...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Nä, jag har inte slutat fota

Det är långt mellan bloggarna nu. Jag brukar skylla på tid, men det är nog inte helt ärligt alla gånger. Det handlar nog mera om lust. Ibland finns inte den, vare sig att skriv eller läsa. Men plötsligt händer det, att lusten dyker upp och då är det väl lika bra att köra.

Och då blir det en hel radda bilder.

Plockade fram makrot häromdagen, det blir väldigt lite utnyttjat men kul att fota lite frost och abstrakta tulpaner.

Några besök vid skogen, ett naturreservat i närheten där det matas med frön och talgbollar.Mest hoppas jag att  få se dom söta stjärtmesarna. 

En vacker ledig  vinterdag.

Gissa om jag blev glad en em. när dom små gjorde ett besök här hemma, brukar ske ca en gång om året ( i alla fall vad jag hinner med att se )

Hos min kompis Lena K. har en liten Kungsfågel gjort sig hemmastadd, den är det inte ofta man får se så det var givet att man måste dit och försöka få till någon bild på den lille snabba, inte det lättaste.

Svartmesen satt stilla en sekund.

En kväll skulle jag ut för att fota norrsken, men ack vad jag blev lurad. En liten svag strimma grönt var det enda som visade sig. 

Fotade en väns tre Cavalierer. Mitt hjärta klappar ju lite extra för den rasen då vi tidigare har haft två stycken. Men upptäckte ju snabbt att dessa inte var lika van med kameran som våra var. Full av bus, att smita iväg och nosa efter rådjur var mycket roligare än att stå stilla och bli fotade. Så när dom någon gång sprang åt mitt håll så var det bara att passa på. Att få dom tillsammans på samma bild var inte att tänka på så dom fick ställa upp sig en och en.

Bör väl som vanligt förstoras 

Ja, det var lite av vad jag har haft för mig den senaste tiden.

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Inlagt 2017-01-28 22:32 | Läst 1992 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
2017-01-28 22:57   Ingrid Sundman
Det är alltid så roligt att se dina vackra och fina foton. Kram
Svar från imse 59   2017-01-29 11:11
Tack Ingrid !
Kul att du vill kika !
Kram !
God kväll eller god natt på dig.
Har reda skrivit vad jag tycker om många bislder
då vi ses på Facebook. Kul du dök upp här just nu
När jag var inne på FS är inte det varje dag...känns inte
som förr vara här nu...
en kungsfågel undrar om jag sett en sådan tidigare.
Liten rackare så fin men dina punkare tar priset.
De ser så pigga ljuvliga ut.
Närbilder av tulpaner hör denna tiden till
så dina vovsingar du kan du.
Ha nu go söndag på dig Skön stjärnhimmel tar jag
med mig i drömmens värld....kram
Gun-Inger
Svar från imse 59   2017-01-29 11:13
God morgon ! det blev en rejäl sovmorgon i dag :-)
Fejjan har väl "förstört" en hel den här på sidan, men tiderna förändras ju.
Tack för dina rader, hoppas du fick en fin dröm om norrsken.
ing-marie
En väldigt fin serie bilder.
Mvh Tommy
Svar från imse 59   2017-01-29 11:14
Stort tack för dom orden Tommy !
ing-marie
Jag vet inte hur du bär dig åt, kanske vet du inte det själv heller, så är det med naturbegåvningar.
Här serveras en lång rad pärlor, varierande. Det visar konstnärens bredd.
Jag kan bara buga.
Svar från imse 59   2017-01-29 11:16
Hade du sagt detta IRL så hade jag nog blivit riktigt generad !
Men ett stort tack för det fina du skriver, det är bara att buga o bocka !
Men du skulle bara veta hur mycket som hamnar i papperskorgen också :-)
ing-marie
Jag känner ungefär som du gör men petar in några bilder i veckan. Dock inte med samma glöd som tidigare. Du visar en fin kollektion som du brukar göra och jag är mycket avis på kungsfågeln. De står högt upp på min önskelista men jag har bara lyckats fånga en amerikansk variant på bild. Om ni vill se hägrarna kan det vara på tiden att boka in en tur nu. De är på plats.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59   2017-01-29 11:23
Allt det här med bloggar etc. går ju i vågor.
Att kungsfågeln är kvar hos Lena är ju så kul, vi var lite oroliga när den stora köldknäppen kom någon dag, men den fixade det.
Hägrarana hägrar men jag har en hel del planerat på helgerna nu, och som det verkar så har jag svårt att få någon semesterdag då det är mycket sjukdomar som härjar runt.
Om två veckor skall vi till Saras gömsle i Kungsberget och spana på fåglar, har vi tur så kommer det kanske någon örn också.
ing-marie
Vilka fina bilder på småfåglar Det har inte varit så många fåglar i år som det brukar Men några arter har det varit här Har inte varit så mycket F S tiden räcker inte till men det blir säkert bättre Ha en skön kväll : ) // Gert