...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Amiralen

Det finns en stor gul växt här bakom där jag bor, där samlas det fjärilar varje år då den börjat blomma. Har kollat där flera dagar men det har bara varit humlor där. Men härom dagen så hade amiralfjärilen hittat dit. Den kom exakt samma dag som förra året. Så det är inte bara Jan´s tornseglare som är punktliga :-) 

Men det är ju inte så kul att ta en massa liknande bilder varje år så jag blev glad över att den satte sig på stammen på en gammal enebuske. Hann med några lite annorlunda bilder innan den återvände till sina blommor igen.

Snart kommer nog några påfågelögon dit också får vi hoppas, så då blir det väl ytterligare några samma, lika, vanliga bilder som man har massor av tidigare, men det är ju svår att låta bli, vackra som dom är.

  // Ing-Marie

Inlagt 2019-08-17 00:59 | Läst 2683 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Praktfullt.
Bob
Svar från imse 59 2019-08-18 19:07
Tack Bob !
Ing-Marie
Mycket fint! Kul att den är så punktlig.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2019-08-18 19:07
Tack Johnny !
Ja, det var lite kul.
Ing-Marie
Det blev väldigt vackra bilder på Amiralen här! För mig är det en 'favoritfjäril' sedan barndomen.. det kändes alltid exklusivt när den dök upp, ofta då på sensommaren! Motljusbilderna med det mörka blev fantastiska! Roligt att den var så punktlig också.. :-) Du får hålla utkik efter den 'nya' fjärilen i Sverige som heter 'Blåskimmerfjäril' och är en stor fjäril som inte är rädd för människor, tvärtom så kanske den vill sätta sig på dig, om man luktar svett.. Den är konstaterad vid Lillsved på Värmdö öster om Stockholm, och har spridit sig hit från Finland.. och kommer fortsätta att sprida sig här, den är väldigt vacker!
Hälsn!
Svar från imse 59 2019-08-18 19:09
Tack Jan !
Då får man jobba hårt och hoppa över duschen då, så kanske det kommer en Blåskimmer :-)
Ing-Marie