...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

En kamp mot tiden

Ibland är det ju bara så där underbart vackert ute. Det är vardag och man jobbar,  man ser hur vackert det är först när man kommer ut, det glittrar överallt. Får en liten stund på mig innan solen försvinner bakom träden. 

Älskar ju att leta motiv i detta, men känner nästan stressen då jag vet att jag inte har lång tid på mig. Men tröstar mig med att skulle det se ut så här allt för ofta då var det nog inte alls lika roligt och spännande.

Hinner med lite kvistar och krafs innan jag siktar in mig på fåglarna.

Tittut !

Kom inte hit !

Kanske kan jag locka till mig någon av alla gråsiskor till granen. Jo då, en kom och satte sig, nästan för nära närgränsen så jag fick försöka backa lite där jag stod mitt i granen. Lite snö innanför kläderna fick man på köpet. Men någon bild blev det i alla fall.

I dag har jag hållit mig inomhus pga. av förkylning, kanske tur att det inte var så vackert väder i dag :-)  Men hoppas på några fler liknande tillfällen innan vintern är över.

  // Ing-Marie

Inlagt 2019-01-10 21:33 | Läst 1786 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra 'tillvarataget' på den lilla tid du hade! Jättesnyggt, och fina Gråsiskor har du också.. sista bilden är ju underbar! Du har väl sett att både imorgon fredag och på Lördag verkar det bli massor av sol.. :-)
Hälsn!
Svar från imse 59 2019-01-13 17:47
Tack Jan !
Ja, nu vimlar det av gråsiskor här, alla eller ingen :-)
Det blev en hel del utevistelse dom soliga dagarna.
ing-marie
Härliga fågelbilder och överhuvudtaget spännande motiv.
Svar från imse 59 2019-01-13 17:52
Tack så mycket Mats !
ing-marie
Man får fånga de få ögonblicket då man har chansen och du gör det mästerligt. Ser att du också har gråsiskor. Dom äter oss snart "ur huset". Jag har inte varit hemma I dagsljus på hela veckan men till helgen får vi se hur stor flocken är.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2019-01-13 17:53
Tack så mycket Lena !
Ja, dom kommer i stora gäng, dom är roliga att titta på. Lite som sidensvansarna, sticker en sticker alla.
Underbart är kort sägs det..Den sista är ju helt makalöst trevlig..
Mv/Gunte..
Svar från imse 59 2019-01-13 17:56
Tack Gunte !
Så kul när det blir en massa reflexer som "stökar till" det lite som i dom sista bilderna :-)
ing-marie
Härligt glimrande bilder, det är svårt att fånga in, särskilt för det varit så mulet sista veckorna. Du lyckades få till det. Lite julstämning också, gråsiskan passar väl in. Nu när jag är pensionär undrar jag hur jag hade tid att arbeta förr, då man även var mitt i livet med barn och allt.
Svar från imse 59 2019-01-13 17:58
Tack Stefan !
Det var härligt med lite glimmer efter det grå som varit.
Jag tror man hinner mer när man jobbar, jag får ingenting gjort om jag är ledig en längre tid :-)
ing-marie
Väldigt fina bilder! Tänk att en kvist kan vara så vacker. Snyggt fångat.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2019-01-13 17:59
Tack Johnny !
Kvistar kan innehålla mycket bara man ger sig tid att titta :-)
ing-marie
Så vackert det glittrar, som ädelstenar! Fantastiskt vackra bilder, och så fint med gråsiskan i granen också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från imse 59 2019-01-13 18:01
Stort tack Bjarne !
Naturens smycken är ju en vacker gåva som vi alla får ta del av när tillfälle ges.
ing-marie