...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

På jakt efter ljusglimtar

När jag kom hem från jobbet i går em. så kände jag mig trött, ont i skallen och allmänt loj. Då brukar det endast vara läge för att vila och blunda. Men det finns ett annat sätt att "krya på sig", bara solen lyser lite. Traska ut runt knuten, sätta sig på marken bland ormbunkar och snår, leta efter små ljusglimtar med sökaren. Det räcker så, då glömmer jag bort både trötthet och huvudvärk.

Några motiv blev det.

I veckan var det ju väldigt vackert norrsken här i trakten.................sägs det. Gissa om jag var irriterad över att jag missade det. Så i går kväll fortsatte jag min jakt efter ljusglimtar fast solen hade gjort kväller för länge sedan. Det var lite ovisst, kanske ett svagt norrsken skulle visa sig. Och eftersom jag aldrig har haft  tillfälle att fota det så chansade jag och åkte ut en sväng. Anade bara lite svagt ljus, knappt man såg det med blotta ögat. Men lite sken fångade i alla fall kameran. Spännande var det, nu har jag fotat mitt första norrsken och det blir nog inte det sista. Inte så mycket att skryta över med tanke på alla fantastiska norrskensbilder som cirkulerar runt men den är min och det är min första :-) så jag lägger väl in den också.

Tjatar vidare om att dom bör förstoras. ( klicka på första bilden och anv. sedan pilarna )

Go´kväll !

  //   Ing-Marie

Inlagt 2015-10-10 22:02 | Läst 2218 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härliga bilder. Den med bäret får bli min favorit.
Jag har fotat norrsken 2 gånger och känner att jag behöver träna
Marianne
Svar från imse 59 2015-10-11 19:03
Tack Marianne !
Tyvärr så får man ju inte tillfälle att öva så ofta, men du skall ju norrut så då är ju chansen större.
ing-marie
Bra det det finns alternativ till piller och ryggläge. Dina fina ljusglimtar bevisar så bra att det även i mörker går att finna strimmor av ljus. Kul med din första norrskensbild. Jag bor alldeles för långt söderut för att få tillfälle till dessa. Det måste vara ett imponerande spel. Fina bilder Ing-Marie!
Svar från imse 59 2015-10-11 19:04
Tack så mycket Ingemar !
Men tror faktiskt att det har varit norrsken i dina trakter så håll lite koll. Plötsligt händer det :-)
( det finns en grupp på fejjan som heter "norrsken" där kan du hålla koll.)
ing-marie
Ingemar Svensson 2015-10-11 19:23
Åhl, tack för tipset:)
Friskluft och sol är ju som balsam för själen! Åtminstone ett försök med det innan man tar en värktablett och bäddar ner sej ;) Fin bildserie på grönskan, speciellt första och sista rutan!

Ha en fin kväll!
/L
Svar från imse 59 2015-10-11 19:05
Tack så mycket Lisa !
ing-marie
Det är till att ha ögon känsliga för ljus och detaljer! Gratulerar!
Svar från imse 59 2015-10-11 19:05
Tack så mycket Sonny !
ing-marie
Vilket bra sätt att övervinna sin trötthet på och ljusglimtar hittade du dessutom, mycket vackra sådana.
Kul med norrsken så pass långt söderut som det var nu, jag såg inget alls så du såg då mer än vad jag gjorde.
Har bara sett det en gång i stockholmstrakten och då var det så ynkligt att det inte ens var värt en bild, får trösta mig med alla jag såg då jag bodde i Kiruna fast några bilder på dessa har jag förstås inte.
Bara några från ett besök i Jukkasjärvi för några år sedan.
Fint att du fick en bild i alla fall.
Svar från imse 59 2015-10-11 19:07
Tack Margareta !
Det var verkligen spännande, även om detta var svårt att se med blotta ögat. Skall på det igen bara det blir något tillfälle.
ing-marie
Hej,
Du är krypandets mästare.
Krya på dig
Bob
Svar från imse 59 2015-10-11 19:07
Tusen tack Bob !
ing-marie
Vilka härliga bilder med ljusglimta Gillar sista bilden med norrsken Det kommer inte så långt ner som till Skåne Snyggt fotograferat Ha en skön söndag : ) // Gert
Svar från imse 59 2015-10-11 19:09
Tack så mycket Gert !
Det har ändå visat sig väldigt långt söderut, men kanske inte ända nere i Skåne. Men håll koll, plötsligt händer det :-)
ing-marie
Mjuka fina bilder!!! Härligt att du tog dig ut trots tröttheten...

Må så gott!
Svar från imse 59 2015-10-11 19:09
Tack så mycket Lena !
kameran är ett ganska bra piller :-)
ing-marie
Fantastiska solglimtar. De blir som de finaste små tavlor på min telefon. Har det varit norrsken så har vi missat det helt då vi varit borta och utan internet. Får hoppas på fler tillfällen.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2015-10-14 09:00
Tack Lena !
Det verkar komma lite då och då. Var ut häromkvällen igen, men då kom molnen och sabbade det igen.
ing-marie
Visst är det något läkande i naturen
Tankarna tänker vad de vill eller intet
Energin går åt till det vackra kring en
så som du visar i dina bilder så sköna se.
Spännande himmel du fick till.
Gun-Inger
Svar från imse 59 2015-10-14 09:01
Tack så mycket Gun-Inger !
Jag brukar varken kunna läsa eller lyssna på något när jag har huvudvärk, men konstigt nog går det bra att fota :-)
ing-marie