Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Black & White vs Colour

Jag håller på att knåpa ihop en ny fotobok på Blurb. Den kommer att innehålla samma motiv i både svartvitt och färg. Det handlar inte om något ställningstagande för eller emot utan jag vill bara visa båda varianterna. En stor fördel med att fotografera digitalt är ju lättheten att välja mellan färg eller svartvitt. Svårare är det att göra högkvalitativa bilder i såväl färg som svartvitt men så har det ju alltid varit. Vid konvertering till svartvitt har jag använt insticksprogrammet Silver Efex Pro. I stort sett har alla bilder då behandlats likadant. En aning pålagd kontrast och struktur, ingenting annat. Så här kan det se ut.

vs

There's more than one way to skin a cat.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-09-30 15:50 | Läst 4385 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Varför?, är ett ord som kommer spontant här. Du har ju mängder av bra grejer att göra bok på
Svar från pic-tor 2011-09-30 18:53
Du talar i gåtor Micke. Menar du att jag ska hålla mig enbart till svartvitt? Eller färg? Eller fattar jag ingenting?

/Torbjörn
Micke Borg 2011-09-30 23:02
Du får ju självklart göra bok på vad som helst, men jag ställer mig bara frågande till att du ska visa samma bild i två versioner. Är det bara för att man kan, eller ska det bli en instruktion i hur man konverterar? Du har ju massor av bilder som kan tala för sig själv oavsett om dom är i färg eller svart/vitt.
Bilden? Skansen förra helgen? Fin/fina i vilket fall som helst!
Svar från pic-tor 2011-09-30 18:48
Det stämmer Per. Jag var där på söndagen. Tack så mycket för din kommentar.

/Torbjörn
Jag är nog benägen att hålla med Micke. Gör en sån där fin bok som du visade mig. . Den 7:e åker vi till Uppsala, får se om jag får tid.Lillflickan fyller 2 och så ska hunden gå prov. Ringer i så fall .
Ha en skön helg
Marianne