...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Inomhusjobb

Det är ju det man får syssla med nu. Har ingen större lust att gå ut och fota med pannlampa, för det är ju vad som behövs nu. Och det spelar nog ingen roll om man skulle vara ledig på dagarna, lika mörkt även då.

Har suttit och klurat lite med montage, men har inte alltid den rätta inspirationen. Kan sitta jättelänge med ett jobb och sedan hamnar det i papperskorgen. 

Men en som jag blev skapligt nöjd med är den här, men skulle vilja haft den lite mera "overklig" men vill inte lägga på så mycket mera så den får duga så här. 

Lappugglan blev ett hastverk i stället, tog kanske tio minuter att få till, lite annat stuk än de s.k. sagobilderna, så här blev den.  ( så där är den ingen idé att ni letar någon mus :-) )

Nä, nu vill jag ut i naturen, får lite abstinens av att bara vara inomhus. Får hoppas på helgen, att det blir någon möjlighet då.

( Efter att ha läst Lenas kommentar så kan det ju vara kul att lägga in bilden som ger ljuset över ugglan. En skuggbild från en kall vinterdag, spegelvänd så blev den som ljusstrålar över ugglan.)

Gokväll ! 

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-11-30 19:10 | Läst 3027 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du är för härlig med dina montage. Denna gång fastnar jag nog mest för "hastverket" i svartvitt. Bilden är fantastiskt förstorad och ljusstrålarna lyser upp ugglan på ett magiskt sätt.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2017-11-30 19:59
Tack så mycket Lena !
Ibland skall man nog inte tänka så mycket, kan bli bäst då.
Kul att du skrev ang. ljusstrålarna. Den bilden bara dök upp så jag testade att lägga på den och den gjorde susen till bilden.
Därför har jag lagt in den nu så du ser vad det egentligen är.
ing-marie
Lena Holm 2017-11-30 22:04
Kul at få en glimt av vad du använder i dina montage.
Hälsningar Lena
Lappugglebilden...en riktigt fin höjdare du skapat..den andra...nja...
Varför skulle det inte bli någon möjlighet till foto menar de?? Har någon spikat igen dörren ;))
Det finns stativ och regnskydd I otaliga former så bara kör på..
Mv/Gunte..
Svar från imse 59 2017-11-30 20:03
Ha, du var mig en sann optimist :-)
Nä, men här har regnat så mycket så att man blir dunderdeppig. Men det var lite fint ett par timmar i går. Snön föll och det blev genast lite ljusare, men innan jag var hemma så var det borta.
Nä, jag väntar hellre så jag kan njuta av stunden :-)
Tack för dina rader !
ing-marie
Fastnar för första bilden, sagostämningen. Tror denna typ av bild tilltalar många av oss på ett tidlöst sätt- har själv tidigare målat en del större tavlor med ett liknande upplägg.
Hmm.. Ser ut som 'tekniken' sitter där den ska.. känns bra för framtiden, även för 'oss'! Det blev jättefint! Tror att helgen kan bjuda på en del ljus, så det får nog bli lite prio på att ta sig ut om solen tittar fram.. städa får man göra sen!
Hälsn!
Fastnar för den första som är helt i min smak! Mörkt o dystert nu och svårt att få till bra bilder är det också. Det kan bara bli bättre tror jag!