...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Flaxherrar m.fl

Efter en ovanligt lugn vinter vid matningen med ovanligt lite fåglar så är det desto mera fart nu. Maten försvinner i en rasande fart. Domherrar som annars flyger bara jag öppnar altandörren bryr sig inte ett dugg när jag närmar mig dom. Så nu har jag suttit där ute några eftermiddagar och försökt få till lite flaxbilder. Gör inte så stora ansträngningar ( som att sätta upp stativet t.ex. ) utan jag sätter mig en stund då och då och försöker med handhållet. 

Grått o ruskigt vissa dagar så det blir högt Iso ibland. Gråsparvar ser jag aldrig här övrig tid på året, men just vid den här tiden kommer dom alltid.

Grönfinksungarna är med och lär sig hur man äter ur en matare, men jag har ännu inte sett några pilfinksungar, men dom kommer nog vilken dag som helst.

Nästan alla flaxar och bråkar om plats utom dom på sista bilden, dom lallar runt och tar spillet som blir över.

Så här kommer ett gäng blandade bilder från veckan som var.

Ingen höjdarkvalitet då många är beskuren, mest för att jag zoomar ut för att överhuvud taget få med dom i bild :-) . Skall försöka lite mer seriöst någon dag med stativ och helst en icke regnig fm så jag får lite ljus på dom.

  // Ing-Marie

Inlagt 2019-06-01 22:18 | Läst 344 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mycket trevligt med fågelbordsbilder även den här årstiden! Bara att sitta och njuta alltså.. :-) Fint med Domherrar, själv hade jag bara besök av dom vid två tillfällen i vintras.. Men jag njuter av mina Tornseglare varje kväll, det är bara om det regnar som det inte är någon show.. försöker fota dom titt som tätt men det känns som dom lurar mig hela tiden, och kommer med hiskelig fart från fel håll, och för nära.. eller tvärtom.. men jag har en som verkar bo 1,5 m. ovanför balkongen, men även den kommer inflygande blixtsnabbt!
Hälsn!
Snyggt, domherrarna och hackspetten blev ju fina och med lite bling i bakgrunden också. Det är lite konstigt, har sett fler Lappugglor här nere i Skåne än domherrar.
Oj så mycket läckra flygbilder och grönfinksungen är ju bedårande söt. Vi har matat några skator och två kråkor med nötter ett tag. De är rätt skygga och kommer bara ner och käkar om vi är inne. I natt gjorde de en räd i cykelförrådet och lyckades hacka sönder locket på plasthinken som vi har nötter i. De hade dessutom släpat ut hinken så vi hittade i häcken trots att det hade legat en stor sten på locket. Man funderara ju hur det gått till. Nötterna var inte slut så det är inte ett helt gäng.
Hälsningar Lena