...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Från Säterdalen till Hjälstaviken

Vill ni se mingelbilder från utställningen i Säterdalen så har ni kommit fel. Dom tog jag med mobilen och det är inte mycket att visa upp här. Så det blir endast några bilder på en ung sädesärla som Lena H och jag stod och spanade på. Den var på upptäcktsfärd för att undersöka vad som var ätbart och inte. Dun var tydligen ingen höjdare.

Jag såg en forsärla flög förbi, vi gick och spanade efter den men såg den inte. Men här är beviset att den fanns Lena, på ett långskott på den lilla ungen så visar den sig i bakgrunden, vilket jag inte såg vid fototillfället.

Årets besök var lite "lugnare" än vanligt, jag åkte bara dit över dagen eftersom det bara var en dag. Annars brukar jag sova över hos en kompis där. Inte så mycket besökare då det var nationaldagsfirande på ett annat ställe. 

Några dagar senare, på torsdagen var det dags för årets första besök vid Hjälstaviken, det blev också lugnare än vanligt. Sambon var med och vi övernattade på slottet för att ta två flugor i en smäll. Besök på spången på em, en tur bort till tornet på kvällen. Dagen efter bar det iväg till Kungsängen för att fira sambons barnbarn som tog studenten. På fredagsmorgon vräkte regnet ner så det blev inget mer besök nere vid viken. Men som tur var så lättade det strax innan studenterna skulle springa ut. 

Eftermiddagsturen på spången gav inte mycket, det brukar ju alltid vara som lugnast den tiden och det var väldigt varmt. Hörde massor av olika sångare där inne i vassen men ingen ville visa sig. Någon tärna fastnade på bild. 

Svärdsliljorna lyste i stora gula fält 

Vet inte vad detta är ? 

och kossorna var nästan uppe på spången.

Jobbiga insekter

Några bilder i grönskan runt slottet

Kom aldrig fram till fågeltornet på kvällen. Sambon ville stanna och kolla runt lite vid Stall Djuse. Och då händer detta. Var inte alls beredd då en jorduggla kommer flygandes framför mig, missade vid första försöket då den var rätt nära mig men fick en halvskaplig träff vid nästa skott. Får väl vara glad att det var dom inställningar som det var på kameran så det i alla fall syns vad det är.

Sen blev jag stående där under lång tid för jag trodde dom skulle komma tillbaka, men jag fick nöja mig med att spana på dom ( det var två st ) på håll där dom jagade över åkrarna.

Fredag kväll på väg hem blev det ett stopp i Gysinge för att sträcka på benen. Mamma knipa stod på en sten och kollade på sina små telningar som hade kul i vattnet.

 // Ing-Marie

Inlagt 2022-06-12 20:25 | Läst 919 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis till jordugglan, den har jag ännu inte fått på bild. Jag var till Hjälsta en kväll i veckan och då tänkte jag på dej. Skäggmesarnas ungar visade sej som hastigast men det var mer fart på andra fåglar ffa vassångaren. Jag såg också de vackra svärdsliljorna och ungdjuren som var på väg upp på spången. Snyggt fångat med insekten. Barnet på gungan är en väldigt fin bild.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2022-06-13 21:48
Tack Lena ! Jag är inte bortskämd med att träffa på ugglor så det var kul. Fotade en jorduggla på väg upp till Högbo för många år sedan, det är enda gången jag sett någon innan detta.
Vi var vid spången vid fel tid, solig, väldigt varm em är inte det optimala för att det skall var någon fart vid spången. Tanken var ju att ev gå till tornet på kvällen men så fastnade jag vid ugglan i stället.
Ing-Marie
Som vanligt är jag imponerad av dina växtbilder med den magiska bakgrunden, den blå blomman är ju fantastisk. Va fint med en jorduggla, det är ju inte varje dag en sådan bara passerar
Svar från imse 59 2022-06-13 21:49
Tack Peter !
Jag gillar ju att fånga växtlighet på det viset, kul att det gillas.
Ugglan blev ett överraskande och kul möte.
Ing-Marie
Vilken fin blandning bilder - riktigt sommarögongodis! Och finast och somrigast av dem alla tycker jag barnet på gungan är. wow!
Svar från imse 59 2022-06-17 13:33
Tack så mycket Lena !
Jag hann smygfota två bilder med killen på gungan innan han hoppade av.
Ing-Marie
Vilken lyckträff med jordugglorna. Ibland känns det liksom som att det är en mening med allt. :) Ljuvliga bilder och fin text. Allt gott!
Mvh Susanne
Svar från imse 59 2022-06-17 13:35
Tack så mycket Susanne !
Jag hade ju gärna spanat vidare på dessa ugglor, då jag anade vart dom skulle flyga "hemåt" men hade ju tyvärr ingen möjlighet till det.
Ing-Marie