...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Veckan som var

Tänk att jag aldrig kommer i tid för att fånga Hyttgatsbron när den är som vackrast. Allt för många löv hade blåst av för att ge den där riktiga inramningen. Men löven försvann fort i år med hjälp av all blåst och allt regn, jag får väl ha det som ursäkt. Några bilder blev det i alla fall.

Blir det snö nu var min första tanke när domherreparet kom hit på besök. Dom brukar ju säga så, att när dom kommer ut från skogen så är det snö att vänta. Någon snö har det inte blivit ännu, men några frostnätter har det varit.

Nu är det fart i bäcken igen.

Och som vanligt gömmer sig bäckatrollet i någon bild. Här ser ni honom i det guldgula vattnet. Fast han ser nog mer ut som ett spöke här.

På kyrkogården växer en Japansk lönn. Den ger mig alltid lust att testa dubbelexponering, vilket båda dessa bilder är.

Storskarvar vid Storsjön en kväll, ljuset skiftade lika fort som det försvann

Go´kväll !

  // Ing-Marie

Inlagt 2017-10-20 22:41 | Läst 3180 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mycket vackra höstbilder, som sticker ut extra mycket tycker jag! Inte bara vanliga 'höstfärgade' löv.. Men det går fort nu i naturen.. allt ser annorlunda ut bara på ett par dagar! Vad trevligt med herr och fru Domherre, Det är ett tag sedan jag såg dom vackra fåglarna..
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-10-21 22:49
Tack så mycket Jan !
Ja, det händer en hel del från dag till dag.
Även om alla årstider har sin charm så hör väl hösten till den vackraste.
Men nu får vi hoppas på att det kommer lite spännande vinterfåglar på besök.
ing-marie
Vackert vattendrag med guld i av bilderna att döma, men det är nog trollguld! Domherreparet är riktigt fint, ett vackert par.
Svar från imse 59 2017-10-21 22:50
Tack !
Tror nog att det finns lite guld där i bäcken. Det kanske är det som trollet vaktar :-)
ing-marie
Trots att du inte prickade in den optimala dagen vid bron så är det vackert där ändå. En el del färger också. Vacker omgivning du har och du är så duktig på att fånga den i vackra bilder.
Känner mig så slö som sällan åker ut är hemma bara för att fotografera, men så är naturen inte att jämföra med din heller.
Svar från imse 59 2017-10-21 22:53
Tack snälla du !
Jag är väl egentligen lite dålig på att fota vår stad, förutom Högbo då.
Men du känner väl till Ari Byström ? Han är suverän på att fota allt som händer i stan. Det är även han som fått mig uppmärksam på bron som han brukar fota varje år.
ing-marie
Snyggt Ing-Marie, har sett Hyttgatsbron flera ggr men inte visste jag att den var så fin. Imponerande att du hittar och ser fina så motiv överallt, och domherreparet sitter ju väldigt fint.
Mvh / Hans
Svar från imse 59 2017-10-21 22:53
Tack Hans !
Bron har jag "hittat" tack vare en annan som brukar fota den varje år, men han hinner alltid med den när den är som vackrast :-)
ing-marie
Vilken skön bildkonst du bjuder oss på, tack!
Svar från imse 59 2017-10-21 22:54
Stort tack Ragnar !
ing-marie