Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Mina utställningsbilder

Livsandarna börjar så sakteliga att återvända och jag undrar naturligtvis var de hållit hus när de behövdes som mest, när influensan hemsökte min kropp. Dagarna har fördrivits, halvliggande under en filt, i TV-fåtöljen. Australian Open i tennis och skid-SM är förnämliga tidsfördriv mellan måltider och kaffedrickande.

Jag har också hunnit med att städa i mina hårddiskar. Det har av misstag blivit upplagt för många backupfiler. Normalt sparar jag två ex av varje bild, en i DNG-format och en i kamerans RAW-format, på två separata hårddiskar. Nu hittade jag både tre och fyra ex spridda på olika hårddiskar, och det är kanske i lyxigaste laget. Jag var ovan med Lightroom i början, så det blev lite tokigt ibland vid import av bilder. Nu har jag gjort plats på den interna hårddisken för katalogerna i LR, och jag kan börja importera bilder från 2005, då jag köpte min första digitalkamera.

Utställningen i Zagreb var mycket lyckad. Vi blev mycket väl omhändertagna av Fotoklub Zagrebs president Damir, som med mycket stor energi visade klubbens olika faciliteter och även en hel del av sin egen produktion. På måndagen fick vi plocka ned den utställning som hängde och hänga bilderna från Uppsala Fotografiska Sällskap. Det tog oss större delen av dagen och det var sent när vi lämnade klubbens lokaler. På tisdagen åt vi gott och jag var närmast sprickfärdig när vi så kl 19:30 öppnade utställningen. Vi hade tuff konkurrens av ytterligare två fotoutställningar i Zagreb så vi får vara nöjda med de 25-tal som kom. Damir fruktade ett tag att det, p g a det rådande ovädret med stora trafikproblem som följd, inte skulle komma mer än en handfull besökare. Utställningen pågår t o m i dag.

Av en fotograf fick jag mycket beröm för känslouttrycken i bilderna. Det märks att du är en erfaren fotograf, sade han vidare. Det var naturligtvis roligt att höra och vi hade en lång diskussion efteråt. Han berättade bl a om de fotofestivaler som äger rum i Kroatien varje sommar och lovade skicka länkar till de mest kända.

Det här var verkligen roligt och naturligtvis sporrar det till att fortsätta med fotograferingen. Utställningar är ett traditionellt sätt att kommunicera med sina bilder, i dag finns dessutom en uppsjö av andra sätt. Vilket som är det bästa vet jag inte, men utställningar är trevliga eftersom man får direktkontakt med besökarna.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-01-29 11:16 | Läst 5290 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Väldigt fina bilder, särskilt den sista.
Svar från pic-tor 2013-01-30 10:40
Tack så mycket Magnus. Den här kvinnan hade en härlig utstrålning som verkligen grep tag i mig.

/Torbjörn
Du har verjkligen lyckats fånga njutnig och glädje i dessa bilder.
Så det berömmet var du väl värd ! Sug i dig !!
ing-marie
Svar från pic-tor 2013-01-30 10:41
Jag suger i mig som ett läskpapper Ing-Marie! Tack för din kommentar.

/Torbjörn
Underbara bilder och känslan i bilderna är så stor att man nästan kan ta på dom!
Fint! =)
Allt Gott!
Svar från pic-tor 2013-01-30 10:43
Tack Heléne. Jag blev också gripen av den äkta glädje dessa härliga människor utstrålar.

/Torbjörn
Kul utflykt det där och lite ovanligt att ställa ut utomlands :-)
Svar från pic-tor 2013-01-30 10:47
Den utflykten gav mersmak och jag gör gärna om den. Kul att få träffa fotoentusiaster från ett annat land och annan kultur. När allt kommer ikring är vi tämligen lika.

/Torbjörn
Härliga bilder! :)
Hoppas att du fortsätter att krya på dig. :)
/Anna
Svar från pic-tor 2013-01-30 10:50
Tack Anna. Jag fick tydligen i mig ett väldigt seglivat virus men jag är snart på benen igen.

/Torbjörn
Kul att utställningen blev lyckad och att du har med dej en positiv känsla från den!
Ni verkar ha haft en mycket trevlig tid i Zagreb och det blir förmodar jag ett fint minne att leva ett bra tag på!
Särskilt som influensan slog till....
Väldigt fina bilder visar du också, håller helt med fotografen som prisade ditt fotografiska öga!
Svar från pic-tor 2013-01-30 11:01
Tack Anne-Sophie för din trevliga kommentar. Det är naturligtvis roligt att bli uppskattad för saker man själv tycker om. Många ger sig inte tid att titta ordentligt på bilderna under en utställning. Om det är en omfattande utställning brukar jag själv gå flera gånger. En del bilder växer ytterligare medan andra förblir man likgiltiga till.Det här blev en minnesvärd resa, för vi hann med en massa annat också, förutom själva utställningsarbetet.

/Torbjörn
Tycker också bilderna var toppenfina! mvh Danne
Svar från pic-tor 2013-01-30 11:02
Tack så mycket Dan. Vad trevligt att du gillar mina bilder.

/Torbjörn
Jag läste om denna inbjudan men glämde sedan bort det. Kul att få ta del av hur det blev av någon som var där. Fina bilder som förmedlar fridfull gemenskap, glädje och kärlek.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2013-01-30 11:06
Tack Lena för din trevliga kommentar. Visst var det ganska mycket jobb med utställningen, men glädjen och entusiasmen från besökarna och fotoklubben är ett fint minne.

/Torbjörn
Underbara bilder! Jag ryser av välbehag när jag ser glädjen och värmen hos människorna. Fantastiskt fint fåångade ögonblick Torbjörn!
Hälsar
Syssy
Svar från pic-tor 2013-01-30 11:09
Tack Sussy för din härliga kommentar. Kul att du berörs av bilderna. Jag upphör aldrig att fascineras av människor.

/Torbjörn
Dina dansbilder är varma och jättehärliga och så roligt att höra att det gick bra i Zagreb!
Krya på dig!
ewa
Svar från pic-tor 2013-01-30 11:12
Tack så mycket för din kommentar Ewa. Vi hade en härlig tid i Zagreb, trots det intensiva snöovädret. Det kom lite surt efter, men om några dagar är allt OK igen.

/Torbjörn
Vilka härliga bilder. Den sista bara lyser.
Hoppas du mår bättre nu
Marianne
Svar från pic-tor 2013-01-30 11:16
Tack så mycket Marianne för din uppmuntrande kommentar. Kvinnan på sista bilden kunde verkligen leva för stunden, och det var härligt att få dela den glädjen med henne. Nu har det äntligen vänt och jag är snart på banan igen.

/Torbjörn