DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Allt eller inget

I flera månader har det nästan bara varit talgoxar och blåmesar vid min matning, någon enstaka nötväcka och så Hacke förstås. Så när stjärtmesarna dök upp för ett tag sedan så var det lycka, men sedan försvann dom några dagar. Ni som läst min förra blogg vet att jag även fått besök av två kungsfåglar i min gran. Häromdagen var det snöväder och blåsigt. När jag kom hem från jobbet så skulle jag bara gå ut och slänga ut lite krossade nötter på granen till kungen. Tog kameran med för säkerhets skull ( man lär av sina misstag )

 Jo då, kungen var där och "väntade" på mig :-) Då plötsligt så kommer det ett stort gäng sidensvansar och hugger in på äpplena som jag satte ut i samma veva. Dom har inte visat sig här någon gång detta år så det var en överraskning. Mitt i allt bråk kommer då stjärtmesarna åter och dyker på sina talgbollar. Fotade kungen, fotade svansarna, fotade stjärtmesarna så det bara smattrade i kameran. Sedan for svansarna till granen och norpade kungens nötter. Hade jag varit en liten mes eller kungsfågel så hade jag nog rymt min kos när dessa bråkstakar kom. Men icke, tuff är dom trots sin lilla kroppshydda.

Det är nog tur att man när på jobbet på dagarna så man får göra något annat, hur skulle det annars sluta. Det går ju inte att låta bli att fota dessa när dom väl kommer på besök :-)

I dag när jag kom hem från jobbet var rådjuren vid matarna och letade något att äta. Men dom bilderna kanske kommer en annan gång, har inte hunnit tömma kameran ännu. Och massor med oredigerade bilder från dom senaste dagarna så egentligen skulle man låsa in kamerorna nu ett tag, men nu skall det bli vackert väder i helgen och det skulle ju vara kul om man fick lite solskensbilder också.

Men här är ett helt gäng bilder från dom senaste dagarna. Titta och förstora om ni orkar.

Go`kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-03-09 20:27 | Läst 2221 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Kungligt besök

Hoppas ingen rojalist blir besviken över innehållet :-) 

För 4-5 år sedan hade jag noll koll på fåglar. Kunde väl aldrig tro att jag skulle bli så fast i detta. Jag har alltid varit intresserad av djur o natur och har väl ganska bra koll på växtriket och vad som rör sig där. Men fåglar har jag av någon anledning aldrig intresserat mig för tidigare. Så det är bara kamerans förtjänst att jag har kommit dit jag är i dag med det jag nu kan. ( jämfört med många så är det inte mycket, men glad åt det jag snappar upp ) Och ju mer man lär sig, desto roligare är det. Har ingen direkt koll men det kanske finns runt 15o arter i mina mappar nu. 

Har jag väl fått några bra bilder på en art så vill jag gå över till att få något lite mera konstnärligt, gärna åt det abstrakta hållet. Det är inte alltid så lätt, men det sporrar till att fortsätta fotandet på dom.

Sidensvansarna är ett exempel på några som är roliga att fota. Och som tur är så brukar min kompis Lena K. få dom till sin gård varje år. Hon har även en kungsfågel som kommer ibland. När jag är där så har jag fullt sjå att försöka få någon bild på den. Den har mest rört sig på backen och det är inte alltid så lätt.

Sen är det ju vissa som man vurmar lite extra för, där finn stjärtmesen och kungsfågeln. Mest för att jag ser dom så sällan. Stjärtmesen brukar jag kunna se här utanför vid matningen, kanske en gång om året, så jag får åka runt och leta där dom brukar vara. Men nu, nu har dom överraskat, dom har varit här varje dag i snart en vecka. Tror ni jag är glad ! Och inte nog med det, i går var Lena här och skulle fota dom, då helt plötsligt var det två kungsfåglar i min stora gran. Så ni kan tro att det smattrade i våra kameror !

Jag har ganska nyligen hängt ut en nötpåse där i granen och det var smulor från den som dom små kungarna gillade. Så nu kom hammaren fram, och jag har slängt ut krossade nötter på grankvistarna.

I dag när jag kom hem så var jag ut och kollade en stund. Och oj, vad en av dom smaskade i sig nötter. Tyvärr så har det varit så mörkt de senaste dagarna, hoppas på lite ljus nu så att jag kanske kan få en flygbild i skärpa. Här kommer lite bilder från dom senaste dagarna.

Trevlig helg !

  // Ing-Marie

Postat 2017-03-03 20:56 | Läst 5380 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera