...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Mera tranor

Eftersom vi var nere vid tranorna i flera dagar så måste man ju variera sig med hur man fotar. Men det är inte så lätt att få bra suddiga bilder, eller godkända dubbelexponeringar så det blir väldigt mycket som hamnar i papperskorgen. Här kommer några av dom som fick bli kvar, långa slutartider och dom sista tre är dubbelexponeringar i kameran.

Lägger in några fler siluettbilder också.

Gokväll !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2022-04-06 19:27 | Läst 1503 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Wow! Dubbelexponeringarna är SUPERLÄCKRA!!!! (Flera fina bland de andra också!) :) /Tommy.
Svar från imse 59 2022-04-07 20:23
Tusen tack Tommy !
Kul att dom gillas.
Ing-Marie
Väldigt fina siluetter, i synnerhet den 1:a och 4:e men det är dubbelexponeringarna som verkligen sticker ut. Puffbilden är helt otroligt läcker, men även de andra två är är häftiga. Jag har sett dubbelexponeringar på tranor förut, tagna från ett av gömslena och de slog också de mer traditionella bilderna med hästlängder.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2022-04-07 20:27
Tack så mycket Lena !
Svårt men kul att få till något med med dubbelexponeringar.
Det är väl Elisabeth Landbergers bilder du syftar på, hon har fotat "dubbelt" från gömslet
Håller med tidigare kommentatorer - dubbelexponeringarna blev verkligen häftiga!
Svar från imse 59 2022-04-07 20:27
Tack så mycket Lena !
Ing-Marie
Fina och annorlunda. Gillar bäst de första siluetterna samt den med rörelseoskärpa i en slänt #5 från slutet och den dubbelexponerade #3 från slutet. Kul med de annorlunda bilderna, det är svårt att ha koll tycker jag så man får se vad det blir, men sitter det så är det värt det
Svar från imse 59 2022-04-07 20:30
Tack så mycket Peter !
Alltid spännande att få upp bilderna på skärmen för att se om det blev något dugligt.
Ing-Marie
Väldigt fina bilder..alltid trevligt när dom inte bara är "dokumentära"
HaD/Gunte..
Svar från imse 59 2022-04-07 20:30
Tack så mycket Gunte !
Blir lite mer "spännande" så här :-)
Ing-Marie
Väldigt fina och intressanta bilder, bra jobbat!
Svar från imse 59 2022-04-07 20:31
Tack så mycket Mats !
Ing-Marie
Tranor passar fint till silhuettbilder, det blev bra. Men från bild 9 med de intressanta träden, så händer det något och det blir väldigt bra, liv inlevelse, rörelse, konstnärligt (så klart).
Svar från imse 59 2022-04-07 20:31
Tusen tack för fin kommentar Stefan !
Ing-Marie
Snyggt! Speciellt de sista dubbelexponeringarna sticker ut extra mycket! Tror mig annars se en slags liten 'redigeringsmiss' i bild 2 & 4 här, en 'miss' som jag ibland också gör.. och det här gäller i Lightroom då, minns inte om du använder Lightroom..? De flygande tranorna i bild 2 & 4 har en liten diffus mörkare aura runt sig jämfört med himlen bakom, och som syns både oklickad eller i uppklickad storlek. När jag första gången fick samma effekt (oftast med Tornseglare mot blå himmel) så förstod jag inte varför, men upptäckte senare att det berodde på hur jag dragit i reglaget 'Klarhet', finns under 'Närvaro' i Lightroom 6.14 . Minns inte nu om man behöver dra vänster eller höger på reglaget.. men det märker man!
Hälsn!
Svar från imse 59 2022-04-09 09:37
Vad skarpögd du är :-)
Var tvungen att gå in i LR och kika. Hade visst pillat lite på klarhetsreglaget, vet inte varför, brukar inte använda det på den här sortens bilder. Men det var så lite så när jag nollställde så blev det ingen stor skillnad. Inte vad jag kan se här på skärmen men vet att du har en suverän skärm.
Tack Jan ! Kan vara bra med lite påpekande ibland, även om jag nu inte lägger ner allt för mycket tid på bilder till bloggarna :-)
Ing-Marie
ehrsa 2022-04-09 12:37
Ok, tänkte att du kanske inte visste varför det kan bli så här.. är själv glad att jag upptäckte varför, på mina Tornseglare med en 'aura'.. Vill minnas nu att man fick dra reglaget åt vänster för att minska den där mörka aura 'effekten', och den syns tydligt på min Retinaskärm (Imac), men även på mina 2 HP 17-tums skärmar. Ha det så bra det går i ruskvädret.. Här snöar det nu, men ändå knappt nån snö på marken..
Hälsn!
Jättemånga snygga och spännande bilder. Jag är väldigt förtjust i silhuettbilderna i början, men dubbelexponeringarna i kameran blev superkul och fina också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från imse 59 2022-04-14 17:31
Tack så mycket Barne !
Tranor "kan man göra" mycket kul med

Glad Påsk !
// Ing-Marie