...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

3 x Mini

Det har varit klent med både fotandet och med besök här på FS den senaste tiden.

Det kom ju lite snö i början av november men det försvann ju lika fort som det kom. Efter det så har det bara varit grådagar och mörkt dom tider man varit ledig och jag har haft en hel del att pyssla med här hemma.

Har fått en ny granne i huset mittemot. Mötte den lilla då jag var ute med kameran i första snön. Det blev några snabba bilder på henne. Här har jag klonat en del, hon satte sig bredvid en ful garagevägg så jag tog en annan bild tagen vid samma tillfälle och "målade" över den fula väggen. Får väl ha någon mer planerad fotosession med henne framöver.

På Allahelgonahelgen var jag och en vän till kyrkogården, vi tog en lite tur i min barndomsby efter att vi tänt ljus. Efter vägen så ser jag något i toppen på en gran, stannade bilen för jag såg att det var inte vem som helst som satt där. Att jag överhuvudtaget såg den lilla fattade varken jag eller kompisen ( då det var jag som körde ) Men där satt den, den lilla söta sparvugglan. Jag har ju aldrig stött på den så det var kul trots att det var skymning och grått. Och att kameran var med var bara en lyckträff.

I går kollade jag ut vid matningen, lite besviken över att det är dåligt med arter i år, bara dom vanligaste. Inga stjärtmesar, inga siskor, inte ens Hacke som ofta kom förr. Fem minuter senare när jag kollar ut genom altandörren så får jag se något litet som sitter där, då hade jag besök av den mindre hackspetten. Första gången jag sett den här. Första bilden är fotad genom fönstret sen hukade jag mig och gick försiktigt ut och fick nån bild genom altanräcket innan talgoxarna kom och skrämde iväg den 

Så några små fastnade på bild denna gråa månad.

// Ing-Marie

Inlagt 2019-11-25 21:09 | Läst 872 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Oj, vad roligt! Grattis till både Sparvugglan och Mindre Hackspetten! Det är inga dåliga arter.. Sparvuggla är längesedan jag såg nu, men den är fin och brukar vara rätt så orädd! Mindre Hackspett såg jag på Djurgården här för kanske 3 år sen.. Hoppas få se nån här i närområdet, men jag ser bara Större Hackspett här.. Fina bilder i alla fall!
Hälsn!
Svar från imse 59 2019-11-27 17:49
Tack Jan !
Jag blev verkligen glad över att jag hann fatta att det ev kunde vara en lite uggla som satt där. Hann titta på den rätt länge innan den flög iväg. Kul även med den lilla hackspetten.
ing-marie
Wow, nej vov menar jag, vilken söt goldenvalp! Och bilden på sparvugglan, jättefin! Hälsningar/ Björn T
Svar från imse 59 2019-11-27 17:51
Tack Björn !
Valpar smälter man väl alltid för och denna lilla söta tjej är inget undantag.
Blev så glad över att få se den lilla ugglan och då menar jag verkligen liten. Mindre än vad jag trodde.
ing-marie
Oj, två fina arter - och bra bilder!
- hawk
Svar från imse 59 2019-11-27 17:52
Tack så mycket Håkan !
Kul med lite ovanligare möten.
ing-marie
Va fint tre sällan arter,
snö i den mängden, det var många år sedan jag såg det
sparvuggla sitter som den ska i en grantopp, vackert fint fångat
mindre hackspett också sällan man ser den
Svar från imse 59 2019-11-27 17:53
Tack Peter !
Den fina snön varade inte länge, det blev snabbt grönt igen. I natt snöade det igen men det är bara slask nu.
ing-marie
2019-11-26 16:15   Ingrid Sundman
Hej. Ja, fy vilken grå månad. Men fotona är jättefina 😊.
Svar från imse 59 2019-11-27 17:58
Tack Ingrid !
Men nu skall det visst bli lite ljusare till helgen.
ing-marie
Wow, grattis till alla tre små, kanske mest sparvugglan och absolut den där mindre spetten. Jag har knappt tagit en bild de senaste veckorna, helt bedrövligt.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2019-11-27 18:00
Tack så mycket Lena !
Sparvugglan var jag jätteglad över att få se.
Den lilla golden har jag ju möjlighet att möta många gånger :-)
Nu hoppas vi på lite fotoväder till helgen.
ing-marie