...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Siskor och siskor

Ovanligt lite fart vid min matning i år, men det kan ju bero på sparvhökarna som härjar runt här. 

Ibland så tror jag att siskorna har försvunnit, men rätt som det är så dyker dom upp och kamperar om sin mat. Trots att det finns gott om frön så vill dom gärna åt samma. Kul för mig som gillar att fota när dom fightas lite.

Här kommer lite blandade bilder från de senaste veckorna. En del med lite längre tider för jag gillar ju när det är lite sudd,  fart o fläkt i vingarna. 

Gokväll ! 

// Ing-Marie

Inlagt 2019-01-25 18:53 | Läst 1394 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var några härliga flygbilder där de ”kysser” varandra
Svar från imse 59 2019-01-25 22:33
Tack Peter !
Ja, bara dans och kyssar, inget bråk som jag skrev :-)
Oj, vilka superbilder på siskorna! Jättevackra! 'Mina' siskor som jag sett hela hösten här tror jag att jag aldrig har sett bråka.. Du måste ha extra goda fröer som det är värt att bråka om! Tycker Gråsiskor verkligen är fina, dessutom orädda ibland på ett sätt som inte andra fåglar är..
Hälsn!
Svar från imse 59 2019-01-25 22:36
Tack så mycket !
Några bråkar vid mataren men tycker dom flesta gillar att äta det som ligger på marken.
Dom är inte rädda för mig men reagerar på klicken från kameran i början innan dom förstått att det inte är någon fara.
ing-marie
Nr 4 var ju extra rolig där fröet singlar mellan näbbarna.
/Mats
Svar från imse 59 2019-01-25 22:37
Tack !
Ja, att det finns några hundra frön till verkar dom inte ha en aaaaaaning om :-)
ing-marie
Jättefin serie på siskorna! Fjärde bilden är ju en fullträff då de dessutom har ett frö i luften. De bråkar inte så mycket hos oss, men det är viss konkurrens om pinnarna i automaten. Det blir inte lika bra på bild som vid din matning. Idag ska vi försöka räkna dem och även om det inte är så många som för ett par veckor sedan så blir det svårt, vi har minst 150 åt gången.
Hälsningar Lena
Jösses vad fina bilder du fångat! En fröjd att titta på.
Gillar när de möts i luften.

MvH
Johnny