...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Vem behöver gym ?

Inte vi som bär omkring på fotoutrustning i naturen i alla fall. Och skall fånga än det ena och än det andra i alla möjliga vinklar från alla håll och kanter. Nacken borde vara färdigstretchad vid det här laget, men visst känns det ibland när man ligger där på backen och försöker fånga "det där". I går körde jag lårmuskler. Vilket jag inte blev varse om förrän jag påbörjade stigen hemåt.

Tog mig en tur till bäcken för första ggn. den här säsongen. Lagomt ljus, ingen direkt sol på vattnet. Och stativet var nog glad att äntligen få göra någon nytta, det brukar ju för det mesta få ligga kvar i bilen. Så kul det var, mycket vatten och skönt svagt  ljus så inget filter behövdes. Jagade utsnitt med stativet på "halvhöjd" vilket gjord att jag stod knäböj den mesta tiden. Tittade på klockan och jag hade varit borta i ca tre timmar. Då tyckte jag att det fick räcka för den här ggn. När jag skulle klafsa tillbaka till bilen i storstövlar genom leriga åkrar så började benen skaka. Riktigt otäckt, kunde knappt trampa ned kopplingen när jag väl kommit i bilen, tur att man inte hade långt hem.

Men nu så, en dag senare.  Efter en hel del spring i trappor hemma och trappor på jobbet så börjar dom mjukna upp. Många tycker träning är tråkigt, men det gäller bara att hitta sin grej, då får man det alldeles gratis.

På andra sidan bäcken lyste kantarellerna gula, men dom fick vara i fred den här gången.

Bäckatrollet brukar visa sig i olika skepnader, så även denna gång. Tycker han ser lite sur ut !

Det dröjer nog inte länge förrän jag är där igen. Kanske får jag de värsta hockeylåren till slut.

Ha de´bra alla där ute !

   //  Ing-Marie

Inlagt 2012-09-06 16:53 | Läst 3498 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken fin trollbäck du hittat Ing-Marie! Gratis träning på köpet är alltid bra. :-)
//ewa
Svar från imse 59 2012-09-06 21:12
Ja Ewa, den är så mysig ! Tack för titten !
ing-marie
Man kanske behöver gym för att orka fler fotoexkursioner ;-) Fint ljus i bild nr. 5.

Mvh/Peter
Svar från imse 59 2012-09-06 21:14
Tack för titten Peter ! .........Nja..............det beror väl på hur man ser på saken. Men ska väl motvilligt erkänna att hade jag gått på gym så hade jag kanske inte kännt detta i benen :-))
ing-marie
Sista bilden är härlig! Trollkarlens stav !
Utstående ögon och tårsprut :)
Fint ljus och komp.

Med vänlig hälsning, Kenneth
Svar från imse 59 2012-09-06 21:15
Tack Kenneth för trevliga ord !
ing-marie
Häftiga bilder som gillas skarpt, inkl troll!!
Svar från imse 59 2012-09-06 21:16
Kul, tack Ann-Sofie !
ing-marie
Magiskt fina bilder Ing - Marie och lite kroppsträning är ju nyttigt
Ken ((
Svar från imse 59 2012-09-06 21:16
Tack Ken ! Ja, det är en skön smärta :-)
ing-marie
Jag hade precis kommit hem från en kantarelltur då jag öppnade ditt inlägg idag. Jag såg svamparna direkt i första bilden, innan jag läst texten. Ögonen var inställda på kantarell och där stod de och lyste. Bild två blir dock min favorit även om jag tydligt ser bäckatrollet i bild sju och blir lite fascinerad av den där vattenstrålen till vänster i sista bilden. Träna på du, jag tittar gärna på bilderna.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2012-09-06 21:19
:-)) Tack för titten Lena ! I sökaren så trodde jag att det var löv. Och när man sedan ser Kantareller och lämnar dom så betyder det att man ättit rätt mycket av dom tidigare så dom var inte så lockande denna gång :-)
( men visst är det gott )
ing-marie

Ps. Du kan nog "bara" titta med gott samvete för du tränar ju en hel del själv.
Vilken färgglad bildserie du fångat. Fina bilder, bilderna 5 och 6 är mina favoriter.

//Bert-Ola
Svar från imse 59 2012-09-07 07:46
Tack så mycket för dina ord ! Du gillar guldådern, tyvärr så fick jag inget med mig hem, den bara försvann :-))
ing-marie