...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blomstervägen

Mina makrobilder från förra bloggen kom från en bukett plockad efter vägen. Jag tog mig friheten att med gott samvete ta hem lite mat till mina humlor :-) 
Text från Högbo bruks sida:
"Kan du tänka dig en värld utan blommande växter? En värld utan kaffe, choklad eller vanilj? Pollinering är viktig för de flesta av våra grödor, för maten vi äter och inte minst för naturen. Vilda bin och humlor står för en stor del av pollineringen, en ekosystemtjänst som vi gärna tar för given. Så skriver Naturskyddsföreningen på sin hemsida.
För att hjälpa bina att hjälpa oss, har vi på Högbo Bruk tillsammans med några av jordbrukarna i Högbo sått vackra och viktiga ängsblommor längs Högbovägen (väg 272). Win-win eftersom jordbrukarna ändå inte nyttjar åkermarken närmast vägen när dom producerar spannmål för oss människor.
Hoppas både naturens små hjältar och förbipasserande trafikanter uppskattar vårt blomstrande initiativ!"

Den första bilden är från mobilen för att man skall se hur stort det är. Lika brett på båda sidor om vägen ända fram till att man ser träden där borta.

Jag tycker detta är ett fantastiskt initiativ , flera borde få möjlighet att göra något liknande.

Bilderna är fotade vid två olika tillfällen. Några vissnar och några är på gång. Solrosorna var bara i knopp sist men nu har nog dom slagit ut. Så det blir nog en sväng upp i veckan för att titta hur det ser ut.

  // Ing-Marie

Inlagt 2022-08-28 22:59 | Läst 818 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så vackert på alla sätt. Fint att det är där och har möjligheten till att ge fina bilder. Gillar bäst den första humlan och den humlan lite senare som har en fin inramning av växter. Några fina ibland de små också. Vi har en gårdsbutik i närheten som har anlagt en jätteäng, troligen 300x700m med blommor. De gick ut i en FB grupp att det var OK att plocka blommor samt ge dig ut i fältet och fotografera, fint intiativ och vackert flr de boende eller passerande
Svar från imse 59 2022-09-02 07:53
Tack Peter !
Det är fint att det finns dom som tänker till.
Ing-Marie
Mycket fint å generös för djur och natur.
Vi hade en sträcka mellan vägar som blev rikskänd i tv för några år sedan som den vackraste väg och rondell.
Det var ängsblommor
Flygande humlan var extra och motljus i guldigt
/N
Det här ser man lite varstans nu, kanske inte så imponerande lång och stor sträcka som det verkar vara på dina bilder, men strängar med blommor i kanten av fält. Syftet som du anger dvs att hjälpa pollinerande flygfän. Väldigt fina blomsterbilder och visst är det kul att fotobotanisera på ett sådant fält.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2022-09-02 07:55
Tack Lena !
Var upp en sväng i går och fortfarande lika vackert, nu har solrosorna börjat titta upp där också.
Ing-Marie
Ett lika vackert som underbart initiativ, det borde tas efter i hela landet! Och vackra bilder såklart. Tycker det är fint med den lilla flygande humlan i den stora bilden med alla blommor.
Svar från imse 59 2022-09-02 07:58
Tack Stefan !
Visst är det vackert. I går var det nästan ännu finare då gula små solar slagit ut bland rosa och lila blommor.
Ing-Marie
Fint, och kanske nödvändigt, initiativ. Våra humlor och fjärilar har det tufft nu. Maten räcker inte till när de välgödslade åkrarna inte längre kantas av vilda blommor. Du har fångat Blomstervägen väldigt fint.
Svar från imse 59 2022-09-02 08:00
Tack Torbjörn !
Varje bidrag i "matväg" för humlor och bin är nog verkligen välkommet. Och det blir ju inte sämre av att det bidrar med skönhet också :-)
Ing-Marie
Verkligen härliga vägbårder! Det börjar bli allt vanligare, även om vissa försöker sätta potatisen ända uppe i asfalten. Och många jättefina bilder på blomsterprakten fick du till!
Svar från imse 59 2022-09-02 08:01
Tack Christer !
i går var det nästan ännu vackrare. Solrosor börjar sticka upp och dom hade slagit gräset närmast vägen.
Ing-Marie
Vad fint! En estetisk och väldigt tilltalande blogg.. så klart!
Hälsn!
Svar från imse 59 2022-09-02 08:01
Tack så mycket Jan !
Ing-Marie