...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Hjälstaviken del 1

Det går segt med bloggandet nu för tiden. Men jag var till Hjälstaviken ett par dagar förra veckan och jag vill ju gärna ha bloggarna för att se tillbaka på framöver så det är bara att sätta fart :-) En "ny årstid" för mig att besöka viken. Men det var inte bara fåglarna som hägrade denna gång. Fick sällskap av en fotokompis söder ifrån denna gång. Inger Palo, även hon medlem här på FS. Det var längesedan vi sågs så det blev trevliga dygn där på slottet och ute i markerna. Och vädret hade vi på vår sida, vindstilla och dimma, exakt som man vill ha det och lite sol och moln på det.  Det blev till att gå upp i ottan, nackdelen den här årstiden om man vill vara ute i tid innan solen vaknar.

Första morgonen tog vi vägen mot fågeltornet, kanske lite väl dimmigt stundtals. Bilderna ligger i tidsordning, varierande ljus åt olika håll och beroende på om solen orkade igenom.

Mycket kossor blev det, men så härligt att se dessa, tänk om alla fick ha det så här bra.

Detta var några bilder från den första morgonen, det blev ju mera bilder men dom kommer framöver.

Go kväll !

  // Ing-Marie

Inlagt 2021-06-15 22:35 | Läst 437 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nä det är ju inte den bästa tid nu att vara uppe med solen, men någon enstaka gång kan det gå. Funderade faktiskt på det i morse när jag vaknade lite innan 5 och solen sken och det var vindstilla, men jag bakade ett morgonbröd istället och gick i säng igen. Normalt sätt så blir det många morgonturer på våren, men inte alls så många i år då det var alldeles för kallt ute för att det skulle kännas behagligt, man får satsa på hösten istället. Du fick till en fin serie på morgonen, ljuset gör ju så mycket, börjar lite ångra att jag inte åkte ut i morse, bild #5 och #6 får en extra stjärna. Bild #6 och 7 är väldigt lika, men på något sätt så känner man morgondimman mer i 6an
Svar från imse 59 2021-06-16 17:23
Det är alltid lätt att ångra sig när man förstår hur vackert det har varit då man låg där och sov :-)
På bild 6 så var det ett fantastiskt ljus så det blev många bilder på stararna som flög skytteltrafik med mat till ungarna. Bild 7 är en del beskuren.
Tack så mycket Peter !
Ing-Marie
Väldigt mysiga och stämningsfulla bilder på djuren i hagen. Jag brukar alltid ta några bilder där själv för de har så fint på betet. Dock har jag aldrig varit där så här tidigt på morgonen. Stararna är också härliga när de nu börjat flyga runt i halvstora flockar med ungfåglar. Ser fram emot vad du lyckades fånga mer. Tärnorna bjöd väl på en del roliga turer antar jag.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2021-06-16 17:26
Det var väldigt lugnt och skönt, nu var det iof väldigt tidigt men inte många själar som var runt viken övriga tider heller.
Tyvärr inga tärnor vid bron, det är ju där det är lättast att fota dom. Många bon på taket vid gömslet men dom fångade sin fisk för långt ut när vi var där.
Tack för dina rader !
Ing-Marie
Otroligt vacker serie! Du har verkligen lyckats fånga sommarmorgon. Jag kan verkligen känna tystnaden och lugnet i bilderna. Härligt att kika på.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2021-06-16 17:27
Tack så mycket Johnny !
Härligt att det känns bara genom att se bilderna, då har jag lyckats lite i alla fall :-)
Ing-Marie
En sådan där speciell morgon som tom doftar när man ser bilderna. Vått gräs och fuktig dimluft och lugnet som sprids genom kroppen. Hela serien andas ljuvlig försommar
Svar från imse 59 2021-06-16 17:28
Tack så mycket Nini !
Vad härligt att du känner doften, det är precis så som du skriver :-)
Ing-Marie
2021-06-16 17:24   Inger Palo
Många ljuvliga bilder från en underbar morgon!
Svar från imse 59 2021-06-16 17:29
Tack Polarn !
Jag längtar redan tillbaka :-)
Ing-Marie
Vilken skön dimmig morgon! Det gör inget att det blev många bilder på kossor. Just de bilderna blev extr läckra tycker jag. Fint ljus och härlig stämning.
Hälsningar, Bjarne