert, imponerande att man kan få så vackra bilder på skogsstjärnan som utgör någon procent av bildytan. Nackdelen är att man får ligga nästan under marken, men kom på nu att man ska utnyttja displayen mer än vad man gör. Får ge mig ut igen. Liljekonvaljerna har kommit här nere nu och det brukar vara samtidigt som myggen så det blir nog en strid. Fin serie bilder med rätt bling
Svar från imse 59 2022-06-03 07:48
Tack så mycket Peter !
Man slänger sig inte lika lätt på backen som man gjorde för 10 år sedan så här har jag verkligen utnyttjat den vikbara på Z6:an ( och 70-200 ) Fördelen här är också att det är lite uppförslut som gör det lättare att få till bakgrunden.
Liljekonvaljerna är svårfotadade tycker jag.
Ing-Marie
Magiskt!
/Birgitta
Svar från imse 59 2022-06-03 10:57
Tack så mycket !
Ing-Marie
Hela serien är superfin. 👍
Har sån tur att dom här sorterna finns på min tomt i ordning först blå, vitsippor skogsviol liljekonvalj och både gräs och skogsstjärna ;)
/N
Svar från imse 59 2022-06-03 10:57
Tack så mycket Nini !
Ja, det är härligt att ha dom nära :-)
Ing-Marie
Mycket fina och annorlunda bilder, kul att du delade med dig av dessa.
/mats
Svar från imse 59 2022-06-03 10:59
Tack så jättemycket Mats !
Ing-Marie
Det är så de ska visas, som i en sagobok (Elsa Beskow), de små fina blommorna. Aldrig fel med ett romantiskt gåtfullt skimmer över tillvaron. Låg fotovinkel hjälper där väldigt. Har du fällbar skärm, eller ligger du platt?
Svar från imse 59 2022-06-03 11:00
Tack så mycket Stefan för fin jämförelse.
Läs mitt svar till Peter.
På gamla dar har man lärt sig använda skärmen :-)
Ing-Marie
Skogsstjärnorna är verkligen vackra små blommor och tredje bilden på vitsippan gillar jag också, färgerna är härliga i den bilden. Jag har inte varit ute här runt oss ännu för det har regnat men jag kan tänka mej att det finns en hel del mygg nu. Jag ska till Säter på måndag och då får jag kanske uppleva myggen i Dalarna.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2022-06-03 18:22
Tack så mycket Lena !
Tänkte att jag skulle fråga dig om du skulle till Säter men nu "slapp" jag det.
Då ses vi där. Jag åker bara över dagen i år, det blir ingen övernattning hos Barbro denna gång.

Ing-Marie
Får aldrig nog av just denna typ av bilder från dig. Så vackert!

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2022-06-05 09:15
Tack så jättemycket Johnny !
Så kul att fota den här sortens bilder, men lite jobbigt också då man inte är lika mjuk i kroppen längre. Även om man använder vikskärmen så måste man ju ändå åla en del :-)
Ing-marie
Gillar dina på-spaning-efter-huvudrollsinnehavaren. Till slut leder spaningen helt rätt och omgivningen får stå tillbaka. Mycket fina kompositioner. Ja, ner brukar man komma, men sen ska man ju upp också. Svår utmaning det där, men låg bildvinkel brukar alltid ge hög närvaro och spänning i bilderna. Inget Säter för mig denna gång – är för sliten.
Svar från imse 59 2022-06-05 09:33
Tack så mycket Torbjörn !
Ja, det är ju det där med att komma upp :-) Speciellt om man varit i samma position en stund.
Förra året hoppade jag över Säter, tror det är enda gången jag inte varit med så det skall bli kul att träffa lite gamla bekanta igen.
Ha de gott !
Ing-Marie
Skogsstjärnan är en av mina absoluta favoritblommor. Så vackra bilder. Gillar särskilt bilderna 5 och 7, där det nästan ser ut som en "större kopia" av skogsstjärna står på vakt bakom.
Svar från imse 59 2022-06-05 09:35
Tack så mycket Susan !
Ja, den är vacker. Du har rätt med att det är en större blomma där, men den stod i förgrunden och vaktade :-)
Ing-Marie
Oj, här missade jag nästan denna fantastiska blogg från dig! Så fint, och en speciell 'stämning' i bilderna här.. hög mysfaktor helt enkelt! Tycker sommaren nu är fin, man behöver inte jaga runt efter en massa bilder på naturen hela tiden, alla är här och allt har slagit ut.. så skönt, nu kan man 'slappa' istället.. Mina Tornseglare flyger förbi mest hela tiden ända in i halva augusti, jag kan t.o.m. strunta i dom i några dagar, dom finns ändå kvar nästa vecka, och så även nästa månad..
Hälsn!
Svar från imse 59 2022-06-17 13:38
Och jag missade nästan din kommentar :-)
Ja, nu blommar det för fullt, nu är det ju mest ljuset man får se till att det blir det bästa.
Tack för dina rader !
Ing-Marie
Wow!!! Vilken underbar bildserie. Helt fantastiskt underbara bilder på skogsstjärnan i sin omgivande natur. Jag njuter och inspireras. Mvh Susanne
Svar från imse 59 2022-06-17 13:38
Tusen tack för dina rader !
Kul om man kan inspirera :-)
Ing-Marie