...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Hästar och hästar

Mycket kretsar runt hästar i min släkt. Det ägs, spelas, tränas, körs och rids monté.  Jag är väl måttligt intresserad av trav, men hästar gillar jag. Nu var det var natt trav i Gävle i fredags, underbart väder och trevligt sällskap så då fick dom med mig in. Kan ju alltid träna på att fota lite hästar i farten var min tanke.

Men inspirationen för foto var inte den bästa så det blev bara några taffliga försök, men skall på det igen.

Iréne var en lycklig vinnare, hon vann ett pris på inträdesbiljeten. Häst nr.6 i lopp 10 hade hon fått, Erik Adielsson körde så det gjorde ju inte saken sämre. Så hon poserad glatt bredvid honom.

Efter bara ett par timmars sömn så drog jag iväg på en morgontur. Det gäller att ta tillvara på den lediga tiden nu när man har börjat jobba. Inga vilda djur i farten så då fick några hästar vara modell.

Dessa betade lugnt i den ljumma morgonsolen så där blev det allt annat än fartfyllt :-)

Förstora.

  //  Ing-Marie

Inlagt 2014-08-10 14:44 | Läst 1068 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Näst sista och sista bilden är superfina med skönt ljus
Marianne
Svar från imse 59   2014-08-10 20:34
Tack Marianne !
Det guldiga ljuset på småtimmarna är det vackraste tycker jag.
ing-marie
Jag är ointresserad av hästar, oavsett om det gäller spel eller annat:) Men vackra djur är det. Du har också skapat många vackra bilder här. De med dimma blir jag särskilt svag för:)
Svar från imse 59   2014-08-10 20:34
Tack ! Inget går upp mot dimma, särskilt när solen färgar den gul.
ing-marie
Panoreringen gick ju riktigt bra, och man kan känna farten i dina bilder! =)
De sista bilderna har ett underbart ljus!
Svar från imse 59   2014-08-10 20:37
Tack Heléne !
Med lite övning så blir det nog bra, men får väl vara nöjd med dessa som nybörjarbilder :-)
ing-marie
Något besök på travbanan blir det inte, då jag är allergisk. Men spelar gör jag lite grann, men jag är nog en av många som bidrar till vinsterna bara. Det blev fartfyllda bilder i alla fall och sista är riktigt läcker.
Ha de gott
//B-O
Svar från imse 59   2014-08-10 20:38
Tack !
För mig blev det billigt. Gratis inträde och inget spel :-)
ing-marie
Du det var bra försök, riktigt fartiga bilder - men du, de bilderna i morgonsolen är riktigt goa och den sista är en rysare! // Sören
Svar från imse 59   2014-08-10 20:38
Tack Sören !
Gillar nog också den sista bäst :-)
ing-marie
Jag föredrar helt klart hästarna som betar i den tidiga gryningen. Vackert Ing-Marie!
HÄlsningar Lena
Morgonbildena är verkligen fina, håller med Marianne! / Björn T
Jag tycker inte, att hästar som springer på bana är bland det roligaste jag vet, medan andra former av hästsport kan få mig att stanna upp ett tag. Hästar i sig gillar jag. Och de är roliga att fotografera. Av dina bilder gillar jag följaktligen bäst de i morgonljuset och den sista är en klar favorit hos mig.
Eva
Hästar tillhör absolut mina favoritdjur när det gäller se på dessa på webben blir det mest men i verkligheten om jag får någon chans till det.
Det är sanslöst vad vår son och Adielsson är lika varandra. Grymt se.
Har du lagt någon sorts filter på hästbilderna de är i vilket fall som helst ljuvliga att se på.
Jobb i morgon ha det ändå gott
önskar
jag som tillhör ledighetskommittén
Gun-Inger.
Helt fantastiskt vackra bilder!
Mvh Milla
Fartfyllt och ljuvligt på vackra djur! Hästhagebilderna gillas extra! Båda mina flickor var "hästflickor" under uppväxten och det intresset har de fört med sig in i vuxen ålder och idag äger de ett antal hästar gemensamt. Trots att jag kört till tävlingar och servat både hemma och vid tävlingssammanhang har jag fortfarande en stor respekt för dessa stora djur och håller mig helst på avstånd. Ett och annat spelande blir det på V75 så jag kan drömma om miljonerna! Ha en bra dag! Yvonne
Hästar är så stora så jag har lite respekt för dessa vackra djur. Har varit på Solvalla en gång och tittat då var det min svärmors häst som tävlade. Hon var riktigt rejält allergisk mot häst, kunde inte gå förbi ett stall utan att reagera. Så träffade hon en ny kärlek son tränade och hade travhästar och svärmors allergi försvann. Vet inte hur det gick till men hon skaffade även egen häst och körde den.
Du kanske känner till Ingvar i Hedesunda, han har sålt sina hästar nu men var mycket aktiv.
Fina hästbilder har du dock och speciellt de morgonsolen.