...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Ny kompis

Förra veckan fick jag en ny kompis, Fröken ekorre. Hon har underhållit mig en hel del nu. Första dagen jag såg henne så smög jag försiktigt ut, men det hade jag inte behövt. Hon är fullständigt orädd, kommer nästan för nära när jag lägger mig ner för att få en låg vinkel. Vet inte om det är samma som var här förra året,  hon verkar väldigt van med människor.

Hon  måste nog försöka få på sig ett par sommarbyxor snart, fortfarande vinterklädsel på den nedre delen, tröjan har hon däremot fixat i sommarmaterial. 

Efter regnet.

Det har nog blivit onödigt många bilder på henne, men det går ju inte att låta bli :-) 

  // Ing-Marie

Inlagt 2019-06-25 20:33 | Läst 446 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Roligt att kunna komma så nära, en väldans fin serie! Närbilderna är bedårande allihop, ändå faller jag extra för femman bakifrån med damen i vilstolen och ekorren i litet fomat! Grattistill ny kompis!/ Björn T
Svar från imse 59   2019-06-25 21:37
Tack Björn !
Ja, det är ju alltid trevligt med "berättande" bilder. Men man blir ju så till sig när man kommer nära så man glömmer bort att fånga miljön :-)
ing-marie
2019-06-25 21:12   Erik Koffmar
Oj så mysigt att få en sådan vän och fotomodell.
Härliga bilder på lilla ekorren.

Ha det gott,
Erik
Svar från imse 59   2019-06-25 21:38
Tack Erik !
Hon är verkligen kul att kolla på.
ing-marie
He he, vad trevligt! Ekorrar gillar man.. Har ett par stycken i mitt närområde som inte är rädda heller, troligen är dom 'inmatade' av 'kolonisterna' här.. såg en som somnade liggande mot en solbelyst gren 1,5 m. ifrån mig i höstas.. När jag var barn brukade jag mata en med skorpor, den tog skorpan ur min hand och satte sig sen i en grenklyka mot stammen på en tall och knaprade ljudligt och länge.. Kul!
Hälsn!
Svar från imse 59   2019-06-25 21:42
Tack Jan !
Häromdagen så satt Måzart som vanligt på garagetaket och tiggde. Jag gick in efter några smörgåsbitar, men när jag kom ut så hade han stuckit. Jag slängde ut bitarna på gräsmattan och då kom Kurran från ingenstans och började äta upp dom :-) Så dom var tydligen godare än fågelfrön.
ing-marie
ehrsa   2019-06-25 23:48
Ja, du ser.. minns också att det gick jättebra med vanligt Svenskt knäckebröd i vanliga rektangulära formatet eller bara en rejäl bruten bit från runda stora knäckebröd, det gick lika bra som skorpor.. jättekul!
Hälsn!
Mycket fin bildserie på ekorren! Skärpa och bildvinkel helt på topp! mvh Lasse P.
Svar från imse 59   2019-06-26 20:46
Tack så mycket Lasse !
ing-marie
Hej,
Där har du fått en riktig snygging att plåta, vilket du gör med bravur.
Ha det gott
Bob och Ninni
Svar från imse 59   2019-06-26 20:47
Tack Bob !
Ja, en villig och söt modell är hon :-)
Detsamma till er !
ing-marie
Vilken näpen liten kompis du har fått. Mycket charmiga bilder. Har ni så kallt i Sandviken att hon inte vill ta av sej vinterbyxorna?
Hälsningar Lena
Svar från imse 59   2019-06-26 20:48
Ha ha, nä, här är nästan för varmt ibland men hon kanske gillar tvådelat :-)
Tack Lena !
ing-marie
2019-06-26 16:39   Ingrid Sundman
Hej. Vilken fin liten ekorrtjej du har fotat, så många fina foton. Ekorrarna är så söta. Kram🐿️
Svar från imse 59   2019-06-26 20:49
Tack Ingrid !
Ja, visst är dom söta !
ing-marie
I dag var hon nog lite väl mycket kompis, hon sprang ända in för att hälsa på. Som tur var så satt sambon i köket och hörde något i hallen. Han trodde först att det var en katt som kommit in. Jag var nere i tvättstugan och när han skrek till mig att ekorren var inne så sprang hon ut genom altandörren. Dom må vara söta, men man vill inte ha dom inomhus.
ehrsa   2019-06-27 19:23
He he, hon testar gränserna.. hon ser er i alla fall som vänner.. :-)
Hälsn!