...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Datorstrul

Har haft datorstrul en längre tid. Efter många svängar så är den på väg hem inom kort hoppas jag. Det blev många besök hos duktiga firmor här hemma men det slutade med att jag var tvungen att skicka iväg den till HP´s verkstad. Verkar vara transporterna som tar längst tid. Det tog 9 dagar från att jag fick fraktsedeln på mail, innan leveransen av emballage som jag skulle skicka den i kom. Fick meddelande i onsdags 10/6 att datorn var klar. Hur många resdagar den behöver på sig för att komma hem återstår att se.

Så nu är jag sugen på att se vad som finns på minneskortet då jag varit till Lofsdalen med bl.a ett besök på Flatruet förra veckan. 

Men samtidigt har det varit skönt på sätt och vis, det blir ju lätt att man sätter sig vid datorn och fixar med det ena och det andra när tillfälle ges. Nu har jag klarat av ett par böcker som väntat på att bli lästa och det har ju varit varit perfekt "hammockväder" dom senaste dagarna så jag skall  väl inte klaga.

Bara för att lägga in en bild så får det bli en mobilbild, fotat från kompisarnas stuga i Lofsdalen.

// Ing-Marie

Inlagt 2020-06-17 10:29 | Läst 641 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Inte roligt med strulande dator men den blir kanske som lite ny nu! Fin bild!
Svar från imse 59 2020-06-18 07:48
Tack !
Ja, man blir ju lite putt när den pajar ett halvår efter garantin gått ut så nu hoppas jag den blir bra.
ing-marie
Vackert. Besökte lofsdalen förra sommaren i hopp om att få se björn.
Svar från imse 59 2020-06-18 07:50
Tack Nini !
ing-marie
Tråkigt med datorn men hoppas den blir bra nu. Ser fram emot bilder från din resa. Såg en teaser bild på instagram från flatruet. Vilka vidder!
Härligt ställe stugan ligger på och snygg bild.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2020-06-18 07:52
Tack Johnny !
Ja, nu börjar jag få lite abstinens.
Stugan ligger jättefint och det är så rogivande att få vara där.
ing-marie
Jag skulle nog inte vilja vara utan dator full så länge men ni kanske hade en till i hushållet. Ser fram emot dina bilder. Det är magiskt vackert vid stugan.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2020-06-18 07:57
Tack Lena !
Man vänjer sig med det mesta, det har gått bättre än jag trodde. Gammeldatorn är alldeles för seg att redigera bilder på. Gjorde ett försök men det kändes inte roligt och så är skärmen dålig.
Och det är ju ingen panik förutom att man är nyfiken på hur bilderna blev.
Övrigt har jag fixat på paddan.
ing-marie
Jobbigt med datorstrul! Är själv inte imponerad av HP längre, mina 3 senaste datorer har varit HP. Det har alltid blivit nått problem med det 'mekaniska' på alla tre.. Den första var införskaffad år 2004 och där pajade den fysiska startknappen på den stationära datorn efter ett par år, jag lagade den själv genom att klippa till ett kreditkort som en fjädrande enhet som jag kunde limma fast under knappen, sedan slutade 'strömförsörjningsenheten' att fungera, och fläkten där lät illa.. så det fick bytas ut.. sen fungerade den tills den skrotades.. Den andra blev en bärbar köpt 2013 där tangentbordets mellanslagstangent inte längre ville fjädra upp som den ska.. väldigt irriterande, så hela den byttes ut för 1800:-.. och när den byttes ut av reparatören så gick vänster gångjärns infästning sönder inne i datorn.. detta beroende på att plastmaterialet blivit skört p.g.a. värmeutvecklingen i datorn som mynnar ut i närheten där.. Reparatören limmade fast det hela och den håller hjälpligt ihop än, men jag bör trycka med ett finger på plasten där när jag fäller upp eller ner datorns skärm.. Senaste datorn blev en HP 'allt i ett' dator införskaffad för drygt ett år sen där skärmen har datorn i underkant av skärmen, en trevlig dator, men där la 'selfiekameran' i överkanten på skärmen av efter drygt ett halvår, den användes för inloggning när jag startade upp datorn där den då kände igen mig.. sen fällde jag alltid ner kameran, kanske den rörelsen på kameran fick den att gå sönder efter ett halvår..? Annars använder jag aldrig den kameran, så den fick vara så.. men också här så har en knapp blivit konstig på tangentbordet, som om det är något som lossnat under r-knappen och gör den trög och inte vill fjädra tillbaks ordentligt.. men det felet kommer och går lite, så jag har accepterat det.. men det är ändå ett rent fysiskt fel det också! Det är irriterande.. Känns som kvaliteten på materialet som finns i HP:s datorer inte håller måttet för normal användning! Den sista datorn här fanns det garanti kvar på men jag orkade inte skicka in den.. Jag får köra den i botten, sen måste man väl köpa en ny.. Har då i alla fall två datorer igång som fungerar, en bärbar och en stationär som då båda har lite fysiska 'skador'..
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-06-18 14:54
Hej Jan !
Jag har denna laptop när jag redigerar. Jag vill inte ha en stationär eftersom jag gillar att byta plats emellanåt. Det är en 17 tums skärm och skärmen är riktigt bra tycker jag. Mitt problem var att skärmen var svart ibland, jag grejade med den på olika sätt som jag läst mig till. Av med strömmen, ur med batteri, hålla nere on-knappen i 15 sek. etc etc. Hade jag väl fått bild så funkade den. Jag fick ställa in strömsparläget på två timmar, då kunde jag ha den en hel em. :-) Men till slut så höll det inte.
Har nyss fått tillbaka den, hittar inget om vad dom gjort men fick sms om att dom skulle beställa reservdelar så något har dom väl bytt.
Och jag fick betala hela kalaset i förväg 4725.- så dom har visst ett standardpris när dom kommit fram till att något måste bytas ( det förstod nog supporten efter jag haft ett långt samtal med honom då jag fick gå igenom en hel del grejer ) Men jag fick ju "bara" stå för självrisken ( 1500 ) då det gick på hemförsäkringen. Och eftersom jag gav ca 12.000 för den för knappt tre år sedan så tyckte jag det kunde vara värt det.
Nu håller jag tummarna för att det kommer att fungera.
ehrsa 2020-06-18 18:06
Ja, hoppas då att den håller nu! Min bärbara med knäckt vänstra gångjärn som ändå hittills håller ihop, är också en 17-tummare, det är den jag också använder för all bildredigering. Jag har inte lagt in redigeringsprogrammen på den senaste datorn än, men det kommer framöver.. den nya har också 16 Gb i Ram-minne mot 12 Gb i den bärbara 17-tummaren, så den senaste datorn är nog också lite snabbare.. den senaste 24-tums 'allt i ett' datorn är ruskigt snabb att starta, där den bärbara ofta känns alltför långsam..
Hälsn!