...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Äppelmarknad

Var till Högbo på Äppelutställning. Fantastiskt vad sorter det finns och dom visades upp i en fin miljö på gamla herrgården.


Text hämtad från sandvikens hemsida.
"Det är tack vare pomolog Sylve Rolandssons stora passion för äpplen som det nu anläggs en fruktträdgård vid Gamla Herrgården. Förutom en allé med 16  Malmbergs Gylling planteras 17 andra Gästrikesorter av äpplen och päron. Sylve är en av de personer som under jubileumsåret får möjlighet att förverkliga sin dröm.

En dröm går i uppfyllelse. Någonstans har jag länge velat samla alla de gamla "Gästrikesorterna" och rädda dem till eftervärlden. En plats där alla kan se och ta del av dem. Vad vore väl lämpligare än att göra det i den gamla bruksträdgården i Högbo bruk i Sandviken, som är välbesökt och ligger geografiskt "mitt i Gästrikland"? Och vad vore väl då lämpligare än att göra det under det år då Sandviken fyller 150 år, säger Sylve Rolandsson. Presentation av den blivande äppelträdgården sker i samband med den stora utställningen med över 400 olika äppelsorter. Gästriklands landskapsäpple "Malmbergs Gylling" är dessutom det äpple som doftar mest och godast av alla äpplen jag känner"

Dagen tripp, i morgon lovar dom dimma och kanske lite sol. Kanske man orkar upp i tid.

Go´kväll !

  // Ing-Marie

Inlagt 2012-09-29 22:35 | Läst 3290 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Stannar upp en lång stund vid nummer 4. Att äpplen kan bli så vackra med kort skärpedjup. Det där gör man inte med en I-phone...
Hälsningar Lena
Härliga äppelbilder... Fastnar till lite extra vid den första bilden....Högbo bruk är en pärla...Har varit där några gånger...Tyvärr lite långt från Ludvika bara ;-)
Vilket härligt tillskott till miljön som i och för sig redan är vacker i Högbo!
Bilderna är jättefina och jag fastnade för nr. 1 och 3 lite extra.
Ha en fin dag!
//Ewa