DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Helt plötsligt var det här.

Ljuset, det där underbara som börjar komma smygande in i augusti. Det har regnat i dag, såå härligt. Och i kväll så tittade solen fram små stunder. Bara att slita tag i kameran och snabba sig ut bakom husen.

Allt fick en fräschör, bara att ställa sig på knä och leta lite rutor. Opraktiska kläder, blöt om både skor, strumpor och byxor. Men ingen idé att gå hem för att byta, stunderna är så korta. Men vad gör lite blöta kläder när man får tillfälle att fota det som jag tycker är allra roligast, just ingenting.

Så här kommer några rutor av ingenting från min stund i det våta gräset.

Förstora gärna.

Ha de gott !

  //   Ing-Marie

Postat 2014-08-11 22:30 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Hästar och hästar

Mycket kretsar runt hästar i min släkt. Det ägs, spelas, tränas, körs och rids monté.  Jag är väl måttligt intresserad av trav, men hästar gillar jag. Nu var det var natt trav i Gävle i fredags, underbart väder och trevligt sällskap så då fick dom med mig in. Kan ju alltid träna på att fota lite hästar i farten var min tanke.

Men inspirationen för foto var inte den bästa så det blev bara några taffliga försök, men skall på det igen.

Iréne var en lycklig vinnare, hon vann ett pris på inträdesbiljeten. Häst nr.6 i lopp 10 hade hon fått, Erik Adielsson körde så det gjorde ju inte saken sämre. Så hon poserad glatt bredvid honom.

Efter bara ett par timmars sömn så drog jag iväg på en morgontur. Det gäller att ta tillvara på den lediga tiden nu när man har börjat jobba. Inga vilda djur i farten så då fick några hästar vara modell.

Dessa betade lugnt i den ljumma morgonsolen så där blev det allt annat än fartfyllt :-)

Förstora.

  //  Ing-Marie

Postat 2014-08-10 14:44 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Skyttetafik

I veckan har det inte blivit några större utsvävningar med kameran. Första arbetsveckan efter fem lediga veckor, en värme som jag aldrig tror jag har upplevt under så lång tid här i detta land. Och branden, har känt mig rätt tagen av detta då vi med jämna mellanrum har fått stänga våra fönster p.g.av otäck brandluktlukt. ( ca 10 mil härifrån ) Kan ju bara fantisera om hur de drabbade och närboende känner sig.

I dag blev det lite annan luft och det var skönt att vara ute igen. Några som inte ligger på latsidan är humlorna, nu blommar mina bolltistlar så nu är det fest för dom hela dagar. Det är skyttetrafik hela tiden mellan bollarna. Framåt kvällen ser jag hur dom förflyttar sig saktare och saktare innan dom ser ut att nästan somna mitt i blommorna.

Så bilderna som kommer nu är fotade runt huset, ibland behöver man inte dra iväg bara för att fotolusten plötsligt infinner sig.

En rapsfjäril sökte sig till mina förväxta rädisor, ja så där ser dom ut om man inte äter upp dom i tid och låter dom blomma :-)

Bäst att ta några bilder på grannens vinbär innan han plockar av dom.

När jag låg under buskarna så kände jag mig iakttagen, någon satt på trappan och tittade på mig. Det var en slända som vilade sina vingar några sekunder.

Förstora gärna bilderna.

Go´natt !

   //   Ing-Marie

Postat 2014-08-07 22:20 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Ormen som satte stopp för min experimentlusta

I går kväll åkte jag ut med kameran. Absolut tråkigaste ljus och väder för foto, mulet, kvavt och varmt men ville i alla fall ut.  Tänkte att jag kunde leka lite med kamerans Hdr- o dubbel exponeringar.

Tunna skor och korta byxor, då är jag livrädd för att gå i högt gräs, ormskräck har jag alltid haft, även om jag inbillar mig att det har blivit lite bättre med åren. Så jag gick försiktigt på grusade vägar.

Kom igång och jag tyckte det var riktigt kul. Tistlarnas fjuniga frön fick fungera som ett filter i mitt experimenterande. Himlen där borta började färgas, horisonten vid sjön såg ut att bli vacker. Traskar väl en bit till var min tanke. Men då, helt plötsligt ligger den där efter vägkanten, HUGGORMEN och ser livsfarlig ut, den går nog till anfall direkt, lika bra att lägga benen på ryggen och springa tillbaka till bilen.

Vågade inte ens vända mig om. Fick tuppskinn och rysningar över hela kroppen. ( Ok. kan väl erkänna att det var rätt skönt i värmen. )

Så vill ni se bilder på huggorm så är ni inne på helt fel sida nu. Och att vissa fotar macro på dom går över mitt förstånd.

Men den sista bilden i detta inlägg är jag såå stolt över. Jag HAR fotat en orm, visserligen "bara" en snok som många säger men för mig var det en stor bedrift. Där stod jag på bryggan i tryggt avstånd, var nog därför jag vågade ta en bild innan jag sprang. ( visserligen 300 mm och beskuren, men stolt ändå )

Nää, tacka vet jag spindlar, dom gullar jag gärna med.

Här är några av bilderna jag hann med innan jag vände åter till hemmets trygga vrå.

Troligtvis "the one and only" på en orm för min del.

Nu är det slut på semestern för denna gång, men kan inte tillåta mig att ha allt för stor ångest då man varit lediga i fem härliga veckor. Och semesterdagar finns sparade.

Tror vi är många som återgår till våra arbetsplatser i morgon.

Ha de gott

  //    Ing-Marie

Postat 2014-08-03 16:42 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Låsta kvalitetsartiklar, Portfolio, obegränsat med bilder - nu får du 50% på PlusLäs mer