...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Visst är det lite av en sport.

.......Det där med att fota. En ständig jakt efter ljuset, helst något häftigt att sätta skärpan på också, men det brukar jag inte vara så kräsen med. Ett grässtrå eller en vissen blomma kan också duga bara ljuset är så där gött som man vill ha det. Ibland så bryter jag upp mitt i maten och kilar ut på tomten, sambon har vant sig nu så han frågar knappt vad jag skall göra.

Har väl haft några härliga morgonstunder under dom tre veckor jag har haft semester. Men ingen så där riktigt daggfylld stund. Utan den kom väl naturligtvis i morse............när man skulle iväg till jobbet ! Gick upp i vanlig tid, en kopp kaffe och lite blädder i tidningen. Släppte ut vovven på baksidan i vanlig ordning. Det var då det slog mig ! Ösregn i natt och strålande morgonsol. Ni vet väl vad det innebär ? Glittter och bling-bling i naturen. In med hunden, på med kläder, slarvig tandborstning och halvdan morgontvätt. Ta kameran och snabbt iväg. Såå härligt blött det var på ängen, tur att stövlarna alltid ligger i bilen.

 Kollade på klockan, snart så väntar dom att jag skall dyka upp på jobbet. Men tack för mobilernas tid ! Slog en signal, det var lugt. Kan ju inte komma allt för sent men 20 min går bra, har nog kunnat komma ännu senare men man har ju något som heter samvete också. 

Allt skall inte var så lätt, då är det ingen utmaning. Det var då jag kände mig som en idrottare. Det blev några "hastverk" i alla fall. Tur att det bara är jobb denna vecka sedan kommer två semesterveckor igen. Så då borde jag väl få en till chans att kunna ta det lite lugnare och koncentrera mig lite bättre.

Men små stunder är också tid.

Ha det så gott vare sig ni har semester eller inte !

  // Ing-Marie

Inlagt 2013-07-16 15:03 | Läst 2875 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vackert bling-bling! Det var värt att komma lite försent för! =)
Ha det så gott!
Svar från imse 59 2013-07-16 19:28
Tack ! Oh, vad jag hade önskat att få stanna lite längre !
ing-marie
Snabba ryck och ständigt beredd..härligt.
Så fint blingbling det blev också. Du får väl sätta upp en bild på jobbet som kompensation för de sena minutrarna.
Svar från imse 59 2013-07-16 19:29
Tack !
Jaa, bra idé ! Då kanske jag kan komma ännu senare :-)
ing-marie
Tjusiga bilder å jobba det hinner du ;=))

Mvh Roger
Svar från imse 59 2013-07-16 19:30
Tack ! Tänk om man kunde flexa som man vill !
ng-marie
Första bilden är alldeles väldans jättefin.
Jag kravlade mig också upp i morse, men jag möttes av en riktig besvikelse. Ingen dagg, lite dimma i en svacka som strax försvann. Jag åkte hem och sov igen. Snart kommer sonen och sambon, så nu får jag hålla på mig några dagar och umgås med min stora vargflock. På torsdag kväll ska vi ha det sedvanliga sommargrillpartyt, där alla barn och barnbarn träffas och har det gott.
Marianne
Svar från imse 59 2013-07-16 19:32
Tack ! Har också varit uppe någon morgon och blivit rätt besviken. Vi får nog vänta tills längre fram mot hösten.
Vila nu fotofingrarna så får du ta nya tag sedan.
ing-marie
Så härligt blingbling:) Det kan man inte få för mycket av!
/ Lena
Svar från imse 59 2013-07-16 19:32
Tack ! Nää, det är alltid lika spännande !
ing-marie
Hej,
Bilder med skir ton som akvareller.
Ha en fin sommar
Bob
Svar från imse 59 2013-07-16 19:33
Tack ! Det lät fint !
Hoppas ni har det bra !
ing-marie
Jag är så fascinerad över den underbara bokeh du lyckas få till i dina alster!
Hatten av!
Ha en trevlig kväll hälsar
Peter
Svar från imse 59 2013-07-17 07:49
Det är nog det som driver mig, att försöka finna detta !
Tusen tack Peter !
Ha en skön dag !
ing-marie
Känner igen det där med ditt fotande! Jag kör ganska lika som du men är lite efter då du hittar väldigt mycket vackert hela tiden!
Svar från imse 59 2013-07-17 07:50
Alltid finns det någor att rikta kameran mot, men som sagt så behövs det där härliga ljuset !
Tack så mycket för dina rader !
ing-marie
Blingbling vilket mysigt ord till dessa helt fantastiska bilder.
Jag kan på intet sätt förstå hur du kan få till det så här...många till galleriet igen.
Du kan du... har du visat dessa på ditt arbete då ger de dig säkert ledigt någon timme då och då.
natti natti är det för längesedan men blev så nyfiken vad du skulle visa
Gun-Inger
Svar från imse 59 2013-07-17 07:51
Det är sökandet efter just detta som driver mig. Det är ju bara såå kul !
Tack för dina trevliga rader.
Hoppas du sov gott !
ing-marie
Du har helt rätt i att motiven är synnerligen enkla men att det kan verkligne bli en tavla ändå, en riktigt sommartavla. Första bilden blir nog en favorit och den näst sista. Jag är svag för de blålila klickarna (kråkvicker eller vad du nu har på din äng).
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2013-07-20 22:34
Tack så mycket Lena !
Visst är det Kråkvicker, dom kan ha sköna krumelurer.
ing-marie