Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Vanligt folk

Tog fram min gamla Rolleiflex ur skåpet i dag och laddade med en Fuji Acros 100. Tog också fram en fin, analog Minolta Dynax 7. I den satt sedan gammalt en Fujicolor Superia 200. Kanske bästföredatumet redan passerats för den men den var oexponerad och då är det ingen ko på isen. På isen har däremot jag varit i dag ;). Tog en sväng på Valloxen här i Knivsta. En skolklass hade friluftsdag så det var ganska mycket folk på sjöns is. En del åkte skridskor runt den upplogade slingan runt sjön och några spelade hockey.

Jag var m a o helt analog i dag och det gick bra ;). Rolleiflexen kärvade efter ett tag ute i kylan men jag kunde göra slut på rullen. Kanske tiderna blev lite långa men det får vi se när filmen är framkallad. Minoltan gick som en klocka och det var inga problem alls att köra igenom Superian och dessutom en Fuji Acros 100 ;). Det blev en hel del bilder på fastfrusna båtar och bryggor. Dessutom tog jag bilder på killarna som spelade hockey. Har jag inget annat för mig i kväll så tar jag fram dosan och framkallar de svartvita rullarna.

Under tiden visar jag lite sommarbilder på vanligt folk som jag mött på mina vandringar här och där.

De här bilderna är digitala och konverterade till svartvitt med Silver Efex Pro II. Det finns ju andra sätt att göra sina digitala bilder svartvita men jag tycker det här arbetsflödet passar mig. I morgon blir det fotofika på Fotografiska. Om nu inte SJ:s tåg, eller Banverkets växlar för den delen, har frusit sönder ;).

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-02-03 18:55 | Läst 2584 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gillar verkligen Lillkillen och Raggarna. Men Ölgubben, den sista, blir min favorit. Den frånvarande, tomma blicken ger en extra dimension. Vad tänker han på? Snyggt!
Svar från pic-tor 2012-02-03 23:07
Tack så mycket Per! Vad roligt att du gillar de där bilderna. Vad "ölgubben" har i tankarna är inte lätt att veta. Kanske en gammal Cadillac ;).

/Torbjörn
Har tänkt intervjua dig om Silver Efex Pro II och varför man ska använda den, enligt ditt tycke. Ser att det blir bra resultat! I morgon får du möjlighet att konversera konverteringsämnet!
Svar från pic-tor 2012-02-03 23:09
Silver Efex Pro II är ett bra och lättarbetat program, men det finns naturligtvis fler som gör ungefär samma jobb. Jag konverserar om allt möjligt, även program som konverterar till svartvitt ;).

/Torbjörn
Finfina bilder Torbjörn! HA det gott!
Mvh Heléne
Svar från pic-tor 2012-02-04 23:39
Tack så mycket Heléne! Lev och må ;).

/Torbjörn