...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

The same procedure as ...........

Ja, det är väl lite så det känns med fototurerna man gör. Men det måste ju bero på att man gillar det man gör. Just besöket hos lavskrikorna, ca 4 mil norr om där jag bor hör ju till "ett måste" varje år. Lena K och jag åkte i olika bilar pga. olika orsaker.

När jag svängde in på grusvägen så stod dessa damer mitt på vägen. Hann med en snabb bild innan dom flög iväg till en grantopp.

Jag var på plats först. När jag kom fram så var jag tvungen att ringa ett samtal. Under tiden jag stod där med mobilen så började lavskrikorna cirkulera bland träden, dom väntade otåligt på att jag skulle lägga ut lite mat. 

Lade ut lite korv och dom landade snabbt och högg in. Packade ur prylar med utrustning och picknickkorg. Lena  och tre andra personer, mer eller mindre bekanta anlände. 

Det var väldigt många nötskrikor, inte lika vågade som lavskrikorna men tillräckligt tuffa för att våga sig ner till maten. 

Försökte mig på lite flygbilder, det fick bli handhållet då jag som vanligt bara lät stativet ligga utan att använda det. Det beror endast på bekvämlighet och kanske inte det rätta intresset för att få den där perfekta bilden.

Vet inte hur många lavskrikorna var, men såg i alla fall tre st samtidigt.

Småfåglarna har börjat hitta dit, tofsmesar och nötväckor var det mest fart på.

Just det där med att bara vara här tycker jag är det skönaste. Fåglar att spana på, vädret på topp, höstfärgerna börjar visa sig. Lite frost var det på morgonen, sen blev det nästan för varmt, istället för att anv. extrakläderna i bilen så fick man börja klä av sig. Det hör inte till vanligheterna när man är här.

Det blev bara denna bild på den anade frosten, den tog jag just när jag klev ur bilen, hade inte hjärta att fota blåbärsris när dom "ropade" på mat på andra sidan vägen.

Alla andra drog hemåt, jag stannade kvar och "bara var" en bra stund. Nötskrikorna blev tuffare då jag blev själv kvar men det blev inga bilder just då utan bara kul att titta på dom när dom letade efter alla rester som låg utspridda både här och där.

// Ing-Marie

Inlagt 2020-09-20 16:21 | Läst 2296 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Oj! Bättre kan det inte bli! Det är såna här bilder man har saknat.. Fantastiskt vackert när fåglarna är utspärrade så där! Väldigt fint med de frostade färgerna dessutom.. Är det bilder med 'gamla' långsamma datorn..?
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-09-20 17:00
Tack så mycket Jan !
Nä, den långsamma går det knappt att redigera på över huvud taget. Så detta är med min lilla Dell laptop som jag lånar hem från jobbet, så jag avsäger mig allt ansvar för hur bilderna ser ut på en bra dator :-)
ing-marie
ehrsa 2020-09-20 17:36
Ok.. Bilderna ser väldigt bra ut på min Imac 'Retinaskärm'.. den skärmen brukar vara rätt så avslöjande.. 'Redigeraren' och Dell:en har inte fuskat här!

Min trasiga HP åker nog in för 'reklamation' under kommande vecka, 'rätt' kartong/förpackning är på väg.. fick en bra kontakt med en 'Marina' på reklamationsavdelningen, och det är inga tveksamheter om att datorn ska repareras av HP (I Norge)! Sen får vi se hur återbetalningen av mina inbetalade 4100:- från 'best2serve' går.. de är olika bolag..
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-09-21 18:20
Vad jag fattar så är best2serve den support man kan få på telefon och blir man inte hjälpt där så skickas den till Norge. Fick förklarat att alla HP datorer i norden skickades till Info Care i Norge.
Det som är lite lustigt är att jag fick betala 4725.- Fick ju göra det i förväg utan att dom visste vad felet var. Och du får betala 4100.- ? Men jag tror att det var moderkortet som jag betalade från början, för dom trodde det skulle hjälpa att byta det. Så jag tror att det är det som du redan har betalat är det som gäller.
Lycka till ! Hoppas du har bättre flyt än mig :-)
Sedär ja lite lavskrikor. Tänkte ge mig ut å leta rätt på...det stämmer då att man lägger ut lite mat så kommer de fram orädda.
Fin serie även handhållet flygbilder.
Även vi har haft frost
Svar från imse 59 2020-09-21 18:25
Hej Ninni !
Har inte förstått var du bor i landet ?
I fjällvärlden kan man visst se dom lite här och där. Stället jag åker till är det sydligaste reviret dom känner till och det ligger i norra gästrikland.
Tack Ninni !
ing-marie
Så vackert alltihop, miljöbilden i mitten i så fina färger, bilderna på lavskrikan sittande o flygande. De flygande blev riktigt bra. Nötskrika mm, riktigt fint. Det är en plats som jag skulle vilja besöka
Svar från imse 59 2020-09-21 18:26
Tack Peter !
Dom är så roliga att spana på.
Det är ett populärt ställe med tanke på att det "bara" är en plats mitt i skogen.
ing-marie
Det är fantastiskt att lavskrikorna håller till här ännu. Hörde talas om den här platsen för evigheter sedan. Det är nog 3, 4 år sedan jag var där. Kanske längre. Har dom avverka mer nu på slutet ? Kul att tjäderhönsen visade sig.
Sten
Svar från imse 59 2020-09-21 18:28
Ja, visst är det kul att dom finns kvar.
Om det var så länge sedan du var dit så är det nog lite kalare där nu. Men som tur är så verkar dom inte tagit illa av det.
Hönsen var kul att få se.
ing-marie
Strålande flygbilder på både lavskrikor och nötskrikor. Praktfulla med vingar och stjärtpennor helt utslagna, för att bromsa antar jag. Jag vill ju gärna åka till detta ställe men det är långt att dra på morgonen.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2020-09-21 18:35
Tack så mycket Lena ! Kul att några blev skapliga, det blir många i papperskorgen också.
Du får väl övernatta i närheten, du kanske kunde bo hos Sara, hon hyr ju ut rum. Visst har du varit till henne på Wild Nordic ? Du kanske kan ta två flugor i en smäll och spana på nåt i hennes gömsle. Men till lavskrikorna kan man inte åka om det kommit för mycket snö, vägen dit plogas inte.
ing-marie
Tack för att jag fått se dina fantastiska bilder!!
Svar från imse 59 2020-09-21 18:36
Tack Sven för att du gillar att titta på dom :-)
ing-marie
Wow vilken serie!! Lavskrikorna och nötskrikan med utsträckta vingar gillas skarpt! Riktigt bra fotat/jobbat :)

