...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Mr Cool - "livet på en pinne"

Nu vet jag ju inte om det är en "Mr" men tyckte det var ett passande namn. Efter att ha haft hela gänget här ett par dagar så blev denna kvar, verkar väldigt kär i sin pinne. Sitter mest och filosoferar, tar en tugga frukt lite då och då.

Emellanåt så kör den små gympapass.

Tyvärr lite dålig stil ibland, gör behoven mitt i maten.

Vissa stunder sätter den sig i tallen, kanske för att få lite bättre uppsikt över kompisarna som tydligen tröttnat på äpplen.

De föredrar numera enbär och far omkring i alla enbärsbuskar här bakom.

Den har koll på mig när jag närmar mig med kameran, men ser mig inte som någon farlig typ.

I dag skulle jag egentligen röja lite på altanen som det samlas en del skräp på under vinterhalvåret. Men blev lite stressad ( på ett positivt sätt ) När jag gick ut så satt Stjärtmesen i granen. Ner och fotade tills den stack. Upp igen, mesarna tillbaka, ner igen. Till slut så struntade jag i städningen, hämtade en stol och satte mig nere vid granen och fotade. Och där har jag väl suttit än om det inte blivit mörkt 😊

Alla bilder fotade med  mitt 80-400 i dag och svansbilderna är fotade genom en enbuske som ger lite blurr.  Bilderna blir så mycket bättre om dom klickas upp.

I dag skall jag nog inte ta kameran med mig ut..............men det är ju inget som är skrivit i sten förstås !

Ha, tittade just ut, solen som inte skulle dyka upp visar sig, koltrasten trippar under granen, Mr Cool sitter och äter frukost, skatorna bygger på sitt bo i den jättestora enen längre bort och småfåglarna dansar runt. Tror jag får svika mitt "löfte" :-) 

Ha n skön söndag !

  //   Ing-Marie

Inlagt 2017-03-12 11:10 | Läst 2250 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Sista bilden är ju fantastiskt och så Mr Cool förstås. Fjärde bilden och flera av de när han har gympapass är ju suveräna. Vi gjorde en fotoutflykt igår och det räcker med sortering/bildbearbetning denna helg. Men jag förstår att det är svårt att hålla sej när de är så nära som hos dej.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2017-03-12 16:18
Tack Lena !
Sista bilden var verkligen ett turskott :-)
Nu har jag verkligen fått igen för att jag har tyckt att vinterns arter varit för "tråkiga".
Just nu är hela gänget svansar här igen, men nu får det vara nog för i dag.
ing-marie
Hej,
Sista bilden är skön.
Ha det bra
Bob
Svar från imse 59 2017-03-12 16:18
Tack Bob !
Ja, det blev ett turskott !
ing-marie
Du gjorde ett klokt val som struntade i städningen, den kan inte flyga bort, men det gör fåglarna. Förresten är det hög tid att sätta upp nya holkar, om plats finnes.
Nåväl, estetiskt tilltalande bilder, spännande också. Sidensvansen är så fantastiskt färgrik, egentligen mycket exotisk i sitt utseende. Det är så många detaljer, än här, än där. Jag undrar om inte den stillsamme Mr Cool är lite trött, kanske lite gammal. Nöjd med att vara still och filosofera, mätt på mycket.
Svar från imse 59 2017-03-12 16:20
Ha, det har du alldeles rätt i !
Märkte i dag att Mr. Cool är lite revirvaktande, ingen annan fick komma i närheten av hans äpple. Men nu kommer hela gänget igen när jag satt ut äpplen på flera ställen.
ing-marie
Vilka härliga bilder på sidensvansar bild sex är bra Så är stjärtmesen en vacker fågel där gillar jag den sista bilden Snyggt fotograferat Ha en skön dag Gert
2017-03-12 18:05   ingrid Sundman
Jag förstår att du struntade i att städa, du har ju som sagt andra intressen. Mycket fina foton, tur att det blir mörkt emellanåt, så du får lite vila. Kram
Härliga bilder Ing-Marie!
Visst blir man glad av svansarna. :)
/Lena
Strålande bilder Ing-Marie, gå alltid med kameran nära tillhands.
Mvh / Hans
Vad fint! Så där 'slappa' tyckte jag mina 'sista' Sidensvansar också var.. men fina var dom ju ändå! Trevligt med Stjärtmesarna också, att dom är kvar! Här fick du också lite vackra flygbilder också! Dom är verkligen extra fina med utbredda vingar!
Hälsn!