Bilder och berättelser från min resa genom livet.

En mässa för en massa fotoprylar

Har man genom åren besökt flera fotomässor så är man tämligen luttrad och kan stå emot det mesta som visas. Ändå är det naturligtvis roligt att kunna konstatera dels att fotobranschens många aktörer tycks må ganska så bra dels att många pockar på uppmärksamheten. Konkurrensen är hård om oss konsumenter och det finns hela tiden risk för att någon tillverkare faller bort mellan mässorna. Jag såg t ex inte Ricoh den här gången men jag var kanske inte tillräckligt uppmärksam.

Jag har fotoprylar så det räcker och blir över, även om ett fint objektiv alltid är välkommet. Därför köpte jag Sigmas 19 mm/2,8 till min NEX-6. Scandinavian Photo hade mässpriser på en hel del varor och det här objektivet var rabatterat med 200 kr, och det är ju ganska mycket med tanke på det redan låga priset.

Kollade, som vanligt, på Epsons skrivare och de fina utskrifter de presterar. Man undrar naturligtvis om det går att tillverka bättre fotoskrivare, men tekniken utvecklas ju ständigt och ny teknik står säkert och väntar på andra sidan dörren.

Två printar från Epsons R3000

Färgåtergivningen och skärpan är ju enastående bra. Mina bilder är naturligtvis inte rättvisande utan de måste ses i original för att man ska få en uppfattning om kvalitén.

Övriga intryck

Jag testade ett Zeiss Vario Sonnar T* 16-35/2,8 ZA till min A850 och de verkade trivas bra tillsammans. Det var tungt och kändes väldigt välbyggt – och dyrt.

Samsung lockade med pånyttfödelse...

...och Leica hade öppnat herrklubb. Fast emellanåt kunde man också se någon ansvarig för hushållskassan stanna till en stund.

Fotosidan bjöd, förutom på kaffe och skorpor, även på gott humör

Innan orken helt hade runnit ut i sanden blev det några "vanliga" bilder också.

Naturligtvis tittade jag på bilderna som ställdes ut och gladdes åt att se flera, fina bilder från medlemmar på FS. Glad blev jag också åt Elisabeth Tolls fina bilder som fick tankarna att snudda vid de gamla holländarna.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-11-25 18:18 | Läst 3066 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tror inte Ricoh var där... De hänger numera ihop med ett antal andra märken och Ricoh fick visst stanna hemma. Såg iallafall ingen (har själv ricoh och är nöjd). Och visst verkar Leica vara en herrklubb. För något år sedan bad jag att få titta på en M9. Visst fick jag titta men ingen orkade engagera sig i mig...såg väl inte ut som en Leica köpare....

Själv gillar jag mest fotoutställningarna... Vi har inte så gott om sådana i Ludvika....
Svar från pic-tor   2012-11-26 17:49
Fotoutställningar får man ofta inspiration och fotolust av och utställningarna på mässan var inget undantag i det avseendet. Det gäller bara att hålla fast vid en idé och genomföra den. Leicakameror intresserar mig inte särskilt mycket och jag gick förbi montern utan att titta närmare. Det finns likvärdiga som är betydligt billigare. Du får fixa till en egen utställning i Ludvika :).

/Torbjörn
Besökte Fotomässan för andra gången.
Tycker att det är på tok för mycket teknik och för lite inspiration och bilder.
Störde mig också enormt på kring hur pass många kvinnor gentemot män som lyftes fram...
Bästa inslaget var ju helt klart Berghs initiativ med att få visa upp sina bilder för kompetenta fotolärare!
Svar från pic-tor   2012-11-26 17:52
Man måste naturligtvis sovra bland utbudet för man kan inte kolla på allt. Berghs missade jag tyvärr. Jag tycker nog att antalet bilder var fullt tillräckligt för det tar tid att se allt med kritiska ögon – och ork.

/Torbjörn
Det är så bra med alla uppdateringar för oss som missade mässan, tack!
Andra och sista bilden gillar jag jättemycket!
Ha det fint!
ewa
Svar från pic-tor   2012-11-26 17:59
Synd att du inte kunde gå på fotomässan Ewa, men var du där i fjol så tror jag inte att du missade så värst mycket. Jag missade en del intressanta föreläsningar p g a dålig planering (från min sida) och trängsel. Utskrifterna från Epsons fotoskrivare håller verkligen hög klass, se bara hur skarpt ögat är på den andra bilden. Kul att du gillar den bilden och den sista :).

/Torbjörn
Sista bilden är jättesnygg! :) Kul att se så mycket bilder från mässan. Nästa år kanske jag kommer iväg också. :)
/Anna
Svar från pic-tor   2012-11-26 18:03
Tack så mycket Anna. Jag tog ganska få bilder från mässan för jag ville koncentrera mig på alla aktiviteter och vad som fanns där. Kul att du gillar den sista bilden. Mannen stod där helt ensam i den långa korridoren.

/Torbjörn
Kul att få se, jag hade planerat att åka dit med fotointresserat barnbarn men det blev tyvärr inte så.
Får sikta in mig på nästa år och kolla mässan från dina och de andras bilder istället.
Svar från pic-tor   2012-11-26 18:09
Som jag nämnde ovan till Anna så tog jag ganska få bilder från mässan. Det är så mycket man vill kolla på och det är folk överallt. Fast man känner igen mycket från tidigare mässor så tillkommer det ändå något nytt varje år och det är både kul och intressant att följa utvecklingen. Det är också roligt att träffa folk man känner från FS. Mässan lär väl bli av nästa år också och kanske vi ses där då?

/Torbjörn