Älskar hösten
Detta är min årstid, älskar att gå i skogen, den bästa motionen för mig och den enda motionsform som jag tycker är rolig. I år har det varit extra kul då det funnits rätt gott om Karljohan som är min favorit. Kantareller finns varje år så dem har jag tröttnar lite på, men visst är det gott när man hittar de första.
Släpar aldrig kameran med mig så i denna blogg blir det bara bilder från mobilen.
För det mesta går jag själv, men här har jag en kompis med mig.
De finaste KJ har jag hittat runt knuten här hemma och de flesta har varit fantastiskt fina. Jag är jättepetig när jag rensar det får inte ens vara ett litet hål kvar i svampen.
Jag torkar den, skär den rätt smått för jag gillar att steka den rätt hårt så det inte blir så mycket svampkonsistens.
Vägde upp 460 gr rensad och skuren svamp, det resulterade i 42 gram torkad.
Här ligger den nyskuren
Här har den börjat torka ( torkar på myggnät )
Det har blivit många burkar så i vinter behöver jag inte snåla som jag gjort med förra årets ynka en enda burk.
Se men inte röra
Vi har kollat igenom avsnitten av "Tordyveln flyger igen" så när jag såg denna så måste den ju fotas :-)
Nu är det trattisar som gäller, ger bort det mesta till grannar och bekanta som har svårt att ta sig ut i skogen
Hoppas hinna med några fler turer innan hösten är över.
// Ing-Marie














Hälsningar, Bjarne
Man känner sig lite rik.
Ing-Marie
Det negativa med hösten är väl att det är lite tungt med det som väntar framåt.
Ing-Marie
Tommy S.
Ing-Marie
Hälsningar Lena
Har rätt många korgar men den här är favoriten, inte så stor men blir rätt tung ändå om den nu lyckas bli full.
Jag har aldrig testat att frysa KJ.
Vill man ut nu så är det säkrast runt Högbo bruk, där finns inga jägare.
Ing-Marie
Blir inte så mycket svampplockning för mig numera, inte som förr, hittade lite på sommarstugetomten i år så pass att det blev en varsin katarellmacka. Så gott, tror jag skulle ha svårt att tröttna på kantareller. Det är så gott och har fortfarande i färskt minne när jag fick kantareller att äta första gången och ändå är det ca 65 år sedan. En riktig aha-upplevelse.
Jag gillar ju kantarellerna mest som färska, så då blir det ju rätt mycket under en viss tid. Men kunde man gå ut i december och plocka då skulle det nog vara gott igen.
Ing-Marie
Ing-Marie