Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Sommarstugan

Det var dags att inspektera sommarstugan, som stått igenbommad sedan sent i höstas. Allt tycktes vara intakt, men i det skarpa solskenet syntes skavankerna extra tydligt. Röjsågen måste fram och några burkar målarfärg inhandlas. Men först ska naturligtvis all snö smälta bort förstås, och det lär dröja ett bra tag än för det är fortfarande mycket snö kvar vid kusten och i skogen.

För mig kommer det att bli första sommaren jag kommer att vistas i den här sommarstugan. Platsen är inte obekant för mig, och jag ser fram emot att få njuta av lata dagar här tillsammans med H. En och annan abborre ska vi väl lyckas dra upp, och fiskröken finns redan på plats. Jag ser särskilt fram emot att få vakna till fågelkvitter och vågornas svall. Det kluckande ljudet av vågskvalp, mot den förtöjda ekan vid bryggan, är heller inte att förakta. De här ljuden hör sommaren till. Då stugan ligger en bra bit från trafikerade leder lär vi också slippa störande bilbuller. En plats att ladda batterierna på och finna ro i själen. Dyker det sedan upp gamla barndomsvänner i stugan blir det än mer gemytligt.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-03-19 16:22 | Läst 5447 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det där ser väldigt mysigt ut så nu får vi hoppas på snösmältning så vi kan njuta av våra sommarställen ordentligt. Ha det gott/ Danne
Svar från pic-tor 2013-03-22 11:14
Det här är ett mysigt ställe och jag ser verkligen fram emot både snösmältning och islossning. En hel del jobb väntar förstås, men man får ta det pö om pö.

/Torbjörn
Ser ut som en underbar sommarstuga! :)
/Anna
Svar från pic-tor 2013-03-22 11:21
Det här var mitt första besök där och jag gillar verkligen stugan.

/Torbjörn
Härlig stuga. Var ligger den ? ( ifall jag skulle komma och hälsa på )
Marianne
Svar från pic-tor 2013-03-22 11:22
Stugan ligger i Axmarby och du är hjärtligt välkommen Marianne. Ring först bara för att se om vi är där.

/Torbjörn
Ser jätte mysigt och fint ut - ser nästan ut att kunna vara i Mälaren! Tack för bilderna, de fick en att känna att det finns hopp och sommar! // Sören
Svar från pic-tor 2013-03-22 11:30
Stugan ligger vid en vik av Bottenhavet, alldeles i gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland. Jag hoppas innerligt att sommaren till slut ändå kommer trots att våren tycks ha missat tåget.

/Torbjörn
Hejsan. Fina bilder. Har du köpt denna stuga nyligen? Min gissning att den ligger efter ostkusten, norr om Gävle, men söder om Sundsvall? Rätt?
Svar från pic-tor 2013-03-22 11:46
Hej Per. Det är Helenas stuga, men jag har så att säga flyttat in. Därmed följer också en hel del plikter såsom gräsklippning, vattenhämtning, målning, tjärbestrykning av brygga och båt ("fast det finns impregnering av modernare sort"), rensning av brunn, vedhuggning samt lagning av än det ena, än det andra. Sedan tar jag semester och far söderut :).
Din gissning är nästan mitt i prick, stugan ligger i Axmarby i norra Gästrilkland, d v s mina hemtrakter.

/Torbjörn
Ser jättemysigt ut och fick mig att längta till sommarkvitter och vågskvalp!
Kör samma gissning som Otten men den måste inte ligga vid kusten direkt. :-)
Ha det gott!
ewa
Svar från pic-tor 2013-03-22 12:02
Stugan ligger vid kusten intill en havsvik och platsen ser du i mina svar ovan. Jag tror nog att vi alla längtar efter ljus, värme, fågelkvitter och vågskvalp. Vintern får gärna vika hädan för våren nu.

Ha det gott

/Torbjörn
Fina bilder på en fin plats och en beskrivning som får en att riktigt längta till sommaren och sjön. Kan nästan höra måsarnas skriande när du rensar dina abborrar.
Ha de gott
Bert-Ola
Svar från pic-tor 2013-03-22 12:10
Det ska bli spännande att se hur det ser ut här på sommaren och jag ser fram emot ljumma sommarkvällar med vågskvalp, nyrökt abborre och måsskrik. Du är hjärtligt välkommen hit med din båt i sommar, som du kan angöra vid bryggan. Du vet väl hur man angör en brygga, om inte vet jag en bra instruktionsfilm :).

/Torbjörn
Du har som vanligt ett fint öga för detaljerna, och stugan ser hemtrevlig ut och tycks full med sommarkänsla!
Svar från pic-tor 2013-03-22 12:15
Det är detaljerna som gör det Anne-Sophie :). Här finns mycket sommarkänsla redan nu i smällkalla vintern och mer lär det bli framåt sommaren.

/Torbjörn
Fina detaljer! Får en att tänka på somrarna hos farmor och farfar en gång i tiden.
/Per
Svar från pic-tor 2013-03-22 12:17
Tack Per. Sommarminnen väller fram hos mig också när jag är på den här platsen.

/Torbjörn
Ååh vad mysigt att ha en lite fristad att besöka ibland! =)
Svar från pic-tor 2013-03-22 12:25
Ibland behöver man få lämna stadens buller och larm och få komma ut i naturen och lyssna till dess ljud. I de här trakterna har jag vistats en hel del som barn och det ska bli kul att få återvända dit igen.

/Torbjörn