...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Några gjorde ägg i björken på självaste påskafton

På påskafton när jag kollade ut genom fönstret så såg jag någon rött vid matningen. Domherrarna som bara har suttit i trädtopparna hela vintern hade vågat sig ned till matningen. Smög ut med kameran på altanen, men då försvann dom snabbt upp i björken. Riktade kameran och tog några bilder, då ser jag vad dom håller på med. Dom gör ägg !!  Mitt på påskafton, så kul nu blir det nog små domherreungar :-) Hårt beskurna, lite suddiga bilder men man ser i alla fall det dom gör,det tog bara ett par sekunder.

Det har varit full fart på fåglarna i trädgården över påsken. Fick ihop det till 18 arter som var där. ( skata, kråka, fiskmås, talgoxe,  blåmes, bofink, bergfink, rödhake, järnsparv, grönfink, grönsiska, dubbeltrast, koltrast, hackspett, stjärtmes, duva, pilfink, domherre )

Och "växlande väder" är ett ypperligt uttryck för hur det var i helgen. Bara bra tycker jag, då blir det lite variation på bilderna.

Järnsparv

Rödhakarna som varit hos mig har alltid varit så svårfångade, men nu var dom så samarbetsvilliga. Vet inte hur många bilder det blivit på dom. I går blev det även någon bild med snöflingor.

Bergfink

Jag har ju haft två stjärtmesar som har visat sig här nästan varje dag sedan i vintras. De sista dagarna har jag bara sett en ensam, så jag blev lite orolig. Men förra veckan kom dom båda två. Men dom betedde sig helt annorlunda mot vad dom gjort tidigare då jag sett dom. Dom traskade runt på backen tillsammans med bofinkarna, flög till ställen där dom aldrig varit, än hit o än dit. Tog några dokumentationsbilder på långt håll så dessa bilder är hårt beskurna. När jag kollar på bilderna på dom i stora björken så ser jag att dom har dun i munnen, så antagligen håller det söta paret på att bygga bo. Eller vad tror ni ?

Nu i helgen har det åter bara varit en i taget som varit fram och ätit. Den är totalt orädd, jag kan stå hur nära som helst, brukar prata lite med den, då tittar den på mig med sina vackra ögon.

Domherrarna kom åter i går och lät sig fotas.

Skulle inte gå ut med kameran i dag när jag kom hem var det tänkt, men så blev det ju inte. Så nu blir det till att tömma kameran igen. 

Ha en fin kväll !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-04-18 19:12 | Läst 765 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bra bilder som vanligt. Gillar rödhaken som har lite snöflingor flygande runt sig. Du får sätta dig ner och försöka lista ut var stjärtmesarna bygger sitt bo. Ett bo som är väldigt välkamoflerat.
Sten
Svar från imse 59   2017-04-18 19:37
Tack Sten !
Hoppas bara att dom bygger det rätt högt eftersom det finns en hel del katter här. Mycket ris och sly under kraftledningarna här bakom, verkar som om dom flyger ditåt.
ing-marie
Hej,
Var det något förspel?
Lite snö ger en dimension till i bilden. Så bra.
Ha en bra vecka
Bob och Ninni
Svar från imse 59   2017-04-18 19:38
Knappast tid för det, möjligtvis att han hann äta ett frö innan det var dags :-)
Ha de bra !
ing-marie
Superfint! Roligt med Järnsparv, den ser jag inte ens varje år, ej heller Bergfink.. Din Rödhake bjussar verkligen på sig! Du kanske både har Domherreungar och Stjärtmesungar i området där framöver.. Kanske kan ge en hel del ytterligare fina motiv.. Låter riktigt mysigt!
Hälsn!
Svar från imse 59   2017-04-18 19:44
Tack Jan !
Så mysigt att beskåda dessa individer. Stjärtmesen har nästan blivit som en riktig vän. Vet inte om jag inbillar mig, men den gör så många utsvävningar så jag tror att den vill ha kontakt. I dag satt jag på backen en stund för jag väntade på att järnsparven skulle sätta sig under granen där jag lagt lite mat. Hör stjärtmesen bakom mig vid sin "margarinkvist", sen kommer den och sätter sig i en gren bredvid mig ett ögonblick innan den drog vidare, där brukar den aldrig sätta sig annars. Inte vet jag, kul är det i alla fall :-)
ing-marie
ehrsa   2017-04-18 20:17
Tror att Stjärtmesar är lite nyfikna, har också varit med om att 'dom' har kommit närmare mig när jag stått still, ungefär som att dom vill kolla in vad jag är för en figur.. Dom gör det på ett sätt som inte andra fåglar brukar göra.. Superhög 'charmfaktor' hos dessa fåglar..
Hälsn!
Såna kanonbilder! Och i lång parad. De med rödhaken och domherren omgivna av vinteraktigt ljus och snöflingor kunde lätt bli årets julkort, fotograferade i April. Bilder värda att förstoras och ramas in. Själv har jag mina höns jag matar. Får nog inte ha tamhöns bland villorna, så jag får nöja mig med fasanerna som spatserar omkring här. Har mängder med holkar, men de flesta har redan mesar och pilfink lagt beslag på. Lyckliga du som har häckande stjärtmes!
Svar från imse 59   2017-04-20 08:10
Stort tack Stefan för dina trevliga rader !
Tänk om stjärtmesarna kommer framöver och visar upp sina ungar. Vilken lycka !
Nästan lite "jobbigt" med alla dessa fåglar, kan inte låta bli att vara ute och kolla på dom så jag får ingenting gjort inomhus. Men får väl göra ett ryck när det blir dåligt väder.................men det kan bli rätt läckra bilder i regn också :-)
ing-marie
Ingen tvekan om vad domherrarna gjorde :-) Fantastiska bilder på rödhaken och stjärtmesen. Du har ett "magic filter" hemma som vi inte kommer i närheten av i vår trädgård. Extra plus för snöflingorna.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59   2017-04-20 08:13
Tack Lena !
Oj, så snabbt det gick att göra ägg :-)
Jag har en stor gran längst ner på vår lilla tomt och där finns en stubbe som är väldigt populär. Men det går mycket mat. Varje em. el. kväll kommer tre rådjur och gör rent där. Helt orädda, jag brukar gå ut och säga åt dom att spara lite till fåglarna men dom bara tittar på mig och äter vidare.
ing-marie
Du vet väl vad de sjunger om, alla fåglar nu på vårkanten? Inget som passar för publicering skulle man kunna säga :)

Fint fångat! /Thomas
Svar från imse 59   2017-04-20 08:14
Tack Kai !
ing-marie
Har man inga ägg att hänga upp i påskriset så får man väl fixa några egna då.
Det var ett rikligt fågelliv i din trädgård och en fin samling bilder på dem.
Satt nyss ute i solen en stund och njöt av fåglarna här, såg att det var ganska många arter som dykt upp nu, men fotoinspirationen sviker så jag nöjer mig att titta och njuta så länge.
Svar från imse 59   2017-04-20 20:04
Tack Margareta !
Nu har jag fotat dom så mycket så jag har också suttit och bara tittat på dom.
I dag var domherrekärleksparet här igen, oj så dom gullar med varandra :-)
ing-marie