...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Mera vintebilder

Den vackra snön ligger kvar på träden tack vare att det är vindstilla. Trots den grå himlen så lyser den upp landskapet.

Ledig fredag, skjutsade in sambon till sjukhuset, passade på att ta en tur med kameran i Boulognerskogen ( som ligger mitt emot sjukhuset ) under tiden. Det blev lite fokus ( eller inte ;-) ) på änderna.

Strömstaren såg jag först på håll men på väg tillbaka så såg jag den väldigt nära en av broarna jag passerade. Totalt orädd så då fick det bli några närbilder på den.

Tog vägen över Forsbacka hem.

Hem med sambon, sen tog jag en sväng för att titta om fjällvråken var kvar. Det var den, satt alldeles bredvid vägen. Tog en bild genom rutan, den fick bli svartvit för det blev en knepig nyans i bilden. Smög mig ut, då stack den, men hann få några bilder i alla fall. Knepigt ljus där också så det var svårt att redigera, men dom får duga här :-) 

Det såg lite kul ut då den flög i motsatt håll som alla kajor.

Hemma igen så blev det en bild på en av mina bofinkar som tydligen inte orkade flytta till varmare länder i år.

Jag är ingen hejare på att känna igen de olika fågellätena, men en som jag verkligen kan är stjärtmesarnas. Hör direkt när dom är på ingång, och tur är väl det, skulle nog aldrig hinna se dom annars nu när det är vitt på grenarna.

   //  Ing-Marie

Inlagt 2018-01-13 11:31 | Läst 319 ggr. | Permalink(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Strömstaren är verkligen gullig.
Ha det gott
Bob
Svar från imse 59   2018-01-13 21:40
Tack Bob !
Ja, och en tuff liten rackare :-)
ing-marie
Första Forsbacka bilden, den var riktigt läcker - tala om harmoni!
Svar från imse 59   2018-01-13 21:41
Tack Ragnar !
Det blev vackert med det öppna vattnet.
ing-marie
Oj, vad fint! Vad trevligt att ni har snön kvar, det har inte vi.. Fjällvråken Blev ju jättefin, så även Strömstaren, ja allihopa förresten.. Visst är det trevligt när man lärt sig lätena från de olika fåglarna! Stjärtmesens läte sitter i ryggmärgen, men den har jag hittills inte fått höra den här säsongen.. Steglitserna hör jag alltid först, innan jag får syn på dom.. Ska själv titta efter Strömstare nån dag framöver, men det måste vara en solig dag, ljuset är för dåligt i bäckravinen där..
Hälsn!
Svar från imse 59   2018-01-13 21:44
Tack Jan !
Är tacksam varje dag det inte är plusgrader, då försvinner det vackra i ett nafs.
Brukar ju fota strömstarar i Forsbacka också, men där är för mycket vatten nu.
Hoppas du får en solig dag så du kan fånga den på bild.
Du har ju chansen nu, det spelar ju ingen roll när vädret blir vackert, bara för dig att dra iväg.
ing-marie
En sådan parad fina bilder! Så väldigt fint med fjällvråk och strömstare, makalöst bra. Har samma erfarenhet om bofinken, men noterat att här verkar det flesta ha flyttat och några velat stanna.
Svar från imse 59   2018-01-13 21:46
Stort tack Stefan !
Vill ju helst ha lite spännande bilder på staren, men när den kom så här nära så kan man ju inte låta bli att ta några närbilder.
ing-marie
Toppenbilder på fjällvråken! Jag som funderat på att boka gömsle för att få se en och du åker bara ut med bilen en sväng. Vackert i Forsbacka, det var länge sedan jag var där. Kul med strömstaren. Ibland kommer de så nära att man blir förvånad. Vi letade efter dem idag vid Ulva Kvarn och hade inte alls samma tur. Visste inte ens om jag skulle lägga ut bilden jag fick när jag sett dina :-) Men ska det vara en om dagen så får den duga.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59   2018-01-13 21:53
Tack Lena !
Var ut i dag och kollade på den igen, hoppas den stannar så man får en chans att fånga den när det är lite sol och ljus. Men det blir det väl som vanligt en dag när man är på jobbet.
Brukar ju fota strömstare i Forsbacka, men de senaste åren har det varit så mycket vatten så alla vackra "sittplatser" dom brukar ha ligger under vatten.
Vill ju helst ha lite miljöbilder på dom, men när den var så här nära så kunde jag inte låta bli att ta några närbilder. Fick faktiskt zooma ut med mitt 70-200 :-)
Skall kolla din blogg.
ing-marie
Får väl duga, jo, jo. De duger mer än väl.
Boulognerskogen tar jag alltid en promenad i då vi är i Gävle, men hur jag än spanat så har hag akdrig sett strömstaren där, bara änder.
Forsbacka har jag bott i, men minns inget av det. Synd för där är det så vacker och du har så fina bilder därifrån.