Kul att de kommer så nära :) , vet ju att lavskrikor kan ta mat direkt från handen men att du fick nötskrikorna så nära också. Här så flyr de så fort de ser mig.....och skirker.....
Svar från imse 59 2020-09-21 19:02
Det är ju vissa tider på året som nötskrikorna kan vara liiiite tuffare, det kanske är den tiden nu.
Vanligtvis är det så som du säger, dom sticker direkt.
Men dom var nog hungriga här, du vet ju hur sugen man kan bli på en grillad med bröd ( eller mos ) om man varit utan mat tillräckligt länge :-)
Dom har nog samma hunger efter kall falukorv :-)
Tack för dina rader !
ing-marie
Många bra bilder, och framförallt upplevelser!
- hawk
Svar från imse 59 2020-09-21 18:57
Tack så mycket Håkan.
Ja, dom är värda mycket.
ing-marie
Underbara bilder igen på lavskrikorna! Det är en fågel jag varken sett eller fått fotat. Känner det börjar bli dags för det snart. Visst ska man ha sina återkommande stunder och tillfällen varje år. Jag är så glad för tex skäggmesarna som alltid brukar visa upp sig på hösten i Hjälstaviken.
En rolig återkommande grej som man inte vill missa.
Väldigt fin sista bild också på frosten.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2020-09-21 19:06
Tack så mycket Johnny !
Du får väl höra av dig om du skall dit så kan jag beskriva vägen för dig.
Förra året har jag för mig att det var lite klent med skäggmesar i Hjälsta ? Men i år verkar dom vara väldigt i farten.
ing-marie
sears 2020-09-22 10:13
Ja det var nog lite klent förra året när jag tittar i arkivet. Någon bild fick jag i alla fall. Tack jag tror jag har rätt så bra koll vart det är någonstans. Har bara inte blivit av helt enkelt. Är en bit att köra. Dock är väl ljuset bäst kring kl 10 kanske? Kör jag vilse hör jag av mig :)

MvH
Johnny
Väldigt fint på lavskrikorna med vingarna utspärrade, lite av din specialitet. Jag gillar första bilden på orrarna också, vardagliga något sätt men åndå vacker! Hälsningar/ Björn
Svar från imse 59 2020-09-21 19:08
Tack så mycket Björn !
Kul när man lyckas få någon skaplig på dom med vingarna utspärrade, men många hamnar i papperskorgen :-)
Var lite osäker på om det var tjäder el orre, jag gissade på tjäder eftersom dom såg rätt stora ut och enligt Sten så är det tjäderhönor.
ing-marie
Khalad 2020-09-21 19:40
Ja, du ser, någon fågelexpert är jag inte :-)
Finfina bilder på diverse fåglar med attityd och ovanliga matvanor ;)
Tofsmesen är ju en tuffing och blev fin på bild..
Mvh/Gunte..
Svar från imse 59 2020-09-21 19:09
Tack Gunte !
Tofsmesen är en favorit bland småfåglarna.
ing-marie
Ja, särskilt de "utspärrade" bilderna med det ljuset - härligt! Det blir applåder. 👏
Svar från imse 59 2020-09-21 19:10
Tack så mycket för dom applåderna Ragnar !
ing-marie