...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

The same procedure as every year

Då var dom åter här, samma tid varje år, i början av Mars. Jag blir så glad, längtar efter dom hela vintern. Visst såg jag massor irra runt och käkade rönnbär före jul, men då duger inte mina äpplen så något besök på tomten får jag aldrig då. Men nu är alla vilda bär slut, så då duger jag.

I fredags anlände dom. Så nu har kameran gått varm nästan varje dag, massor med bilder har det blivit och jag har bara gått igenom en del. Här kommer några av dom första från fredagen och lördagen.

Vi har ett litet "avrinningsdike" på tomten så där var det visst skönt med ett bad efter maten. 

Kommer säkert mera bilder framöver 

// Ing-Marie

Inlagt 2020-03-11 21:09 | Läst 1098 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Åh, vad vackert! Klart man längtar efter dom fåglarna.. Har bara haft en 'fotomässig' Sidensvans denna vinter.. och den var ändå en bit ifrån.. Och min 'spådom ' var att det skulle bli väldigt få Sidensvansar här denna vinter, och det baserade jag på att det blev så lite äpplen här beroende på förra årets kalla vår.. dålig pollinering.. Trevligt med badande Sidensvansar, det hade jag här förra vintern! Dom är mysiga där också..
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-03-12 13:59
Tack Jan !
Nu har jag så mycket bilder så i går försökte jag filma dom i stället för att fota. Kul det också, men jag behöver träna på det :-)
Men det är kul att bara sitta och titta på dom, så mycket kiv.
ing-marie
2020-03-12 07:51   Birgitta Ljungström
Wow så fina bilder på fåglarna
Med vänlig hälsning
Birgitta
Svar från imse 59 2020-03-12 14:00
Tack så mycket Birgitta !
ing-marie
Måste säga du är nog en av få som tar såhär vackra fina foton på både fåglar och annat intressant i vår natur. Magiskt vackert Ing-Marie :)
Svar från imse 59 2020-03-12 14:02
Tusen tack !
Det var fina ord ! Jag bugar och bockar stort !
Vill gärna få till det där "lilla extra" som man inte alltid kan få, då mycket beror på ljuset.
ing-marie
Vilken underbar serie med bilder och badbilderna är ju lite extra för det är sällan man ser badande sidensvansar. Du har också några fullträffar bland flygbilderna. Jag har hört dem i Knivsta men inte sett till några fåglar ännu. Kanske borde jag kolla lite bättre i helgen.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2020-03-12 21:00
Tack Lena !
Blir inte mycket gjort på em när jag kommer hem och dom är i farten. Svårt att låta bli att kolla på dom och man vet ju att dom inte stannar för evigt. En vacker dag har dom stuckit och då får man vänta ett år tills nästa gång.
Sätt ut lite äpplen så dyker dom säkert upp om dom är i närheten.
ing-marie
Väldigt speciella..och snygga...andra och dom fyra sista, amejsing ;)
Mvh/Gunte..
Härliga bilder!
Å visst känns det lyxigt när dom kommer på besök!?