...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Vattenstation

Wild Nordic som ligger i Kungsberg har ju många strängar på sin lyra. Förutom björn, örn och vråkspaning vid olika årstider har dom nu i sommar börjat med en vattenstation. Där sitter man i ett gömsle och spanar på fåglar och ekorrar som kommer för att äta och dricka. Även andra djur kan dyka upp. Eftersom vi bara har några mil dit så tyckte vi att det var dags för ett besök där. Så i lördags var vi dit.

Dom som det var mest fart på var nötskrikorna och bofinkar bland småfåglarna. En räv kom och smög en bit bort i skogen men var för feg att komma fram. Ormvråkarna likaså, såg några stycken men hann bara fånga en av dom på bild. Och så ekorren då, tror det bara var en och samma denna dag.

Så här kommer några bilder från dagen. 

Avslutar men en mobilbild tagit inifrån gömslet.

// Ing-Marie

Inlagt 2021-08-30 20:36 | Läst 1167 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det här ser väldigt fint ut och ekorren som dricker vatten är ju helt bedårande. Nötskrikor kan vara väldigt fina och med spegling blir det ju lite extra. Kul att det även dök upp andra djur. Hoppas de byter ut grenarna de har vid vattnet med jämna mellanrum :-)
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2021-09-03 13:41
Tack ! Det var kul att kurre kom, blir ju rätt fint med spegling på honom.
Ja, dom kommer nog att byta grenar skulle jag tro. Dom "torkade" kan bli rätt utfrätta vid sol så det var bra att det var mulet.
ing-marie
Oj vad trevligt och fina bilder... blir det ju när speglingar blir så bra också. Sugen på att göra mitt lite större så även små djur kan dricka.
Svar från imse 59 2021-09-03 13:42
Tack Nini !
Speciellt Kurre blir fin om han sätter sig på "rätt sätt"
ing-mare
Riktigt fina bilder med speglingar, smart att bygga en sådan vattenspegel, är man ute efter vackra bilder så fungerar det ju med en nötskrika eller ekorre det är ju inte fy skam, behöver ju inte vara björn. Kul med en vråk och räv som bonus
Svar från imse 59 2021-09-03 13:45
Tack Peter !
Det var kul att göra ett besök där men det skulle nog bli för mycket av det goda om man hade ett eget, men iof så blir det väl mindre storlek då. Vet att många gör något liknande.
ing-marie
niniz 2021-09-03 18:59
Oj då får vi se om det blir så...för mycket...
Det är betydligt mindre men passar framför gömsle.
Har sett att hon ordnat med en vattenstation. Kul att se bilder därifrån och väldigt lyckade bilder dessutom. Ekorren fastnar jag lite extra för. Kul med räven också.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2021-09-03 13:46
Tack Johnny !
Räven var feg men vi fick i alla fall se den.
Kurre är duktig på att posera så dom bilderna blev jag nöjd med.
ing-marie