...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det där med minnet.

Funderar ofta på det där med minnet. Jag är väldigt glömsk av mig när det gäller sånt som inte är så där jätteviktigt. Ibland så kan sambon ringa till jobbet och be mig köpa Aftonbladet på vägen hem. Ofta får jag göra en gir på parkeringen här hemma och vända om och köra tillbaka till kiosken, jag har glömt det igen. I dag kom jag ända in i hallen då jag fick ropa till honom, jag åker ut igen.............glömde tidningen.

Men värst var det en gång i somras, blir nästan lite skrämd av tanken på det. Jag svängde upp vid kiosken som ligger på en liten sidoväg så man får vända uppe vid förskolan. Tänkte av en anledning på en bakant som jobbar där när jag svängde runt på parkeringen. Åkte hem, mötte sambom som var ute och jag säger: Var jag inte duktig som kom ihåg tidningen ! Det går några timmar och sambon frågar: Var gjorde du av tidningen................. DÅ kom jag på...........jag hade tankarna på annat håll så jag hade aldrig stannat till vid kiosken och köpt tidningen, utan lugnt och fint bara glidit förbi ! Om jag aldrig hade utropat detta när jag kom hem, man kan ju fundera hur det står till. 

Men vart jag vill komma, hur i hela friden kan jag komma ihåg till 99,9% var jag har tagit alla mina bilder och det är inte några på dessa tre år. För det var i okt. 2009 som jag köpte min första digitala systemkamera. Att man minns vyer är väl självklart när man ser var det är. Men alla små oansenliga droppar, alla små mossporer, grässtrån, ja allt som det finns masor av överallt.

Att jag kommer ihåg en av mina allra första bilder jag tog är ju inte konstigt. Vi var på ett mysigt ställe i Dalarna och firade sambon som fyllde jämt. Grön autoknapp var det som gällde men bilden blev ju ok. Men tänk att få testat en massa annat i denna sköna dimma som var där.

 Min första fågel fångade jag uppe vid en kompis stuga, vi satt ute och åt frukost. Inte heller så konstigt att jag minns.

 Runt där jag bor finns en hel del skogsdungar. Jag har olika namn på dom som jag använder när jag döper mina mappar. Jag har skolskogen ( där ligger skolan i närheten ) Eiraskogen ( ett särskilt boende finns där ) Järnvägsskogen ( där går järnvägen förbi ) Jehovasskogen ( där har dom byggt en Jehovakyrka ) Till min stora besvikelse, för den är byggd mitt över mitt bästa kantarellställe.

Bilderna som kommer nu har jag ju inte tittat på mapparnas namn utan dom har jag plockat från mappar här på FS. Och jag minns vissa exakt var dom är fotade inom några M2 håll.

Fotad hemma på tomten.

Eiraskogen.

 

 Högbo.

Järnvägsskogen.

Säfsen, ängen vid kyrkan.

 Stensätraskogen.

Skolskogen.

Eiraskogen.

Vid cykelbanan här bakom.

Vid Statoil. Här var bilen inne tvätthallen, fick syn på denna och glömde bort bilen, som tur var så var sambon med och körde ut bilen.

 Ja, så var det med det. En av mina vänner säger att minnet är som sämst mellan 40 och 60 och det är ju där jag befinner mig. Men sedan blir det bara bättre säger hon ! Hoppas hon har rätt. Men då kanske jag kommer ihåg att köpa Aftonbladet och inte minns var jag har tagit en endaste bild. Otäck tanke.

Nåväl, den som lever får se.

Ha en fin helg alla där ute !

  //   Ing-Marie

Inlagt 2012-11-02 18:23 | Läst 4172 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
:-)) Vimsig är jag också ibland men jag har också stenkoll på var bilderna är tagna. Konstigt är det.
Många fina bilder, väljer sjuan som favorit, härliga färger och så enkel.
Ha en jättefin helg!
ewa
Svar från imse 59 2012-11-03 23:35
Tack så mycket Ewa ! Lite tröst att höra att det finns fler virrmajjor :-)
ing-marie
Jag kommer också ihåg var varje bild är tagen, men måste sätta lappar annars.
Maken kan beskriva varenda hardrev som hans hundar har varit med om.
Det sägs att man bara använder 10% av hjärnan, så det finns nog plats för många bilder
Sköna bilder.
Marianne
Svar från imse 59 2012-11-03 23:36
Fint att höra ! Tack för dina rader !
ing-marie
Hej!
Så bra! Elegant.
Ha det bra
Bob
Svar från imse 59 2012-11-03 23:37
TACK Bob !
ing-marie
Sista bilden gör hela blogginlägget riktigt fin
Ken ///
Svar från imse 59 2012-11-03 23:37
Tack för det Ken !
ing-marie
Du har verkligen en otrolig känsla i dina bilder, alltid välkomponerade med stämning och ljus. Jag redigerar mina bilder i Lightroom och skriver taggar på dem så att jag ska komma ihåg var bilderna är tagna. I vissa saker är jag grymt organiserad...i andra inte :-S. Tycker att den första bilden från Dalarna är väldigt fin, och så tokgillar jag den från Säfsen, det liksom står Ing-Marie över hela den bilden :o) trevlig helg/ Elisabeth
Svar från imse 59 2012-11-03 23:38
Tack så mycket Elisabeth för det fina du skriver !
ing-marie
Jag är precis som du!! =) Kan tala om exakt var alla mina bilder är fotograferade, men kommer knappt ihåg vad jag åt till middag i Måndags! Konstigt! =)
Dina bilder är otroligt vackra och den sista är en riktigt hundra-poängare!
Ha en fin helg!
Svar från imse 59 2012-11-03 23:40
Lite tröst att höra att det finns fler :-)
Tack så mycket för positiva ord !
ing-marie
Måste göra dig besviken, bättre efter 60....nej jag tror inte det.
Men du tack för ett gott skratt i alla fall, nu kan jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna.
Din berättelse om minnet var kul att läsa och dessutom behöver jag inte känna mig så vimsig för
nog glömmer jag massor, men som du säger nog är det konstigt med bilderna dem kommer jag också ihåg var de är tagna. Även om det så bara är ett löv på bilden. Där fungerar minnet och ofta kan jag även säga år och månad.
Fast att köpa Aftonbladet är kanske inte lika roligt som att fotografera och då hamnar det längst bak i minnesbanken.
Riktigt fina bilder, inte så konstigt att du minns var de är tagna.
Svar från imse 59 2012-11-03 23:42
Är det säkert !! :-)
Tack så mycket för en kul och trevlig kommentar !
ing-marie