...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Måzart is back

Måzart is back !
Han har varit med i en hel del bloggar tidigare men kortfattat så ligger det till så här:
2016 kom ett måspar hit på baksidan varje dag under flera veckor, likaså 2017 kom dom båda. Men 2018 var det bara den ena som kom på besök. Han fick namnet Måzart. Han ställer sig på ytterkanten av garaget så vi skall se honom även om vi sitter inomhus. Han får lite mat, sen dricker och badar han i fågelbadet innan han drar iväg. 2019 och 2020 återkom han som vanligt.
Förra året saknade vi honom, väntade länge på att han skulle dyka upp men han kom inte. Vi tänkte att något måste ha hänt honom.
Så gissa om jag blev blev förvånad när jag kom hem från Lofsdalen i söndags och det första jag får se är att Måzart åter stod på garagetaket. Att man kan bli så glad över att se en mås, men det är ju lite speciellt när man blir kompisar. Bilderna är från en kväll i veckan, men kan nog tro att han får ställa upp som modell flera gånger.  ( kanske var det Coronarestriktioner som ställde till det för honom förra året, han kanske inte kom in i landet  :-) 
Han har kommit flera gånger varje dag denna vecka, tror han bor på taket på förskolan en bit bort.
 
Gokväll !     // Ing-Marie

Inlagt 2022-05-21 20:56 | Läst 346 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Va kul att Måzart är tillbaka, kan man på något sätt se att han känner igen dig? Fina bilder på Måzart
Svar från imse 59 2022-05-21 22:27
Säker kan jag inte vara. Det är alltid några måsar som cirkulerar runt här i området varje år. Det är ju några km. till närmaste vattendrag så det är inga mängder som finns här. Men aldrig att någon har närmat sig vårt garagetak. Och på beteendet så verkar det vara samma fågel. Oftast så dyker han upp så fort jag lägger mig i hammocken ( hur han nu kan se det ? ) och det är väldigt bekant sedan tidigare år. Frågan är nu, vart höll den hus förra året ?

PS Om det är en hane vet jag ju egentligen inte

Ing-Marie
Mycket trevligt! Tror verkligen att även fåglar inte glömmer i första taget.. Ser varje år (nästan) en Gråtrut som återkommer till en balkong på samma fastighet som min, men vinklad 90° mot Hornsgatan jämfört med min del av samma fastighet, där landar den på balkongräcket och kan bli sittande ett bra tag.. men jag har aldrig sett den bli matad där, men troligen har den blivit matad där under tidigare år.. För övrigt så kom 'mina' Tornseglare tillbaks i onsdags två dagar tidigare än 'mediandatum'.. utan dom så är det inte sommar! Dom flög förbi lätt skriande för 5 minuter sen.. och just nu i skrivande stund fast det börjar bli mörkt, dom har varit borta hela dagen tills nu ikväll!
Hälsn!
Svar från imse 59 2022-05-21 23:03
Ja, det är lite spännande. Visst kan dom bli lite halvtama och är det till deras fördel med t.ex. mat så minns dom nog lite extra :-)
Oj då, var dom tidiga i år. Men jag vet inte om dom kom med någon sommar direkt, men jag kan tycka det är skönt att det inte är för varmt.
Ing-Marie
Grattis! Så kul att Mozart är tillbaka. Jag vet precis hur det känns när man träffar en fågel som man blivit lite bekant med över åren :-) Han poserar fint hos dej.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2022-05-26 08:20
Tack !
Blev ju väldigt förvånad när han dök upp eftersom han inte syntes till förra året.
Ing-Marie