...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Svårt att låta bli

Dom där favoriterna, sidensvansarna är fortfarande kvar. Så det bara måste bli en till blogg med dom. Nu har dom varit här i 2½ vecka. Har dragit ner på frukten så i går morse fick dom inget och jag såg ingen heller. Dom kanske drar vidare norrut tänkte jag. Men kunde ju inte hålla mig när jag kom hem från jobbet så jag satte ut några äpplen. Hann bara in så kom ett gäng. Men dom fick vara i fred , för första ggn så var jag inte ut med kameran. 

I morse när jag skulle köra ut bilen så får jag se ett gäng sitta i björken, hade ju inte hjärta att åka till jobbet utan att ge dom något. Så det var bara att sätta ut lite frukt igen.

Den tar ju slut på nolltid när dom är många så dom fick vänta tills jag kom hem på em då dom fick lite påfyllning.

Vi får väl se hur länge dom stannar.

På fredag har dom varit här i tre veckor. På söndag åker jag bort några dagar så när jag kommer hem igen så har dom nog flugit norrut. Kanske bäst så. Men jag är så glad över att dom stannat och underhållit mig så länge.

// Ing-Marie

Inlagt 2020-03-25 19:24 | Läst 1142 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vad kul att du har dessa vackra fåglar hos dig Ing-Marie :) och att du matar dem lite också de e bra ;)

Åsså dessa vackra foton du tar/gör så snyggt/granna :)
Svar från imse 59 2020-03-25 20:02
Tack så mycket !
Du skulle bara veta hur många kilo frukt som gått åt :-)
Jag har ju inte gjort något med bilderna i efterhand, förutom vanlig "framkallning" .
Effekterna får jag genom att fota genom olika träd och kvistar så det blir som "naturens eget filter" som jag brukar kalla det.
ing-marie
Joakim88 2020-03-25 20:15
Haha kan tänka mig det, men sen får du ju fantastiska resultat och mycket fint besök av dem ;)

Ah okej ja du är kreativ, snyggt! :)
Hej,
Topp resultat.
Ha det väl
Bob
Svar från imse 59 2020-03-25 21:30
Tack så hjärtligt Bob !
Ing-Marie
Det är otroligt vackra bilder! Tycker mig se att du har en "fast" och naturlig matplats. Funderar över att du får så fina ljus- och oskärpecirklar, gissar att du har ett litet gömsle eller i alla fall en plats där du vet att du inte skrämmer iväg dom direkt, du jobbar med fastställt avstånd och där du har lite gräs/buskar/sly eller något annat med fukt i vägen? Hälsningar/ Björn
PS Såg nu i ditt svar till Joakim att det är just det du gjort :-)
Svar från imse 59 2020-03-25 21:35
Tack så mycket Björn.
Dom är på tomten utanför, ser dom från rummet. Många av dom är väldigt orädda. Jag kan stå några meter ifrån. Har ju äpplen på flera ställen på tomten men den lilla stubben ( där dom flesta bilder här är fotade ) är flyttbar så den flyttar jag så jag får det rätta ljuset.
Sen är det ” naturligt filter” som gäller 😊
Ing-Marie
Det var fina bilder ! Har tittat på dom på min 24 tums skärm. Med bästa hälsningar Tomas
Svar från imse 59 2020-03-25 21:36
Tack så mycket Tomas !
Ing-Marie
2020-03-25 23:01   Ingrid Sundman
Så vackra fåglar du har hos dig, klart dom kommer till dig, så mycket gott som du bjuder dom på. Jättefina bilder på fåglarna.
Svar från imse 59 2020-03-26 11:30
Tack Ingrid !
Ja, det har gått åt en hel del frukt dessa veckor.
Ing-Marie
2020-03-25 23:02   Ingrid Sundman
Så vackra fåglar du har hos dig, klart dom kommer till dig, så mycket gott som du bjuder dom på. Jättefina bilder på fåglarna.
Flera magnifika bilder! Men jag funderar ändå ofta på den speciella effekt du får till. Är det ett speciellt objektiv som har förmåga att skapa denna effekt?
Och bild 1 tex, talgoxen är också relativt skarp!?
Hur som helst, en guldstjärna delar jag ut! ⭐
Svar från imse 59 2020-03-26 10:11
Tusen tack Ragnar !
Till 99% så använder jag mitt Nikon 2,8 70-200. Vid den första bilden så har jag nog inte haft full brännvidd då även talgoxen är någorlunda skarp. Jag är ju svag för att alltid anv. största bländare, men har lärt mig att tänka till så att det inte blir för mycket oskärpa. Jag kommer dom väldigt nära, har ris framför mig här så jag är lite skymd. Men sidensvansarna kan jag stå två meter ifrån nu.
Ing-Marie
light 2020-03-26 11:51
Ok, tack för svar!
Oj, vad fint! Det blev ju superbilder.. Höll på att missa den här bloggen.. ibland hinner jag inte med bland alla nya.. Känns som dom är 'tavelmässiga' allihop! Trevligt att dom inte 'svek' dig i år heller.. :-)
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-03-28 17:08
Tack så mycket Jan !
I år har dom verkligen poserat och roat mig mer än nått annat år. Så nu är jag rätt nöjd med att jag bara sett en ensam här i dag.
ing-marie