...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

När Storken kom till Bergby.

I går kväll ringde brorsan irån Bergby ( 3 mil norr om Gävle och 5 mil härifrån ) och sa att dom hade en Stork på åkern utanför. Han hade träffat en "fågelkännare" som sa att det var väldigt ovanligt och det har jag förstått efter att ha googlat på den.

Men hade ingen lust att åka dit i går men nyfiken blir man ju. Dom trodde inte att den skulle stanna men jag hade i alla fall planer på att åka dit upp för att kolla på hingstfölet som föddes förra veckan. Så kl. 4 gav jag mig i väg i morse. Tänkte fånga lite häftiga dimbilder på vägen, men det blev inget av med det. För den tjockaste och läckraste dimman var efter motorvägen mellan Sandviken och Gävle och det går ju inte för sig att stanna där.

Ett stopp blev det efter gamla E4:an, då jag såg denna gå och beta.

 

Kom fram lite tidigt till brorsan, hade ju kaffe med mig men mackorna låg kvar hemma. Så det var bara att sysselsätta sig lite för att få tiden och gå och tills dom skulle vakna och kunna förse mig med frukost.

 

Regnet började smattra på rutan så jag åkte runt lite i byn. Sedan tog jag vägen förbi grannen Ros-Mari för att titta på hennes Hästar och där mitt i hagarna står den ju, självaste Storken.

 

 

Åkte hem till brorsan för att kolla om jag skulle se den från deras sida. Men såg den inte när jag kom dit, den hade flyttat sig men helt plötsligt var den ovanför mitt huvud.

Det såg nästan ut som om den skulle landa på skorstenen men jag fann den på baksidan av huset, så det blev några fler bilder där.

Sedan stack den igen.

 

Då gick jag in i stallet och kollade på hästarna. Stefan kom in dit strax före sju och han blev väl en aning förvånad över att se mig där så tidigt. Gissa om det smakade bra med frukost sedan !

Släppte ut hästarna i hagen. Den stolta mamman med sitt hingstföl en vecka "gammal".

Och att detta kommer att bli en stortravare det ser man ju :-)

Tuppen kom ut och tjenade innan det var dags för mig att återvända hemåt.

Tog vägen över Ockelbo hem. Och när jag kommer till Högbo så kollade jag om Jordugglan skulle sitt på " sin " pinne men där satt något annat. Kanske är det en Brun Kärrhök, den skall tydligen härja runt där. Vad vet jag och bilderna på den är väl inte av bästa kvalite.

 Resten av Nationaldagen gick åt till att vila och kolla igenom bilder. Och solen kom också på lite besök så dagen var givande.

Ha de´bra alla där ute !

  // Ing-Marie

 

Inlagt 2012-06-06 20:33 | Läst 2838 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fantastisk fina bilder Ing-Marie och vilken upplevelse! Jag har aldrig sett en stork mer än på bild?
Du är en mästare på Naturfoto!!
Ha en riktigt skön kväll från Lasse
Svar från imse 59 2012-06-07 08:21
Tack så mycket Lasse ! Det var kul att se den. Det stod i tidningen i dag om den och den hade tydligen stuckit strax efter att jag varit där. Och det var ju lite kul att se den bland alla hästar.
ing-marie
Stork i Bergby, det är naturligtvis en stor sensation och fantastiskt att du fick den på bild. Jag måste ringa min bror och berätta. De två hästbilderna är fantastiskt fina och tuppen är ju makalöst grann. Kul att se bilder från hemtrakterna :).

/Torbjörn
Svar från imse 59 2012-06-07 08:24
Tack för dina rader ! Tur att jag åkte upp i tid, det stod om den i tidningen i dag och den hade stuckit strax efter att jag varit där. Då hann kanske inte din bror med att se den.
ing-marie
Ja, du....Bergby är lite speciellt, det har jag alltid sagt. En och annan kändis är ju därifrån.
Men stork det har det aldrig varit där förut, den skulle väl leverera. Du fick i alla fall några härliga bilder därifrån med den sällsynta storken.
Nu ska jag berätta något för dig. Din bror bor i byn Hagsta . Socknen hette förut Hamrånge socken och kyrkan heter Hamrånge kyrka. Församlingen heter Hamrånge församling.Numera är det Gävle kommun .
Bergby är liksom samlingsnamnet på en massa byar.
Marianne
Svar från imse 59 2012-06-07 08:27
Tack för dina rader ! Tur att jag hann med att se den, lönsamt att gå upp i tid ibland. För nu stod det i tidningen i dag att den hade stuckit vid lunch i går.
Orter och bynamn verkar vara en rikig "härva" där uppe. Stefan har postadress Hamrångefjärden och grannen Rosmari har adress Bergby.

ing-marie
Marianne Bengtsson Rosander 2012-06-07 11:34
Så är det nog....jag kan maila en karta med bynamnen om han vill ha
Marianne
Grattis!! Hoppas att jag får hitta ovanliga djur där nästa gång vi är där Norrsundet / Bergby :) Allt gott
Svar från imse 59 2012-06-07 08:28
Tack ! Ja, vem vet vad som kan dyka upp :-)
ing-marie