...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Måste väl försöka hålla bloggen vid liv

Så nu har jag plockat ut några bilder från en fotofattig månad.

Snön har ju kommit och gått denna månad. När det väl har blivit lite ljust och vackert så har plusgraderna kommit dagen efter och tagit det med sig. Lovade grannen att fota ett julkort på barnen, dom dagar det var vackert ute så fanns det inte tid. Det slutade med några bilder i skogsdungen här hemmavid, en mulen snöfattig em, Men lade till lite fusksnö så det blev lite stämning. Så kul att fota dessa barn då storasyster tycker det är är jätteroligt att få vara framför kameran.

Tom. fåglarna blev glad när det föll lite snö

Det var rejäl dimma en av mina lediga dagar, men lite väl grått för att det skulle vara i min smak. Men några bilder blev det.

Beskedet om Marie Fredrikssons död fick mig inspirerad att göra ett montage av hennes låt "Sparvöga" 

I veckan så fick jag besök av ett gäng grönsiskor. Kul då det varit glest med arter vid min matning.

Grannens goldenvalp 

I går blev det ett besök hos fåglarna i skogen. Där blev jag nästan antastad av dom små mesarna. Jag hann inte fylla på några nötter innan dom flög runt mig, satte sig på huvudet och letade i ryggsäcken. Sen åt dom ur händerna. Svartmesen var tuffast men även talltitan vågade sig nån nöt ur handen. Filmade dom lite med mobilen men jag vet inte hur jag lägger in den filmsnutten så det blir nån bild i stället.

En liten gnutta ljus visade sig under dagen.

Önskar nu er alla ett Gott Nytt År

// Ing-Marie

Inlagt 2019-12-29 10:31 | Läst 897 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
En utmärkt samling bilder. Jag gillar dina bildmontage. Sagolika.
God fortsättning
Bob
Svar från imse 59 2019-12-29 13:24
Stort tack för dom orden Bob !

Ing-Marie
Vad fint! Ser också Grönsiskor här i varierad mängd lite då och då.. och det är nere bland Alträdens små kottar vid Årstaviken som jag oftast ser dom! Men dom sitter oftast högt upp i träden och är inte så fotomässiga.. Förra vintern såg jag Gråsiskor mest hela vintern och sällan Grönsiskor, i år har jag inte sett någon Gråsiska alls.. Vilka trevliga mesar du har där i skogen, snacka om att känna sig välkomnad! Gott Nytt År!
Hälsn!
Svar från imse 59 2019-12-29 13:26
Tack !
Det verkar vara antingen eller när det gäller siskorna.
Så rogivande att vara där i reservatet, verkligen avkopplande, speciellt när man är alldeles själv där.
ing-marie
Så vackert alltihop
Svar från imse 59 2019-12-29 13:27
Tack så mycket Peter !

Ing-Marie
Mycket gott att titta på, stannade längst vid bild 5!
Detsamma!
Svar från imse 59 2019-12-29 13:27
Tack så mycket Ragnar !
Kom du på vad det är ?...........det är en spricka i isen under isen.

Ing-Marie
Det var en trevlig blandning av bilder. Söta ungar, grannen blev nog nöjd. Många fina bilder men min favorit tror jag är Tofsmesen. Fast en hundvalp är alltid svår att motstå förstås. Gott slut på året!
Svar från imse 59 2019-12-30 22:01
Tack så mycket Mats !
Tofsmesen är en lite favorit hos mig.
ing-marie
Mycket som var fint där, den sista var speciellt uppskattad. Att göra en vacker bild av nästan ingenting, det är grejor det. Barnen är ju i den åldern där de fortfarande är naturliga framför kameran, det blir fint då. Bilderna på grönsiskorna får mig att fundera på om de härstammar från raptorsläktet? Själv har jag nästan inga fåglar vid matningen, det är för varmt så de reder sig ändå.
Svar från imse 59 2019-12-30 22:03
Tack för dina rader Stefan !
Det är väldigt fattig vid matningen för det mesta, men plötsligt blir det ett ryck och matarna blir tomma på ett kick.
Ing-Marie
Så jättefina bilder allihop, och en väldig bredd. Bilderna på barnen, tofsmesen och den sista fångade mig direkt, När jag sedan såg sprickan så blev jag allt mer fascinerad av den bilden ju mer jag tittar på den. Och att sedan få fåglarna att äta ur handen...
Svar från imse 59 2019-12-30 22:05
Tack så mycket Susan !
Bilden på sprickan var på väg att hamna i papperskorgen, men sen så såg jag att den förtjänade att var kvar :-)
Mysigt med fåglar som inte är så rädda av sig.
ing-marie
Många härliga bilder här! Fint med barnen i snöfallet. Tofsmesen har du fångat mycket fint och sparvögabilden är ett fint konstverk!
Hälsningar, Bjarne
Svar från imse 59 2019-12-30 22:07
Tack så mycket Bjarne !
Barnfotografering är inget jag vanligtvis tar åt mig utom när det gäller vänner, då har man inte så stora krav. Och dom blir ju så tacksamma för det man gör.
Ing-Marie
Charmiga bilder på barnen och din fusksnö gav rätt stämning. Snyggt gjort! Småfåglarna tar för sej ser jag. Mata på bara. Jag spanar på papegojor för närvarande, och de finaste små gärdsmygar.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2019-12-30 22:10
Tack Lena !
Snön är egentligen en stjärnhimmel som jag fotat en gång i tiden men det behöver ju ingen veta :-)
Härligt med papegojor. Grämer mig lite över att jag inte var så intresserad av fåglar när vi var där, men man hade ju andra intressen i ungdomen.
ing-marie
Jag önskar dig ett bra underbart 2020 på alla sätt.
Härliga bilder du visar här. Barnbilderna är drömlika
precis som allt du gör när det gäller dina collage.
Kramisar
Gun-Inger